kayhan.ir

کد خبر: ۴۹۴۵
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۹

تلاش شبانه‌روزی برای امدادرسانی به استان های شمالی کشور

ارتش و سپاه به کمک دستگاه‌های اجرایی و نیروهای امدادی شتافته‌اند تا هرچه سریع‌تر مشکلات مناطق آسیب‌دیده از بارش برف سنگین در استان‌های شمالی کشور برطرف شود.

سرویس شهرستانها -
ارتش و سپاه به کمک دستگاه‌های اجرایی و نیروهای امدادی شتافته‌اند تا هرچه سریع‌تر مشکلات مناطق آسیب‌دیده از بارش برف سنگین در استان‌های شمالی کشور برطرف شود.
فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش از اختصاص یک بالگرد این نیرو برای کمک به روستاهای در محاصره برف انزلی خبر داد.ناخدا یکم «افشین رضایی حداد» افزود: این بالگرد از فرودگاه گیلان اقلام موردنیاز را به روستاهای برف گرفته می‌رساند.
به گزارش خبرگزاری‌ها، وی خاطرنشان کرد: یک دستگاه تریلر کفی نیز برای حمل اقلام جمع‌آوری شده به فرودگاه در اختیار ستاد بحران قرار داده شده است.
فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش همچنین از در اختیار قرار دادن یک کامیون برای حمل آرد به روستاها، اختصاص یک آمبولانس برای کمک‌رسانی و اعزام لودر به منظور باز کردن معابر سطح شهر  و روستای آبکنار خبر داد.
از سوی دیگر رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت رودسر گفت: تعداد 17 هزار و 227 کیسه آرد از طریق کارخانه آرد تجارت رودسر به مناطق مختلف گیلان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه این مقدار آرد در 72 ساعت گذشته توزیع شده است، افزود: تعداد 4 هزار و 228 کیسه در رودسر، 3 هزار و 45 کیسه در لنگرود، یک هزار و 525 کیسه در املش و 2 هزار و 510 کیسه آرد در لاهیجان توزیع شده است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت رودسر ادامه داد: تعداد یک هزار و 45 کیسه آرد در آستانه‌اشرفیه، یک هزار و 30 کیسه در سیاهکل و 181 کیسه در رشت توزیع شده است.
به گفته وی، 558 کیسه در فومن، یک هزار کیسه در آستارا، 250 کیسه در تالش، 300 کیسه در صومعه‌سرا و 150 کیسه در انزلی توزیع شده است.
از طرف دیگر 15 گردشگری که در مناطق کوهستانی املش به دلیل شدت بارش برف و مسدود شدن راه‌های روستایی این شهرستان گرفتار شده بودند عصر سه‌شنبه با بازگشایی مسیر توسط مردم نجات یافتند.
گفته می‌شود 10 گردشگر دیگر در محاصره برف هستند که برای  نجات آنها تلاش می‌شود.
در همین حال، معاون عمرانی استاندار مازندران اظهار داشت: تاکنون 200 خودروی امدادی و سنگین برای خروج غرب مازندران از بحران برف به کارگیری شدند.
علی نبیان با اشاره به اینکه ابعاد بحران در منطقه بسیار زیاد است، تصریح کرد: استان مازندران با تمام قوا برای حل مشکلات تلاش می‌کند اما به دلیل اینکه این میزان بارش برف در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است، مسئولان استانی درخواست کمک از سایر استان‌ها کردند.
وی از حضور گسترده نیروهای سپاه، بسیج،‌ هلال‌احمر و راهداری در مناطق بحران‌زده خبر داد.
رئیس فدراسیون کوهنوردی جمهوری اسلامی ایران از حضور و تلاش کوهنوردان در امدادرسانی به آسیب‌دیدگان برف در غرب مازندران خبر داد و گفت: با وجود اینکه خطرات زیادی کوهنوردان را تهدید می‌‌کند اما همواره کوهنوردان همیار مردم و در کنار نیروهای امدادی و هلال‌احمر در حوادث مختلف طبیعی و غیرطبیعی هستند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مسیرهای مسدود شده در غرب مازندران تا امروز بازگشایی می‌شود.
 عباس آخوندی که برای بازدید از مناطق بحران زده ناشی از بارش برف سنگین در مازندران به غرب این استان سفر کرده بود اظهار داشت: پیک بحران را پشت‌سر گذاشته‌ایم و نیروهای امدادی مشغول خدمات‌رسانی به مردم هستند.
در همین حال وزیر نیرو از مشکلات پیش آمده در غرب مازندران که منجر به قطعی چند روزه آب و برق شده بود، عذرخواهی کرد.
حمیدرضا چیت‌چیان در جلسه ستاد بحران شهرستان نوشهر با اشاره به اینکه با همکاری سایر استان‌ها دامنه بحران در مازندران جمع شد، افزود: الان شاهد وضعیت نسبتاً خوب و پایدار هستیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه در روزهای آینده با گرم شدن هوا سیل منطقه را تهدید می‌کند، گفت: آب منطقه‌ای توجه داشته باشد و آمادگی اکیپ‌ها حفظ شود.
وی با اعلام اینکه در روزهای آینده نیز باید آمادگی مقابله با بحران را داشته باشیم،‌افزود: 22 استان نیز در حالت آماده‌باش قرار دارند.
چیت‌چیان با اشاره به اینکه این وضعیت در چند سال گذشته برای استان گیلان نیز به وجود آمده بود، تصریح کرد: گیلان در بحران اخیر به دلیل اینکه تجربه حادثه قبلی را داشت، توانست در شرایط بهتری از بحران خارج شود.
وی با اشاره به اینکه به دلیل تداوم بارش‌ها، برق 150 روستا در مازندران قطع شده بود، ادامه داد: در حال حاضر به جز 43 روستا بقیه روستاها دارای برق هستند و به محض بازگشایی راه‌ها تمام این روستاها برق‌دار می‌شوند.
چیت‌چیان از اعرام 141 اکیپ برای رفع مشکلات و ترمیم خطوط آسیب‌دیده در غرب استان خبر داد و اظهار داشت: 70 اکیپ از داخل و بقیه از سایر استان‌ها برای کمک آمده بودند.
وزیر نیرو از ورود 13 دیزل ژنراتور به مازندران خبر داد و تصریح کرد: آب بخشی از منازل از این طریق وارد مدار شد.
پیگیری مسائل مازندران در مجلس
دبیر مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به پیگیری مجمع برای رفع مشکلات مردم مناطق بحران زده استان، گفت: پیگیری‌های مجمع نمایندگان برای افزایش فشار گاز و برقراری کامل برق مناطق ادامه دارد.
قاسم احمدی با اشاره به اینکه تاکنون تلاش‌هایی برای امدادرسانی به مناطق غرب استان انجام شده، خواستار تأمین امکانات مورد نیاز راهداری و ماشین‌آلات سنگین شد.
وی یادآور شد: مسائل مربوط به استان در مجلس نیز پیگیری می‌شود.
برآورد خسارات
استاندار مازندران از آغاز برآورد خسارات کشاورزان و باغداران براثر بارش برف در مناطق غرب استان خبر داد.
ربیع فلاح جلودار اظهار داشت: دیروز قرار شد با توان بیشتری از سوی استان‌های معین، کار بازگشایی روستاهای برفگیر غرب مازندران آغاز شود.
به گفته وی،‌عملیات برآورد میزان خسارت وارده به کشاوران و باغداران مازندران از دیروز شروع شده است.
فلاح با بیان اینکه برق‌رسانی به 95 درصد مناطق شهری و مازندران تقریباً انجام شده است، متذکر شد: در تلاش هستیم تا در روزهای آینده مشکل برق تمامی مناطق برفگیر غرب مازندران را رفع کنیم.
وی با اعلام اینکه بلافاصله پس از وقوع حادثه، خدمات امدادی توسط نیروهای هلال‌احمر آغاز شده است، گفت: به لطف الهی گزارشی از فوتی بر اثر این حادثه طبیعی نداشتیم، البته به دلیل صعب‌العبور بودن مناطق کوهستانی، امدادرسانی به سختی انجام می‌شود؛ در عین حال امید است با بازگشایی راه‌های روستایی مشکلات مناطق روستایی رفع شود.
قطعی آب در 28 روستا
مدیر عامل آبفار مازندران گفت:‌ آب آشامیدنی 28 روستا از مجموع 148 روستای دارای مشکل آب آشامیدنی در استان هنوز  قطع است.مجید عبداللهی در نشست ستاد بحران در تنکابن با اشاره به وصل آب آشامیدنی 120 روستای منطقه گفت: تلاش برای رفع مشکلات سایر روستاها ادامه دارد.
وی با بیان اینکه توزیع آب‌های بسته‌بندی و آب‌رسانی با تانکر در منطقه ادامه دارد، اظهار داشت: اکنون دستگاه بسته‌بندی آب در آبفار تنکابن راه‌اندازی شده است.
ارسال 30 هزار قرص نان
فرماندار ساری گفت: بیش از 30 هزار قرص نان به همراه 3 هزار قوطی کنسرو به غرب مازندران ارسال شده است. جواد واحدی گفت: تعداد زیادی پتو توسط خیران جمع‌آوری و به مناطق حادثه دیده ارسال شده است. بارش برف اخیر در 50 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
مراجعه به مراکز درمانی
رئيس شبکه بهداشت چالوس در ستاد مدیریت بحران شهرستان، شمار بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌های این شهرستان را هزار  و 248 مورد درمان سرپایی اعلام کرد و گفت: 148 مورد عمل جراحی نیز انجام شده است.
حدیث گرگانی افزود: 117 مورد بیماران متاثر از برف و کولاک اخیر به مراکز درمانی شهرستان مراجعه کردند و 71 مورد به بیمارستان طالقانی بوده است.
تخریب 20 گلخانه در چالوس
رئيس جهاد کشاورزی چالوس گفت: در بخش مرکبات میزان خسارت وارده چهار میلیارد تومان است و تاکنون 20 واحد گلخانه‌ای شهرستان آسیب جدی دیده است که از نوع گلهای زینتی و آپارتمانی است.
وی از ریزش و تخریب 20 انبار نگهداری مرکبات و میوه در شهرستان خبر داد.
سید قدیر رضایی فرماندار چالوس نیز از بسیج تمامی امکانات شهری برای امدادرسانی در منطقه خبر داد و گفت:‌ دغدغه اصلی اکنون دامدارانی هستند که در ارتفاعات قرار دارند.
وی یادآور شد: در حوزه شهری هنوز از بحران خارج نشده‌ایم ولی وضعیت نسبت به قبل بهتر شده است و خوشبختانه تلفات جانی نداشته‌ایم.
تخریب 130 واحد مسکونی
رضایی فرماندار چالوس به خسارت‌های بخش کشاورزی اشاره و اضافه کرد: در این بخش بیش از 10 میلیارد تومان خسارت وارد شده است و در بخش مسکن نیز 130 ساختمان شامل 95 واحد روستایی و بقیه شهری بین پنج تا 30 درصد و به مبلغ 500 میلیون تومان خسارت دیده‌اند.
وی یادآور شد: در بخش آب روستایی نیز میزان خسارت وارده تاکنون 500 میلیون تومان برآورد شده است و در بخش شهری نیز 4/1 میلیارد تومان خسارت وارده است.
وی اظهار داشت: در شهرهای چالوس، مرزن‌آباد و هچرود بیش از دو میلیارد تومان به تاسیسات شهری خسارت وارد شده است.
برخورد با گرانفروشان در مازندران
رئيس شورای اصناف کشور با تاکید بر اینکه در صورت بروز هرگونه تخلف صنفی و یا گران‌فروشی به شدت با آن برخورد می‌شود، گفت: اگر مردم پول ندارند صنوف مناطق شمالی همکاری کرده و با کارت شناسایی کالا را عرضه کنند.
وی افزود: ضمن آنکه به همه صنوف مناطق شمالی کشور اعلام کرده‌ایم تا مایحتاج خانواده‌ها و لوازم گرمایشی و پوشاک را بدون هیچگونه افزایش قیمت و حتی با تخفیف در اختیار مردم قرار دهند.، از همه صنوف خواسته‌ایم تا اگر به دلیل شرایط اقلیمی مردم نمی‌توانند پول از بانک بگیرند، بدون دریافت پول و با ارائه کارت شناسایی و با تائیدیه معتمد محل، کالای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند.
رئيس شورای اصناف کشور گفت: هیچکدام از صنوف شناسنامه‌دار و پروانه‌دار اقدام به گرانفروشی نمی‌کنند ضمن آنکه از کلیه اتاق‌ها بازرسی کل اصناف و اتحادیه‌ها خواسته‌ایم تا بر روند توزیع کالا و خدمات در شهرهای شمالی کشور نظارت داشته باشند و در صورت بروز هرگونه تخلف صنفی و یا گران‌فروشی به شدت با آن برخورد کنند.
500 میلیارد ریال خسارت به کشاورزی گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: برآوردهای اولیه حاکی از وارد آمدن 500 میلیارد ریال خسارت به  بخش کشاورزی استان بر اثر برف سنگین روزهای اخیر است.
«علیرضا شعبان‌نژاد» اظهار داشت: بر اثر یخ‌زدگی به 30 درصد مرکبات از نوع بومی که تاکنون برداشت نشده بود، 50 درصد خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: مرکبات اصلی و بازارپسند استان از نوع تامسون است که قبلا برداشت شده بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سقف 22 گلخانه این استان نیز بر اثر سنگینی برف فرو ریخته و یک هزار و 600 راس دام سبک و سنگین نیز تلف شده است.
وی خاطرنشان کرد: 140 هزار قطعه طیور و یک هزار و 985 کلنی زنبور عسل نیز در این برف یا بر اثر ریزش سقف ساختمان‌های دامداری یا مرغداری‌ها و یا بر اثر سرمازدگی از بین رفته است.شعبان‌نژاد تصریح کرد: برآورد میزان خسارت در حوزه کشاورزی استان گیلان هنوز کامل نشده و این ارزیابی‌ها همچنان ادامه دارد.
فرو ریختن سقف 100 خانه
بر اثر بارش برف، سقف 100 خانه روستایی و یک مدرسه راهنمایی در روستای «اسپند» صومعه‌سرا فرو ریخت و راه ارتباطی 30 روستا همچنان قطع است.
فرماندار صومعه سرا با بیان اینکه راه‌های اصلی این شهرستان باز است گفت: ماشین‌‌های راه‌سازی برای بازگشایی راه‌های روستایی صومعه‌سرا به این شهرستان اعزام شده است، وی افزود: مشکل آب، برق و گاز در روستاهای صومعه‌سرا وجود ندارد.
تخریب 6 واحد آموزشی
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده، 6 واحد آموزشی در استان به دلیل بارش برف سنگین تخریب شده است.
«مهدی حاجتی» افزود: این واحدهای آموزشی در اطاقور لنگرود، املش، رحیم‌آباد، تولمات، صومعه‌سرا و رودبنه لاهیجان فرو ریخته است.
وی اظهار کرد: بارش برف سنگین در استان گیلان موجب تخریب مجتمع رفاهی فرهنگیان در شهرستان رودسر نیز شده است.حاجتی خاطرنشان کرد: برای ساماندهی دانش‌آموزان این مدارس در واحدهای آموزشی همجوار برنامه‌ریزی شده است.