kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۶۲۸
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲
ادامه سیاسی‌کاری در وزارت علوم

آیا دانشگاه پیام ‌نور هم منحل می‌شود؟!

بنابر شنیده‌ها و اخبار واصله به کیهان وزارت علوم قصد دارد تصمیمی را درخصوص تغییر اساسنامه دانشگاه پیام ‌نور و محدود کردن آن به آموزش مجازی و نیز حذف مقاطع تحصیلات تکمیلی و نهایتا تجمیع و ادغام این دانشگاه در دل دیگر دانشگاه‌ها اتخاذ کند.
با انتشار گسترده این خبر در جامعه دانشگاهی پیام ‌نور به نظر می‌رسد زمزمه‌های تغییرات مورد اشاره عن‌قریب به خود رنگ واقعیت می‌گیرد.
این در حالی است که قبل از این هم وزارت علوم دولت یازدهم دست به اقداماتی همچون انحلال دانشگاه تخصصی علوم اقتصادی و ادغام آن با دانشگاهی دیگر که هیچ ربطی به آن ندارد، زده بود که شدیدا از سوی دانشجویان و اساتید این دانشگاه مورد اعتراض قرار گرفت. گفتنی است به منظور جلوگیری از این تصمیم وزارت علوم، جمعی از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه پیام ‌نور استان آذربایجان غربی در نامه‌ای خطاب به فرهادی وزیر علوم با استناد به دلایلی خواستار رد چنین تصمیمات عجولانه و خلق‌الساعه غیرکارشناسی شدند.
در بیان دلایل مبنی بر مخالفت این نامه به مواردی از جمله قدمت بیش از 27 ساله دانشگاه پیام ‌نور،  خیل کثیر دانشجویان آن، احراز رتبه‌های برتر علمی در مقایسه با برخی دانشگاه‌های دولتی، حمایت محرومین از دانشگاه، غیرعملی بودن طرح مجازی شدن دانشگاه با توجه به سرعت پایین اینترنت و... اشاره شده است.
در پایان این نامه آورده شده است: بنابر توضیحات فوق‌الذکر و ده‌ها دلایل مستند و مستدل، آنگاه که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بارقه‌های امیدواری به آینده‌ای روشن در اذهان مردم شکل گرفته متاسفانه ما شاهد بی‌مهری‌ها و اقدامات تضعیف‌کننده‌ای درخصوص دانشگاه پیام نور می‌باشیم که جوانه‌های امید را در بین اعضای هیئت علمی، کارکنان، دانشجویان و علی‌الخصوص خانواده‌های کثیرالشمار (میلیونی) آنها در سال 1394، سال انتخاباتی سرنوشت‌ساز که انتظار مشارکت حداکثری را در مقابل هجمه‌های سنگین استکبار جهانی از آحاد جامعه طبق فرمایشات بزرگان نظام داریم کم‌رنگ نموده است و تصمیم آن وزارتخانه محترم درخصوص تغییر اساسنامه دانشگاه پیام ‌نور و محدود کردن آن به آموزش مجازی و نیز حذف مقاطع تحصیلات تکمیلی و نهایتا تجمیع و ادغام دانشگاه پیام ‌نور به عنوان تنها ابر دانشگاه دولتی ایران در دیگر دانشگاه‌ها را جامع‌نگر ندانسته و انتظار داریم در راستای تثبیت و برقراری آرامش علمی در مناطق محروم که ساکنان آنها قاطبه پابرهنگان و مستمندان نظام که وارثان برحق و انکارناپذیر انقلاب نیز طبق فرمایشات حضرت امام«ره» و مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» هم ایشان می‌باشند و در حمایت از فعالیت‌های چشمگیر دانشگاه پیام‌‌ نور اقدامات شایسته صورت پذیرد.
نانوشته نباید گذاشت اگر زمانی که وزارت علوم با بی‌قانونی آشکار دانشگاه‌های مهم کشور را برای مدتی قریب به دو سال با سرپرست اداره می‌کرد که باعث رکود چشمگیر علمی کشور شد و یا آن زمانی که دانشجویان نخبه بورسیه را تنها به این جرم که در دولت قبل بورسیه شده‌اند از گردونه دانشگاه‌ها حذف می‌کرد و چندین و چند اقدام سیاسی و غیرکارشناسی دیگر که حیثیت علمی ایران و اعتماد جامعه دانشگاهی را بر باد داده است، نهادهای نظارتی چون مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دچار وادادگی نمی‌شدند، اکنون وزیر علوم به خود اجازه نمی‌داد که به‌سمت انحلال یکی از مهم‌ترین و پرجمعیت‌ترین مراکز علمی کشور گام بردارد.
معلوم نیست چه کسی مسئول یکه‌تازی‌ها و بی‌قانونی‌ها در وزارت علوم و افت شدید رشد علمی کشور است؟ جای تأسف است که سرنوشت علمی کشور اسیر بازی‌های سیاسی عده‌ای خاص در وزارت علوم شده است.