آیتالله مکارم شیرازی در شب بیست و یکم ماه رمضان:
سخت گرفتن در ازدواج و مهریه و جهیزیه، ضایع کردن سنت پیامبر(ص) است
استاد درس خارج حوزه با اشاره به ضایع شدن سنتهای پیامبر در زمینههای مختلف، گفت: سخت گرفتن در ازدواج و اهمیت به مقدار مهریه و جهیزیه از مواردی است که در راستای ضایع کردن سنت پیامبر است؛ دیه یک انسان 150 سکه بهار آزادی است. فردی که مهریه دختر خود را 1500 سکه بهار آزادی گذاشته است ده برابر قیمت خون یک انسان را میخواهد در حالی که روایت است زنی که با مهریه سنگین به خانه شوهر قدم بگذارد قدمش مبارک نیست.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله مکارم شیرازی سحرگاه بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان در جمع شبزندهداران در مدرسه امام کاظم(ع) اظهار داشت: مقدرات مردم با توجه به لیاقتها و شایستگیهایشان و توبههای انجام شده در شب قدر و تصمیمات آینده انجام میشود لیکن مردم در زندگی خود و مسیری که طی میکنند تا به فضایل و مراتب جدید دست پیدا کنند آزاد هستند؛ بنابراین شب قدر را میتوان شب بالا بردن لیاقتها و ظرفیت خود دانست؛ یکی از رموز احیا دست و پا کردن مقدرات خوب است.
وی ابراز داشت: طبق حدیث نبوی در حجهًْالوداع پیامبر به هر چیزی که باعث نزدیک شدن مسلمانان به بهشت بوده است راهنمایی کردهاند و از هر چیز که ما را از دنیا دور میکند نهی کردهاند؛ تمام قانوننویسان ما آگاه باشند که همه چیز در اسلام آمده است و خلأیی در تدوین قوانین وجود ندارد؛ مسائل مستحدثه زیادی که سابقاً وجود نداشته نیز قابل کشف از متون اسلامی است و در هیچ موردی دچار خلأ قانونی نخواهیم شد.
آیتالله مکارم شیرازی ضایع کردن سنت پیامبر را در موارد مختلف مشهود دانست و گفت: سخت گرفتن ازدواج و اهمیت به مقدار مهریه و جهیزیه از مواردی است که در راستای ضایع کردن سنت پیامبر است؛ دیه یک انسان 150 سکه بهار آزادی است. فردی که مهریه دختر خود را 1500 سکه بهار آزادی گذاشته است ده برابر قیمت خون یک انسان را میخواهد در حالی که روایت است دختر و زنی که با مهریه سنگین به خانه شوهر قدم بگذارد قدمش مبارک نیست.
استاد درس خارج حوزه بیان داشت: در بعضی از شهرها رسم شده است که جهیزیه دختر را به نمایش میگذارند تا همه ببینند و خانواده دختر را شرمنده کنند. این سنت زشتی است که در حال گسترش است و این هم نمونهای از ضایع کردن سنت پیامبر است؛ پدر و مادران بدانند که طبق روایات اگر پدر و مادری امر ازدواج را برای جوانان خود سخت کنند در گناهانی که این جوانان به سبب عدم ازدواج مرتکب میشوند شریک خواهند بود.
این مرجع تقلید طبق روایات اسلامی عبادت را دارای هفتاد جزء برشمرد و ابراز داشت: نماز و روزه و حج و مانند این اعمال عبادی یک جزء از این عبادات است و شصت و نه تای این اعمال را کسب روزی حلال شامل میشود؛ حالا ببینید در بازار چه خبر است؛ اموال حرام، رباخواری، کمفروشی، تقلب، فروش اجناس قاچاق و اجناس غیرحلال چقدر با کسب و کار مردم مخلوط شده و این هم از نشانههای ضایع کردن سنت پیامبر است. وی تصریح کرد: امیرمؤمنان حضرت علی (ع) پیامی برای دولتمردان ما فرستادهاند که همهتان نروید شمال تهران خانهها را آنجا بگیرید؛ زندگیتان بین اشراف باشد؛ بیایید جنوب تهران بگویند فلان وزیر در فلان کوچه در جنوب تهران خانهاش هست؛ امیر مؤمنان فرمود مسئولان مملکت باید زندگیشان مانند سادهترین افراد جامعه باشد؛ آیا واقعاً این سنت زنده شده است؟ مردم مراقب باشید سنت پیامبر را رها نکنید.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: ما افتخار داریم که دنبالرو کسی هستیم که سخنانش در دنیا بینظیر است؛ عهدنامه مالک اشتر 1400 سال از عمرش گذشته که باید کهنه شده باشد، اخیراً ترجمه شده به زبانهای مختلف در سازمان ملل بین افراد منتشر شده است و همه از آن تعجب کردند که 1400 سال قبل برنامه کشورداری به وسیله پیشوای مسلمین حضرت علی(ع) تنظیم شده است. بیایید و دست به دامن کسی بزنید که این همه افتخار آفریده است و امشب هم آخرین شب عمر اوست.
استاد درس خارج حوزه مشکلات جهان اسلام را بسیار دانست و اظهار داشت: در عراق و سوریه مشکلاتی وجود دارد؛ در یمن چه خبر است؟ چند ماه است که دولت یاغی آل سعود بمب بر سر مردم بیدفاع میریزد؛ دنیا هم خاموش است؛ خفقان گرفتهاند؛ کجا رفتند حامیان حقوق بشر؛ کجا رفتند آنهایی که به اصطلاح دنبال عدالت میچرخند؛ سازمان ملل و شورای امنیت کجا رفتند؛ چند ماه مرتب بمب بریزند در ماه رمضان و ماههای حرام؛ همه چیزشان را ویران کنند؛ دنیا هم خاموش بشود؛ چرا خاموش است؟ از دلارهای نفتی عربستان به این و آن رشوه داده شده است و حتی به مطبوعات بزرگ دنیا هم همین طور تا چیزی درباره این جنایت نگویند؛ این دنیایی است که ما در آن زندگی میکنیم. در این دنیا نام علی خیلی کم است جای علی خیلی خالی است.