در اختتامیه سیزدهمین جشنواره قلم زرین
اهالی قلم از «فرجالله سلحشور» تقدیر کردند
مراسم اختتامیه سیزدهمین جایزه ادبی قلم زرین، با تقدیر از «فرجالله سلحشور» برگزار شد.
سرویس ادب و هنر-
در این مراسم که به مناسبت 14 تیر، روز قلم و توسط انجمن قلم ایران یکشنبه شب در حوزه هنری برگزار شد، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدرضا سرشار رئیس انجمن قلم ایران، لاله افتخاری نماینده مجلس، مجتبی رحماندوست نماینده مجلس، جمال شورجه کارگردان سینما و تلویزیون، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محسن پرویز نایبرئیس انجمن قلم و میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی حضور داشتند.
در اختتامیه جایزه ادبی قلم زرین، علاوه بر معرفی برترین آثار ادبی سال، از کارگردان سریالهای «یوسف پیامبر» و «اصحاب کهف» (مردان آنجلس) هم به خاطر تلاش در عرصه فیلمسازی اسلامی تقدیر شد.
دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با اشاره به وضع سینما پیش از انقلاب اسلامی گفت: سینما قبل از انقلاب برای خانوادههای متدین یک کابوس بود.
وی با مرور برخی از اتفاقات پیرامون شکلگیری سازمان صداوسیما در ابتدای انقلاب، از ساخت فیلم و سریال درباره داستان حضرت یوسف به عنوان یک آرزو یاد کرد و اظهار داشت: وقتی سریال «یوسف پیامبر» را میدیدم، مکرر یاد آرزوی سال 58 میافتادم و خدا را شکر میکردم. چرا که یک أثر فاخر در مقیاس فیلمهای درجه یک دنیا عرضه شد و بسیار جذاب است. کما اینکه برخی از افراد از توجه به این مجموعه عصبانی بودند و ایرادات فردی را مطرح میکردند ولی انصاف این است که آن کار مؤثر بود و تأثیرات آن فیلمهای فاخر را نباید در کوتاهمدت جستوجو کرد زیرا اینها در وجدان عمومی تأثیراتی میگذارد که در درازمدت اثرش ظاهر میشود.
وی ضمن اشاره به حضور فرجالله سلحشور در مجلس هشتم، گفت: روزی در زمان مجلس هشتم آقای سلحشور به کمیسیون مجلس آمد و آنجا مطرح کرد که این سریال در تاجیکستان وقتی که پخش میشود خیابانها همزمان با پخش سریال خلوت میشوند و بعدا گفتند که فراوانی نام یوسف در میان نوزادان در آن مدت افزایش یافته بود. من امیدوارم ایشان فکرهایش را عملی کند و کارش هم الگو باشد.
در ادامه، محمدرضا سرشار هم گزارشی از اقدامات و برنامههای انجمن قلم، ازجمله تلاش برای به تصویب رساندن قانون به رسمیت شناختن شاعری و نویسندگی به عنوان یک شغل و صنف ارائه داد.
وی همچنین درباره سلحشور گفت: او مردی با استقامت در راه عقیده خود است. این برادر پنجاه و هفتی که از مسلمانی و انقلابی بودن خود پشیمان نیست و به آن افتخار میکند، کسی است که به وسیله آثار زیبا و فاخرش در عرصههای مختلف بیهیچ تردید توانسته دلهای بسیاری را به اسلام و انقلاب متمایل کند. بزرگواری که به هر دلیل از سوی مسئولان و اهالی هنر آن طور که باید از وی قدردانی نشده است.
جمال شورجه کارگردان و تهیهکننده سینما نیز اظهار داشت: فرجالله سلحشور علمدار سینما و تلویزیون ایران با تمام باورهایش یک مثنوی حرف دارد. او همین است که هست، پشت و رو ندارد، ظاهر و باطنش همین است. با اندک مرثیه اشکش جاری میشود. او غیرت دارد و باورمند است.
در ادامه از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، حوزه هنری، سازمان صدا و سیما و انجمن قلم ایران از سلحشور تقدیر شد.
فرج الله سلحشور در آئین تقدیر از خود گفت: آرزوی من ایجاد سینمای اسلامی است؛ یعنی همان چیزی که در آیه پایانی سوره یوسف دربارهاش گفتم. همه ما معتقدیم که قصههای واقعی مذهبی، سادگی و لطافت خاص خودشان را دارند و میتوانند برای همه ما درس عبرت باشند. با آن قصهها میتوانیم بدون اینکه از کسی اسم ببریم، افشاگری کنیم.
وی تصریح کرد: من آرزو دارم که در جریان فیلم و سریالسازی اسلامی، اثری مانند حضرت موسی (ع) را بسازم افزود: از آقای مومنی، ریاست حوزه هنری هم میخواهم بچههای سینماگری که به دنبال سینمای اسلامی رفتهاند را در اینجا جمع کند، حرفهایشان را بشنود و به فعالیت آنها کمک کند.
در این مراسم همچنین آثار برگزیده معرفی شدند. براساس این گزارش کتاب «مفتون و فیروزه» نوشته سعید تشکری به عنوان اثر برگزیده سیزدهمین جایزه قلم زرین معرفی شد. در بخش داستان کوتاه کتاب گلهای کاغذی نوشته محمدعلی گودینی مورد تقدیر قرار گرفت.در بخش شعر بزرگسال کتاب «واژههای وحشی» سروده حامد حسینخانی دیگر تقدیری این جایزه بود.در بخش شعر کودک و نوجوان دو مجموعه «بوسه خیس» شکوه قاسمنیا در بخش خردسال و «دم گربهها را بکش» سروده طیبه شامانی در بخش شعر کودک تقدیر شدند.در بخش نقد و پژوهش از کتاب «نتایج سفر» نوشته محمدرضا سنگری با اهدای 4 سکه به تقدیریها تجلیل شد. در ادامه این مراسم در بخش شعر بزرگسال کتاب «دلواپسیهای اویس»، «غروب پا به ماه» «طعم سکههای روحم» تقدیر و تجلیل شدند و در بخش شعر و نوجوان کتاب «هزارتا نینی»، «سه میهمان عزیزی»، «خوردنی»، «تولد غارغارک» تقدیر شدند. و در بخش داستان بزرگسال «روزهدار تفنگ»، «محاکمه آفتاب»، «هیرو» و «خندهزار» از دیگر تقدیریهای این مراسم بودند.براساس این گزارش در بخش داستان کودک و نوجوان کتاب «مادر بزرگ جادویی»، «نشان لبخند»، «مگر من چند نفرم» و «سی روز با پیامبر از تولد تا خانه عمو» تقدیر شدند و در بخش پژوهش نیز از کتاب «بانگ در بانگ» تقدیر به عمل آمد.