kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
یک اقتصاددان:

مهم‌ترین ضعف برنامه ششم لیبرالی‌بودن است

یک اقتصاددان با اشاره به اینکه میزان کارشناسی بودن برنامه ششم توسعه معلوم نیست گفت: مهم‌ترین ضعف برنامه ششم لیبرالی‌بودن آن است.

مهدی طغیانی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با نسیم اظهار کرد: فضای نظرات متناقض در دولت یازدهم در خصوص نهادگرایی و اقتصاد نئوکلاسیک اثرات خودش را روی برنامه ششم خواهد گذاشت و ممکن است به برنامه آسیب بزند.
طغیانی افزود: هر طوری به مسئله نگاه کنیم، میان نوع نگاه کسی که به نهادگرایی در اقتصاد معتقد است و کسی که به اقتصاد مبتنی بر آموزه‌های بازار آزاد معتقد است، تفاوت وجود دارد.
وی با بیان این مطلب که «شکاف در تیم اقتصادی دولت یک جا خودش را نشان می‌دهد» خاطرنشان کرد: شکاف فعلی برای آینده اقتصاد کشور خطرناک است.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان توجه به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را در نگارش برنامه ششم ضروری دانست و تاکید کرد: کمترین توقع دلسوزان نظام و انقلاب این است که جهت‌دهی برنامه ششم به سمت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد و این الگو روی برنامه سایه افکنده باشد، همچنین دغدغه‌های رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی هم تا حدی در این برنامه، برطرف شده باشد.
طغیانی در پاسخ به این سؤال که «خیلی از اقتصاددانان نگارش برنامه برای توسعه اقتصاد کشور را متفاوت می‌دانند، نظر شما در این خصوص چیست؟» گفت: نمی‌توان همه مشکلات اقتصادی را ظرف یک برنامه 5 ساله برطرف کرد ولی اگر برنامه، پایه ریزی درستی داشته باشد خیلی از مشکلات اقتصادی برطرف خواهد شد، بنابراین با بی‌فایده بودن برنامه‌ریزی موافق نیستم.
وی تصریح کرد: ساختار اقتصاد ما به شکلی است که با نگاه برنامه‌محور پیش می‌رود و الگوی ایرانی اسلامی را به عنوان یک الگوی برنامه محور تاکید می‌کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به احتمال کارشناسی و عملی نبودن برنامه ششم عنوان کرد: مشخص نیست برنامه‌ای که در حال حاضر در حال نگارش است تا چه حد کارشناسی و عملی است زیرا نویسندگان برنامه در حال حاضر مشخص نیستند. مهم‌ترین ضعف برنامه ششم لیبرالی بودن آن است.
طغیانی با اشاره به وجود ساز و کار اصلاح مسیر در برنامه خاطرنشان کرد: برنامه ششم باید سازوکار اصلاح مسیر داشته باشد، یعنی پیش‌بینی کرده باشد که وقتی از مسیر خارج شدیم چگونه بار دیگر به مسیر بازگردیم.
وی درباره سازمان مدیریت و برنامه ریزی و اینکه چه تفاوتی با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سابق کرده است گفت: بدنه سازمان مدیریت بعد از انحلال تغییر چندانی نکرد و همین ساختار به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی منتقل شد.