با پاکسازی کانون ویروس آنفلوآنزای مرغی
انتقال مرغ صنعتی به خارج از مازندران از سر گرفته شد
استاندار مازندران از پاکسازی دو کانون ویروس آنفلوآنزای مرغی در استان خبر داد و گفت: با پیگیری جدی و با هماهنگی و رعایت موازین قرنطینهای، انتقال مرغ صنعتی به خارج از استان نیز از سر گرفته شده است.
ربیع فلاح دیروز در گفتوگو با خبرنگاران در ساری افزود: کانون شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در مازندران در دو روستای شهرستانهای بابل و آمل بود که پس از شناسایی، به صورت کامل پاکسازی شد.
وی ادامه داد: به محض تایید وجود ویروس آنفلوآنزای مرغی بین ماکیان محلی دو منطقه روستایی استان با هماهنگی و تصمیمگیری شورای تامین استان، خسارت کامل به روستائیان پرداخت و تمامی ماکیان مورد نظر تا شعاع یک کیلومتری معدوم شد.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه ویروس آنفلوآنزای مرغی به هیچ عنوان در واحدهای مرغداری صنعتی استان مشاهده و یا گزارش نشده است، اظهار داشت: هر چند سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی تا حدودی نسبت به انجام درست مقررات در صادرات مرغ صنعتی کوتاهی کردهاند اما با رایزنیهایی که با معاون اول رئیسجمهوری و وزیر کشور صورت گرفت، با رعایت تمامی موازین قرنطینهای مرغهای تولیدی استان با انتقال به استان دیگر کشتار صنعتی میشوند.وی به اهمیت تولید مرغ در مازندران و صادرات آن به استانهای مختلف کشور بهویژه تهران اشاره کرد و افزود: مازندران 11 درصد گوشت مرغ کشور را تامین میکند و نباید بدون دلیل به اقتصاد این حوزه خدشه وارد کرد.فلاح گفت: همکاریهای اقتصادی مازندران در صادرات دام و طیور به کشورهای مختلف در حال گسترش است و نباید بدون دلیل و فعالیت کارشناسی به حوزه صادرات مرغ لطمه وارد کنیم.استاندار مازندران درباره شایعه تب خونریزیدهنده کنگو کریمه نیز گفت: این بیماری نیز تحت کنترل است و دانشگاه علوم پزشکی در آمادهباش کامل قرار دارد.استان مازندران با داشتن 147 واحد مادر مرغ گوشتی و دو هزار و 200 واحد مرغ گوشتی، در زنجیره تولید کامل گوشت مرغ فعال است.
موردی از آنفلوآنزای مرغی در واحدهای
طیور صنعتی مازندران مشاهده نشده است
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، ادعای وجود حتی یک مورد از ویروس آنفلوآنزای مرغی در واحدهای طیور صنعتی این استان را رد کرد و گفت: واحدهای تولیدی صنعتی در این استان عاری از هرگونه بیماری مشکوک است.
امیر میران آملی دیروز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در آمل افزود: در هیچ یک از واحدهای صنعتی مرغداری مازندران بیماری مشکوکی مشاهده نشده و تمام واحدهای صنعتی استان عاری از هرگونه بیماری هستند.
وی افزود: شهروندان میتوانند با خیال راحت بستههای مرغ صنعتی را که در فروشگاههای مورد تایید بهداشت است، استفاده کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران در خصوص مشکلات پیش آمده در خصوص مشاهده مواردی از بیماری آنفلوآنزای مرغی در طیور استان تصریح کرد: این مورد بخش زیادی مربوط به پرندههای مهاجر و یا مرغهای زندهای است که از استانهای تهران و اصفهان به عنوان مرغهای بومی در روستاهای مازندران پخش میشود.
میران آملی اضافه کرد: وجود این مرغها صنعت مرغداری را دچار مشکل میکنند، اما خوشبختانه با پیگیریهایی که انجام شده، کانونهای بومی از طریق دامپزشکی استان شناسایی شده و در حال معدومسازی هستند.
وی اضافه کرد: صنعت مرغداری مازندران همیشه مورد هجمههایی همانند آنفلوآنزای مرغی که اکنون شاهد آن هستیم، بوده است.
وی خاطرنشان کرد که بزرگنمایی در این زمینه سبب متضرر شدن مرغداران میشود در حالی که این مشکل ربطی به طیور صنعتی ندارد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران از صنعت مرغداری به عنوان صنعت نخست این استان یاد کرد و ادامه داد: هیچ صنعتی همانند صنعت مرغداری در مازندران سرمایهگذاری و اشتغال ایجاد نکرده است.
میران آملی، به ظرفیتهای بالای مازندران در تولید و پرورش طیور و جایگاه مهم آن در کشور اشاره کرد و ادامه داد: لاین مرغ اجداد خاورمیانه که در بابلکنار وجود دارد، به تنهایی حدود 60 درصد واحدهای اجداد واحدهای مادر گوشتی کشور را تامین میکند.