kayhan.ir

کد خبر: ۴۹۸۸۷
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۵
سخنگوی قوه قضائیه:

آمریکا تاکنون به پرداخت 50 میلیارد دلار غرامت به ایرانیان محکوم شده است

سخنگوی قوه قضائیه گفت: احکام قضایی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار علیه دولت آمریکا بابت خسارت و غرامت واردشده به ایرانیان صادر شده است.



حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در هشتاد و یکمین نشست خبری اظهار داشت: در فاصله زمانی جلسه قبلی تا این جلسه پنج نفر از کسانی که در فتنه 88 فعالیت داشتند چه آنهایی که در خارج از کشور بودند و برگشتند و چه آنهایی که در داخل بودند، پرونده‌شان به دادگاه رفته و در دادگاه بدوی محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: دو سه نفر از افراد جدیدی که مسائل‌شان روشن شد نیز ممنوع‌الخروج شده و افرادی هم تحت تعقیب قرار گرفتند که برخی از آنها خارج از کشورند که اگر نیایند بطور غیابی و اگر بیایند بطور حضوری محاکمه می‌شوند؛ همچنین برای یکی از فراری‌ها کیفرخواست صادر شده است.
شناسایی توهین‌کنندگان به مقدسات و نهادها در فضای مجازی
محسنی اژه‌ای ادامه داد: افرادی که در فضای مجازی، نشر اکاذیب و توهین به مقدسات و نهادها را انجام می‌دادند، توسط پلیس فتای ناجا شناسایی و بازداشت شدند.
وی ادامه داد: افرادی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، تصورشان این است که قابل تعقیب و شناسایی نیستند، اما اشتباه می‌کنند و من به افرادی که از طریق فضای مجازی به اقدامات مجرمانه ادامه می‌دهند، هشدار می‌دهم که دیر یا زود دستگیر می‌شوند و اگر کسی هنوز دستگیر نشده، به این معنا نیست که شناسایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی قوه قضائیه به بحث مواد مخدر پرداخت و تصریح کرد: در این مدت هم اجرای حکم داشتیم و هم دستگیری‌های جدید و نکته آن است که بحمدالله اقدامات امنیتی و اقدامات اطلاعاتی خوبی در جهت دستگیری باندهای عمده انجام می‌شود.
وی به خانواده‌ها یادآور شد مراقب فرزندان خود باشند و تلاش کنند به دام نیفتند، چرا که به هیچ وجه اغماض نمی‌شود و اگر موردی را دیدند، به ناجا و پلیس اطلاع دهند.
وی به ادغام شرکت توسعه میزان در بانک صادرات اشاره کرد و گفت: شرکت توسعه میزان که قرار بود در بانک صادرات ادغام شود اعضای به اصطلاح هیئت مدیره موسسه قبول نکردند و اقدامات را در بازه زمانی انجام ندادند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: تعدادی از اعضای هیئت مدیره این شرکت بازداشت شده‌اند و برای این شرکت نیز مدیر تسویه انتخاب شد تا پول مردم را پس بدهد؛ همچنین بانک مرکزی به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور از آنها اعلام جرم کرده است.
حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در رابطه با سؤالی مبنی بر اعتراض نمایندگان مجلس به کندی روند محاکمه میلیاردر نفتی و اینکه برخی از آنها اعتقاد دارند وی در زندان نیست، گفت: منظور از کند بودن رسیدگی را نمی‌دانم، چرا که انصافاً از زمان بازداشت وی، اقدامات فوق‌العاده‌ای انجام شده است و شاهد این مدعا کیفرخواست ایشان است، چنان که اکنون دادگاه در رابطه با مطالعه این پرونده با توجه به وسعت بازجویی‌ها و تحقیقات، درمانده است.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: در برخی موارد متهمین در بازجویی در رابطه با محل پول‌ها همکاری می‌کنند، ولی این متهم در دادسرا همکاری نکرد و تا آخر بازجویی‌ها نیز در این زمینه اطلاعات نداد، بنابراین اقدامات فوق‌العاده‌ای در این رابطه صورت گرفت.
وی گفت: در همین رابطه چند بار هیأت‌هایی به خارج از کشور اعزام شدند تا پولها را ردیابی کنند و اقدامات زیادی در سیستم‌های مالی و بانکی داخل کشور روی داد.
اژه‌ای گفت: وکلای این پرونده نیز باید برای خواندن تحقیقات و بازجویی‌ها وقت بگذارند و همزمان چند پرونده را نپذیرند و اگر می‌خواهند میلیاردی پول بگیرند، مانند برخی وکلا باید برای آن وقت بگذارند.
وی افزود: در رابطه با اینکه نماینده‌ای گفته باشد شاید ایشان در زندان حضور ندارد، فکر نمی‌کنم نماینده‌ای چنین حرفی را بزند، ضمن اینکه نمایندگان درخواستی قانونی از قوه قضائیه داشته باشند پذیرفته می‌شود.
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با درخواست نمایندگان برای تخفیف و تساهل در پرونده پدیده شاندیز و مؤسسه میزان گفت: از چنین نامه‌ای از طرف نمایندگان اطلاعی ندارم، ولی در کل، تلاش قوه قضائیه در پرونده‌هایی از این دست بر آن است که پول به مردم برسد و مردم لطمه نبینند و اموال حفظ شود.
وی در مورد پرونده فرودگاه قشم و تخلفات آن گفت: از حجم تخلفات اطلاعی ندارم و هنوز مشخص نشده است، ولی 2 تا 3 نفر در این پرونده بازداشت شدند.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در خصوص آزادی فرد محکوم به حبس ابد که به دلیل قاچاق مواد مخدر مجدداً دستگیر شده بود، گفت: ما در مورد کسانی که محکوم به حبس می‌شوند و در زندان هستند از سوی کمیته‌ای که متشکل از نماینده سازمان زندان‌‌ها، دادیار زندان و نمایندگان سیستم اطلاعاتی است، وضعیت‌‌شان را بررسی می‌کنیم و اگر به این نتیجه برسند که مجرمی که در حال تحمل کیفر است می‌تواند به مرخصی برود قطعاً از این مرخصی استفاده می‌کند.
اژه‌ای با اشاره به اینکه معمولاً مجرمین جرائم سنگین کمتر به مرخصی می‌روند، گفت:‌ اما اینطور نیست که آنها به مرخصی نروند برای مثال اگر مجرمی پدر یا مادرش فوت کند و یا زمان ازدواج فرزندش باشد اگر مجموعه تشخیص دهد که فرار نمی‌کند و آزادی‌اش خطری ندارد اجازه مرخصی می‌دهد. اما گاهی ممکن است اشتباه صورت گیرد و یا مجرمی که به بیرون رفته وسوسه شود دست به اقدامی بزند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در مورد این فرد هم همین اتفاق افتاد و مجرم سر وقت به زندان برنگشت به همین علت حکم جلبش صادر شد و زمانی که برای دستگیری‌ وی رفتند حدود 100 گرم تریاک از او کشف کردند که مدعی شده برای کس دیگری است.
محسنی اژه‌ای در خصوص نارضایتی ناجا از عملکرد قوه قضاییه در بحث زندانیان مواد مخدر گفت: من تاکنون نشنیده‌ام ناجا به خصوص در بحث مواد مخدر نارضایتی داشته باشد اما پلیس دو مطلب دارد یکی اینکه می‌گوید ما معتادین را دستگیر می‌کنیم اما زود آزاد می‌شوند.
وی ادامه داد: طبق قانونی که اصلاح شده معتاد را بخاطر اعتیاد به زندان نمی‌برند و باید اردوگاه‌هایی تشکیل شود که آنها در آنجا درمان شوند بنابراین اصلاً زندان نمی‌روند که بخواهند آزاد شوند. بحث بعدی مربوط به خرده‌فروشان مواد مخدر است.
وی گفت: برای مثال مجازات 5 گرم تریاک شلاق و جزای نقدی دارد، وقتی فردی به 100 هزار تومان و 50 ضربه شلاق محکوم می‌شود طبیعی است که پول را پرداخت کرده و مجازاتش را می‌کشد و سپس آزاد می‌شود در صورتی که اگر مواد کشف شده هروئین باشد به این زودی آزاد نمی‌شود اما در مورد تریاک یا برخی مشتقات آن اینگونه نیست.
اژه‌ای ادامه داد:‌ البته ممکن است کسی بگوید قانون بازدارنده نیست و باید آن را تغییر دهیم که این بحث دیگری است.
گفتنی است نارضایتی پلیس بیشتر به علت آزاد شدن قاچاقچیان اصلی مواد مخدر است که معمولاَ با وثیقه‌های سنگین و یا از طرق دیگر در مدت کوتاهی پس از دستگیری علی رغم تلاش‌های زیاد پلیس در رابطه با دستگیری آنها، آزاد می‌شوند.
صدور احکام قضایی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار علیه دولت آمریکا  
سخنگوی دستگاه قضا، با اشاره به رسیدگی به تعدادی پرونده که علیه دولت آمریکا بوده است، گفت: در این راستا برای دولت آمریکا بابت خسارت و غرامت حدود 50 میلیارد دلار حکم صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: براساس قانون اگر علیه آمریکا شکایتی به ما برسد رسیدگی می‌کنیم و در حال حاضر هم چند پرونده در حال رسیدگی است.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص بازداشت و ممنوع‌الخروجی اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان گفت: براساس قانون جدید، قرار است افرادی که ضرورت ندارد اصلاً بازداشت نشوند و آنهایی هم که بازداشت می‌شوند اگر امکان تبدیل قرار باشد برای‌شان قرار موقت صادر می‌شود.
وی ادامه داد: اینکه می‌گویند متهم از اتهامش اطلاعی ندارد صحیح نیست چرا که در جریان بازپرسی به خود متهم و وکیلش تفهیم اتهام می‌شود. حالا آن فرد می‌تواند به خانواده‌اش بگوید یا نگوید که خیلی‌ وقت‌ها نمی‌گویند چون دوست ندارند خانواده‌شان از عنوان اتهامی‌شان مطلع شوند.
تشکیل پرونده دکل مفقودی در دادسرا
حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد پرونده دکل مفقودشده گفت: پرونده هنوز به پایان نرسیده و معلوم نیست که آیا با آن شرکت خارجی تبانی بوده و یا موضوع دیگری در میان بوده است؛ به هر حال اگر بگوییم مفقود شده‌اند درست نیست.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: گزارش‌هایی در مراحل مختلف انجام شده است؛ همچنین پرونده تشکیل شده و در دادسرای تهران است، یک نفر نیز در این رابطه بازداشت شده و تحقیقات ادامه دارد.
محسنی اژه‌ای در ادامه در خصوص موضوع بورسیه‌ها و اینکه آیا تاکنون کسی با این عنوان که اسمش بی‌دلیل در لیست بورسیه‌‌ها مطرح شده شکایتی به قوه قضاییه کرده است یا خیر، گفت: تا آنجایی که من می‌دانم و اطلاع دارم شکایتی  تحت این عنوان به دستگاه قضایی وارد نشده اما کسانی هستند که از سوی آن کمیته‌ای که تعیین شده بود بورسیه‌شان لغو شده یا اینکه به آنها گفته‌اند می‌توانید ادامه تحصیل بدهید اما باید هزینه آن را هم پرداخت کند.
وی گفت:‌ در اینجا قوه قضاییه ورود نداشته چرا که براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دیوان عدالت اداری اجازه ورود به این موضوع را ندارد.(!؟)
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد دیدار اخیر رهبری با دانشجویان و دغدغه اصلی دانشگاه‌ها که تخلف در حیطه دانشگاهها را وزارت علوم بررسی می‌کند و اینکه آیا دستگاه قضایی تاکنون در این زمینه تلاشی انجام داده یا نه، اظهار داشت: دستگاه قضا تا الان کاری انجام نداده، تخلفات و مسائل انضباطی همه جا غیرقضایی است و همان سیستم انضباطی دستگاه‌ها با آن برخورد می‌کند، اما اگر جرمی باشد دستگاه قضایی رسیدگی می‌کند (!)
غلامحسین محسنی اژه‌ای در مورد اهتمام  برای مبارزه با زمین‌خواری و ساخت‌وساز‌های غیرقانونی هم گفت: از همین جا مجدداً تکرار می‌کنم که متولیان امر باید تلاش کنند تا از ساخت‌وسازهای غیرقانونی پیشگیری کنند و در صورتی که ساخت‌وساز غیرقانونی صورت گرفت در هنگام ساخت از قوه قضاییه بخواهند تا به این موضوع رسیدگی شود نه اینکه بعد از ساخت یک ویلا یا ساخت 5 طبقه ساختمان از قوه قضاییه بخواهند آن را تخریب کنند.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با اشاره به صدور حکم دادگاه بدوی رئیس عرفان حلقه گفت: این حکم قابل اعتراض است و در دادگاه تجدیدنظر قابل تغییر است.
تعیین وکلای مورد تأیید برای متهمان جرایم امنیتی پیشنهاد رئیس قوه نبوده است
سخنگوی قوه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد قانون آیین دادرسی جدید بیان داشت: این مسئله منحصر است به مسائل خاص و نه همه موارد، و ماده 48 در مورد مسائل امنیتی و امثالهم است؛ از آن طرف هم باید فرقی بین متهمین امنیتی داخلی، خارجی یا سازمان‌یافته با متهمان جرائم عادی لحاظ شود، چرا که اگر مجرم امنیتی در آن لحظه بتواند با وکیلش صحبت کند، ممکن است فجایعی به بار آید و در اینجا حقوق یک فرد مطرح نیست، بلکه حقوق یک فرد و جامعه مطرح است.
محسنی اژه‌ای ادامه داد: این پیشنهاد که وکلا مورد تأیید قوه قضائیه باشند، پیشنهاد رئیس قوه قضائیه نبود، چرا که ما پیشنهاد کرده بودیم که ماده اصلاح شود و به قانون سابقش برگردد و این نحوه اصلاح را خود مجلس انجام داد و شورای نگهبان تأیید کرد که وکلای متهمین این جرائم مورد تأیید قوه قضائیه باشند.
بی‌حجابی جرم بوده و با آن برخورد می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با افرادی که به علت بدحجابی دستگیر می‌شوند و مجازات آنها گفت: افرادی که رعایت عفت را نمی‌کنند متفاوت هستند یعنی برخی فقط بدحجاب هستند ولی برخی در دید مردم تظاهر به بدحجابی می‌کنند و گاهی جرایم دیگر دارند ولی در کل بی‌حجابی جرم است و با آن برخورد می‌شود.