kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۴۱۱
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴

بازارهای پولی و مالی در هفته‌ای که گذشت

بازار بورس: پس از مدت‌ها سیر نزولی، از چهارشنبه دو هفته پیش با افزایش هزار واحدی شاخص کل روند صعودی به خود گرفت و به کانال 63 هزار واحدی وارد شد، اما دیری نپایید که این اتفاق معکوس شد و در مسیر نزولی قرار گرفت و این روند تا اواسط هفته ادامه یافت. با نزدیک شدن به پایان هفته، بازار سهام رونق گرفت و روز دوشنبه توانست کانال 64 هزار واحدی را فتح کند؛ اتفاقی که آخرین بار اواسط اردیبهشت رخ داده بود.



برخی کارشناسان نزدیک شدن به ضرب‌الاجل توافق هسته‌ای (10 تیر) را علت این افزایش دانسته‌اند و برای تأیید نظر خود به رشد قیمتی گروه‌های خودرو و بانک - به عنوان گروه‌هایی که زودتر از سایرین از توافق سود می‌برند- استناد می‌کنند.
از سوی دیگر برخی فعالان و صاحبنظران بازار افزایش اخیر را احساسی می‌دانند و تغییرات سریع و قابل توجهی برای «بورس پس از توافق» قائل نیستند. این گروه عملکرد نامناسب دولت در سر و سامان دادن به فضای تولید ملی را، که پشتوانه اصلی ارتقاء بورس به شمار می‌رود، به عنوان دلیلی بر ادعای خود مطرح می‌کنند.
یکی از نمایندگان مجلس و عضو شورای عالی بورس درباره تأثير لغو احتمالي تحريم‌ها در بازار سرمايه گفته است: اين تأثيرگذاري حداکثر 25 درصد خواهد بود و اين‌طور نيست که با لغو تحريم‌ها همه مسائل و چالش‌هاي بازار سرمايه برطرف شود.
سرمایه‌گذاری خارجی نیز که روزنه امید دولت برای بهبود اوضاع پس از مذاکرات است در هاله‌ای از ابهام  قرار دارد. طبق آخرین گزارش آنکتاد که همین چند روز پیش منتشر شد، در سال 2014 یعنی در یکسال پس از توافق ژنو، سرمایه‌گذاری خارجی در ایران بیش از 30 درصد کاهش یافته و به سقوط 14 پله‌ای از این حیث منجر شده است؛ لذا در حالی که با تبلیغات گسترده گفته می‌شد پس از توافق سیل سرمایه خارجی به کشور سرازیر خواهد شد، این آمار نشان می‌دهد چنین اتفاقی نیفتاده و احتمال می‌رود پس از توافق نهایی نیز به همین منوال باشد.
بازار پول و ارز: بررسي روند حرکتي بازار سکه و ارز نشان مي‌دهد که بازار ارز از ابتداي سال تاکنون با افت قيمت همراه شده است؛ به طوري دلار آمريکا از ابتداي سال تاکنون افت 1/4 درصدي را تجربه کرد و به طور ميانگين در قيمت 3298 تومان معامله شد.
در بازار سکه نيز وضعيت نزولي از ابتداي سال تاکنون در جريان بود به طوري که هر سکه تمام بهار آزادي از ابتداي سال تاکنون 3/8 درصد افت کرد و از 948 تومان در ابتداي سال به 905 تومان در پايان هفته گذشته رسيد.
مسئولان و فعالان بازار طلا، کاهش بهای اونس جهانی و افت نرخ ارز را از عوامل این اتفاق ذکر می‌کنند. کاهش نرخ ارز نیز به نظر می‌رسد متاثر از دو عامل باشد؛ عامل اول مذاکرات 1+5 و انتظار برای متقاضیان برای نتیجه آن و عامل دوم افت معاملات در ماه رمضان است.