خطیب جمعه تهران:
ایران با تحریمها از پا نمینشیند
امام جمعه موقت تهران با انتقاد از تعطیلات مجلس در شرایط مذاکرات و توافق هستهای، تأکید کرد: ایران با تحریمها از پا نمینشیند و ما دست برتر را در مذاکرات هستهای داریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه پایتخت با اشاره به مذاکرات هستهای، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب با بیانات آرامشبخشی، فرمایشاتی را در مورد موضوع هستهای فرمودند، بیانات ایشان آرامشی را در دلهای مومنان ایجاد کرد و مسئولان را نیز دلگرم و زمینه نزدیکی مسئولان به یکدیگر را فراهم کرد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب با الفاظ دلنشینی از تیم مذاکرهکننده حمایت کردند و این بار مسئولیت تیم مذاکرهکننده را سنگینتر میکند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: اینکه نائب امام زمان(عج) افرادی را متدین و غیور و شجاع معرفی میکنند، بسیار ارزشمند است اما باید بدانیم حمایت رهبر انقلاب از تیم مذاکرهکننده هستهای به آنان مصونیت نمیدهد و آنها هم ممکن است اشتباه و خطا کنند. لذا هم مجلس وظیفه دارد آن چتر نظارتی خودش را برای صیانت از تیم مذاکرهکننده هستهای و پافشاری به حقوق حقه ملت مظلوم شهیدپرور ایران بگستراند، متوقع نبود در این ایام مذاکرات هستهای، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تعطیلات تابستانی بروند، یک حرکتی را البته نمایندگان مجلس آغاز کردند ولی تیم مذاکرهکننده نیاز به حمایتهای شدیدتری دارد چون آنان با غداران روزگار مواجهاند.
حجتالاسلام صدیقی با بیان اینکه مردم نیز باید در این شبهای عزیز ماه مبارک رمضان دعا کنند، گفت: مذاکرات هستهای سرنوشت و آینده این کشور است، در یک پیچ خطرناک و حساس تاریخی قرار داریم و عزت و رهاورد خون شهیدانمان و روح ولایتی را که با خون شهیدانمان بر این کشور دمیده شده است باید حفظ کنیم.
وی اضافه کرد: ما نمیتوانیم ذلتپذیر باشیم ما نمیتوانیم مانند برخی از کشورهای دیگر که بعضی از چیزها را میپذیرند، قبول کنیم، ما کشوری هستیم که انقلاب کردیم و انقلاب جدیدی را به ملتها نشان دادیم. تیم مذاکرهکننده باید صلابت امام و ولایت را حفظ کنند، این امر هم به دعا نیاز دارد و هم به توسل و هم به نظارت و ارشاد دائم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند ممکن است القا کنند بنده در جلسات خصوصی اجازههایی به تیم مذاکرهکننده دادهام که آنها را اظهار نمیکنیم، مردم باید بدانند که این طور نیست و ما خطوط قرمزی را که در بیانات عمومی مطرح میکنیم، همانها را در جلسات خصوصی میگوییم.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم انشاءالله با حمایت صاحب این انقلاب و کشور، سرمایه هستهای را جدی بگیریم و بتوانیم در این عرصه هم پیروز شویم، ما به 20 هزار مگاوات برق هستهای نیازمندیم تا در کشاورزی و صنعت از آن استفاده کنیم؛ رهبر معظم انقلاب رمز اینکه امروز آمریکا داوطلب مذاکره با ایران است را فرمودند.
حجتالاسلام صدیقی ادامه داد: آمریکا کسی را به محضر رهبر انقلاب میفرستد و درخواست مذاکره میکند و قول میدهند 6 ماهه تحریمها را بردارند و حقوق حقه هستهای ایران را هم به رسمیت بشناسند ولی رهبر معظم انقلاب با بصیرت خاص خودشان میفرمایند ما اعتمادی به آمریکا نداریم؛ ما آمریکا را در این مذاکرات امتحان کردیم و دیدیم که 6 ماه آنها تبدیل به دو سال شده است و هنوز هم چقدر زیادهخواهی میکنند لذا برای حفظ عزت و کرامت و روح انقلابی و سنگر رهبری تودههای به پا خاسته دنیا علیه استکبار جهان میطلبد تیم مذاکرهکننده هستهای متوجه شرایط باشد و بداند این آمریکا بود که داوطلب مذاکرات هستهای بود.
وی افزود: چون ما دست پر داشتیم آمریکا منت انجام مذاکرات را میکشید؛ دانشمندان داخلی ما توانستند به غنیسازی 20 درصد دست یابند و غربیها دیدند تیرشان به خطا رفته است و ایران به قدرتی غیرقابل تصور دست یافته است و با تحریمها از پا نمینشیند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران بر همین اساس تاکید کرد: لذا هر چه ما در بعد استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای دستمان پر باشد، در مذاکرات دست برتر خواهیم داشت ولی اگر عقبنشینی کردیم و قدر این نعمتها را ندانستیم، شکست خواهیم خورد و باید بدانیم وعدههای آنان پوچ است چون به دشمن نمیشود اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه علمی جزو خطوط قرمز تعیین شده در مذاکرات هستهای است، تصریح کرد: همه تحریمهای اقتصادی، مالی و بانکی چه تحریمهای شورای امنیت، چه کنگره و چه دولت آمریکا باید فورا هنگام امضای توافق لغو شوند نه اینکه تعلیق شوند و موضوع دیگر این است که اجرای تعهدات منوط به امضای آژانس نباشد چون آژانس انرژی اتمی تاکنون امتحان خوبی پس نداده است و در اختیار قدرتهای بزرگ است.
حجتالاسلام صدیقی با اشاره به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: رهبر انقلاب چالشهایی را در زمینه اقتصاد مقاومتی بیان فرمودند ایشان مسئولان را سرزنش نکردند اما چالشها را بیان کردند. اگر کسی وجدان و ایمان داشته باشد باید به پا خیزد. چون چتر ولایت ادامه حرکت انبیا است و موجب دلسوزی و نجات همگان میشود.
وی افزود: حرکت پویا و خلاق موجب تحقق اقتصاد مقاومتی میشود، به قول یکی از بزرگواران حکیم اقتصاد مقاومتی عرضه میخواهد و با بحث کردن و صحبت کردن درست نمیشود، اقتصاد مقاومتی فقط به کشور ما اختصاص ندارد و در بعضی از کشورهای دیگر هم این موضوع با جدیت پیگیری میشود.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنانش تاکید کرد: وقتی هدف بزرگ است باید ظرفیت و تحمل لازم را هم داشته باشیم، آنچه در بعد هستهای، ماهوارهای و نانوتکنولوژی به دست آوردیم که دشمن خوابش را هم نمیدید حاصل تلاشهای یک شب یا دو شب که نبوده است بلکه سالها در این زمینه تلاش کردهایم.
وی گفت: عدهای القا میکنند و یا واقعا تربیت شده مکتب مادی غرب هستند و باورها و اعتقاداتشان فاسد است، یا ماموران اجانب هستند که میگویند برای حل مشکلات کشور باید از مبانی دینیمان عقب نشینی کنیم و با دنیای کفر بسازیم تا آنها چراغ سبز به ما نشان دهند، این مطلب بسیار سخن خطرناکی است. مسئله عقبنشینی کردن از مبانی دینی و ارزشهای انقلابی و خطوط تفکر و جریان فکری حضرت امام(ره) و بیاعتمادی به مردم که تصور کنیم مردم تحمل سختیها را ندارند، قضاوت نابجایی است.
حجتالاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: اگر صادقانه مسائل و مشکلات کشور را با مردم در میان بگذاریم، مردم تحمل خواهند کرد چون این مردم همان مردمی هستند که 8 سال جوانانشان را به جنگ تحمیلی فرستادند و زیر تابوت جوانانشان حرکت کردند، مردم فقیر و پابرهنه قلک کودکانشان را شکستند و قناعتهای مثالزدنی را به کار بردند اما از جبهه حمایت کردند، امام فرمودند مردم ما از مردم صدر اسلام برترند. پس به این مردم باید اعتماد کرد و باید از این مردم درس مقاومت گرفت.
معاون اول قوه قضائیه:
قوه قضائیه به انتظار اقدام بانک مرکزی نمینشیند
معاون اول قوه قضائیه، از وصول نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: قوه قضائیه نمینشیند که ببیند بانک مرکزی چه کار میکند.
غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوهقضائیه در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تهران اظهار داشت: قوه قضائیه مستقل مقتدر سالم میتواند از بسیاری از انحرافات جلوگیری کند. مردم از قوه قضائیه میخواهند با عدالت رفتار کند. عوامل شیطان بزرگ در داخل کشور به قوه قضائیه فشار میآوردند.
وی همچنین گفت: فعال شدن اقتصاد سالم از دستورات موکد رهبری است. قوه قضائیه نمینشیند که ببیند بانک مرکزی چه میکند، برای احقاق حقوق مردم وارد شدیم و بسیاری از معوقات بانکی را برگرداندیم. بسیاری دریافتهای غیرقانونی از بانکها را شناسایی و مطالبات بانکها را برگرداندیم. به دولت کمک کردیم و بسیاری از لیزینگها و صرافیها را سروسامان دادیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون اول قوهقضائیه تصریح کرد: اجراییات سازمان ثبت فعالتر شد و در سال ۹۳ نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکها را وصول کرد.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکتهای اعتباری و واسپاری یا لیزینگی که در این عرصه فعالیت میکنند، غیرمجاز هستند و قوه قضائیه به کمک بانک مرکزی، مردم و دولت، کارگروهی از چند دستگاه ایجاد شد تا این موسسات و شرکتهایی که به نحوی در مسئله پولی ما دخالت دارند و غیرمجاز هستند، ساماندهی شوند.
وی ادامه داد: این موسسات یا باید خود را تطبیق دهند و فعالیت قانونی داشته باشند یا آنکه بساط خود را جمع کنند؛ در غیراین صورت با آنها برخورد خواهد شد.
محسنی اژهای از فعالیت هزار شرکت واسپاری یا لیزینگ بدون مجوز، ۵۰۰ تعاونی اعتبار بدون مجوز، صرافیهای غیرمجاز فراوان خبر داد و گفت: این موسسات غیرمجاز باید زیر چتر قانون قرار بگیرند و در جهت سیاستهای پولی کشور اقدام کنند.
اژهای همچنین ادامه داد: بسیاری با دستاندازی به منابع طبیعی ثروت بادآوردهای را به دست آورده بودند و فساد گستردهای را با آن ایجاد کردند. اوج برخورد ما در سال 92 و 93 با استفاده از ظرفیت مدعیالعموم با زمینخواری بود.
محسنی اژهای افزود: در سال ۹۳ حدود ۴۳ هزار هکتار زمینهایی که از راه غیرقانونی تصرف شده بود در اختیار دولت قرار گرفت. همچنین در سال گذشته، حدود ۴۴ هزار سند رسمی را سازمان ثبت به نام دولت صادر کرد.
معاون اول قوه قضائیه از فشار روی پرونده دانه درشتها خبر داد و گفت: این فشار تا حدی است که گاهی اوقات منسوبان آنها چون صاحب قدرت هستند میگوید من باید قاضی را تعیین کنم!
محسنی اژهای با اشاره به برخورد جدی با دانه درشتها که از سال ۹۲ آغاز شده است، ادامه داد: در برخی پروندههای مربوط به نزدیکان صاحبان قدرت و ثروت به قوه قضائیه فوق العاده فشار میآورند و تهدید و تطمیع میکنند تا ما به وظیفه خود عمل نکنیم.
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه اگر در پروندهای ۲۰۰ ساعت بررسی آن زمان ببرد بیش از ۲۰۰ ساعت هم بر آن فشار وارد میکنند و چون صاحب قدرت است میگوید من باید قاضی را تعیین کنم اما اگر اینگونه باشد، پس استقلال قوه قضائیه کجاست؟!
اژهای تاکید کرد: قوهقضائیه هیچگاه تحت تأثیر این فشارها قرار نگرفته است.
گفتنی است علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران و هاشمی، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ هم از دیگر سخنرانان پیش از خطبههای نماز جمعه بودند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران در سخنرانی پیش از خطبهها: 3 برابر متوسط دنیا برق مصرف میکنیم
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید محمد هاشمی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه اظهار کرد: سرانه مصرف برق خانگی در ایران سه برابر و در بخش تجاری، حملونقل و صنعت 1/5 برابر متوسط مصرف جهانی است.
وی با اعلام اینکه «در تهران 2234 مشترک اداری داریم» گفت: این تعداد مشترک در زمان اوج مصرف روزانه یعنی بین ساعت 11 تا 15 بعداز ظهر 1150 مگاوات مصرف دارند که 28 درصد مصرف را تشکیل میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: مگر برق محدودیت ندارد، مگر نباید در مصرف آن مراعات کنیم؟ دستمان را میبریم به کلید سرمایشی چه اسپیلت باشد و چه کولر آبی و آن را زیاد میکنیم. حداقل خواهش میکنم 4 ساعت پیک روز یعنی از ساعت 11 تا 15 بعدازظهر و 4 ساعت شب یعنی از ساعت 8 تا 12 از تجهیزات پرمصرف که میتوانیم از آنها ساعتهای دیگر استفاده کنیم، استفاده نکنیم.
هاشمی با بیان اینکه در تهران 5 روز پیک مصرف 4000 مگاوات (شنبه تا 4 شنبه) است، افزود: در روزهای پنجشنبه مصرف حدود 3000 و جمعهها زیر 3000 مگاوات است، در زمستان هم مصرف برق 2000 مگاوات است. هرچقدر بتوانیم در زمان مناسب از برق استفاده کنیم، صرفهجویی را بهدنبال دارد. در زمان پیک مصرف از سشوار، اتو و ماشین لباسشویی استفاده نکنیم و استفاده از مثلاً ماشین لباسشویی را به روزهای پنجشنبه یا جمعه منتقل کنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران در سخنرانی پیش از خطبهها: مردمی نبودن مشکل اصلی اقتصاد ایران است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی فاضلی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه اصناف هفت میلیون شغل را بدون اینکه یک ریال بار مالی برای دولت داشته باشد ایجاد کردند، گفت: اکنون 24 میلیون خانوار ایرانی و هشت هزار و 800 اتحادیه و اتاق به صورت مستقیم و غیرمستقیم با اصناف در ارتباط هستند.
وی با بیان اینکه اصناف در چهار مورد تأثیر مستقیم دارند، ابراز کرد: با کمترین هزینه ایجاد شغل میکنند، توازن منطقهای ایجاد میکنند و مانع مهاجرت به شهرهای بزرگ میشوند، تنها شبکه مویرگی تهیه و توزیع کشور را دارند و به عنوان آخرین حلقه ارتباط با مردم تعریف میشوند.
فاضلی عنوان کرد: در عرصه سیاست اگر تاریخ دو سده اخیر را ورق بزنید متوجه میشوید که اصناف و روحانیت به خصوص از جنبش تنباکو تا انقلاب مشروطیت، از انقلاب مشروطیت تا حرکت امام از سال 43 و از آن زمان تاکنون ارتباط تنگاتنگ و تأثیرگذاری داشتهاند.
رئیس اتاق اصناف ایران دو نکته خطاب به اصناف گفت: در عرصههای گوناگون توفیقات فوقالعادهای کسب کردهایم و از اول انقلاب با وجود تمامی تحریمها رشد فوقالعادهای در عرصه حفظ انقلاب، تأمین نیروی انسانی در انقلاب داشتهایم اما مشکل اصلی در عرصه اقتصادی و اینکه شاهد رشد چندانی نبودهایم یک دلیل بیشتر ندارد، اینکه اقتصاد ایران را نتوانستهایم طبق خواستههای رهبری مردم محور کنیم.