kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۶۰۸
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
اژه‌ای در گفت و گوی ویژه خبری:

دستگاه قضا‌ در پرونده مهدی هاشمی واقعا تحت فشار‌ بود

معاون اول قوه قضاییه گفت: در پرونده مهدی هاشمی واقعا از جهات مختلف تحت فشار بودیم اما تغییر قاضی سراج در این راستا نبود.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در گفت و گوی ویژه خبری که از شبکه دوم سیما پخش شد در پاسخ به سئوال مجری برنامه مبنی بر اینکه مهم‌ترین چالش قوه قضاییه چیست و آیا چالش امروز دستگاه قضایی فشار بر این دستگاه است، اظهار کرد: امر قضا امر خطیری است و به طور طبیعی امکان دارد وقتی با یک متهم، مجرم یا مفسدی برخورد می‌شود، واکنشی نشان دهند. به خصوص در برخورد با جریان‌های دارای نفوذ در گروه‌ها و جریان‌های سیاسی ممکن است واکنش‌ها شدیدتر شود.
معاون اول قوه قضاییه اضافه کرد: مسئله مهم این است که آیا قوه قضاییه تسلیم می‌شود یا خیر؟ قوه قضاییه به حول و قوه الهی کار خود را دنبال می‌کند و براساس موازین قانونی و شرع مقدس اسلام عمل می‌کند. مسئله مهم این است که بتوانیم به عدل رفتار کنیم.
اژه‌ای در پاسخ به این سئوال که آیا دلیلی داشت در روزهای گذشته به کرات به مسئله فشار بر دستگاه قضایی اشاره کردید گفت: چون در سال‌های اخیر به ویژه سال‌های ۹۲ و ۹۳ با افراد دانه‌درشت و کسانی که دارای اسم، رسم و موقعیت و بعضا نیز صاحب منصب، ثروت و قدرت زیادی بودند، بیشتر برخورد کردیم و در آینده نیز با این افراد بدون تبعیض برخورد می‌شود، مستقیم و غیرمستقیم فشارها بیشتر می‌شود و پیش‌بینی ما این است که این فشارها در آینده بیشتر هم شود.به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سئوال که آیا تغییر قاضی مهدی هاشمی یکی از این فشارها بوده است افزود: خیر، در همه پرونده‌هایی که صاحب منصب، قدرت و ثروت هستند اینها واکنش نشان می‌دهند. در مورد پرونده مهدی هاشمی واقعاً از جهات مختلف تحت فشار بودیم اما تغییر قاضی سراج در این راستا نبود. قاضی سراج سمتش تغییر یافت و به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد. بازرسی در این پرونده گزارش‌دهنده بود و بعدا نیز چنانچه ضرورت می‌دید می‌توانست به عنوان مدعی‌العموم به رای اعتراض‌ کند.اژه‌ای در ادامه تصریح کرد: در مسئله مواد مخدر امروز بیش از ۴۴ درصد زندانیان به طور مستقیم و تا ۷۰ درصد به صورت غیرمستقیم با موضوع مواد مخدر مرتبط است. دولت از ۱۷ الی ۱۸ سال پیش موظف بود اردوگاه‌هایی تاسیس کند تا معتادین از سایر متهمین جدا شوند. الان انتظار داریم رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر که رئیس جمهور است و برخی وزارتخانه‌های عضو ستاد، برای تشکیل این اردوگاه‌ها کمک‌های لازم را اختصاص دهند. انتظار داریم مردم و دولت در خصوص مواد مخدر کمک کنند.وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اعطای مرخصی به قاچاقچی عمده مواد مخدر گفت: آیا نباید به کسانی که به جرم مواد مخدر دستگیر شدند مطلقا مرخصی بدهیم؟ اگر این فرد مشکل خانوادگی پیدا کرد نباید با تضمین‌های لازم، مرخصی برود؟ طبق قانون می‌توان با اخذ تضمین‌های لازم، مرخصی را اعطا کرد.اژه‌ای ادامه داد: در این مورد خاص که چرا طرف از زندان بیرون رفته اطلاع ندارم اما یقینا به خاطر دلیل مشخصی بیرون رفته است.