kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
نمایندگان قانع نشدند

برخورد دولت با منتقدان وزیر ارشاد را دو کارته کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد چرایی برخورد دولت با منتقدین قانع نشده و بدین ترتیب وزیر ارشاد دومین و دولت یازدهم دوازدهمین کارت زرد خود را از بهارستان دریافت کرد.



به گزارش فارس، وکلای ملت پیش از این به علی‌‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش (2 کارت زرد)، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی (یک کارت زرد)، رضا فرجی‌دانا وزیر سابق علوم (یک کارت زرد)، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی(2 کارت زرد )، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (یک کارت زرد)، عبدالرضا رحمانی ‌فضلی وزیر کشور (یک کارت زرد)، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت (2 کارت زرد) و محمود واعظی وزیر ارتباطات (یک کارت زرد) داده‌ بودند.
سوال نمایندگان
 از وزیر ارشاد چه بود؟
سیدمسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در توضیح سوال خود از وزیر ارشاد گفت: هیچ جای قانون اساسی جرمی به عنوان نقد دولت وجود ندارد، در دولت یازدهم آزادی بیان وجود دارد اما آزادی بعد از بیان برای برخی رسانه‌ها نیست.
وی ادامه داد: آیا حذف خبرنگاران منتقد از نشست‌های خبری مدل جدید دولت راستگویان است؟‌
میرکاظمی اظهار داشت: بولتن‌هایی با موضوع تخریب و نه انتقاد تهیه و به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود، آیا همه باید تملق رئیس‌جمهور را بگویند.
وی گفت: نیروهایی که تخصص جنگ روانی دارند روزانه بولتن‌هایی تهیه نموده و به عنوان تخریب دولت و نه منتقدین به آقای رئیس‌جمهور تحویل می‌دهند و مرتب روی اعصاب ایشان می‌روند و این باعث شده است که ایشان در همین مدت کوتاه بدترین بی‌حرمتی را به منتقدین داشته باشد.
نماینده تهران ادامه داد:  اگر مصوبه شورای عالی امنیت ملی جهت ممنوعیت سخن گفتن از پرونده کرسنت مورد استناد واقع می‌شود، پس چرا به مصوبه دیگر این شورا راجع به ممنوع‌التصویری سران فتنه عمل نمی‌شود؟
وی در باره پرونده کرسنت که رسانه‌ها از پرداختن به آن منع شده‌اند گفت: کرسنت یک قرارداد ننگین و پر از فساد است که تا 50 سال دیگر زیان‌های غیرقابل جبران دارد و اتفاقاً اشکال ما این است که افرادی که خود متهمند اکنون در رأس این پرونده قرار گرفته‌اند.
میرکاظمی در بخش دیگری از سخنان خود نیز گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات هفت نفر است که سه نفر از آنها را دولت تعیین کرده و سه نفر را نهادهای دیگر و یک نفر را اصحاب رسانه معرفی می‌کنند؛ چرا معاونت مطبوعاتی شما این صندلی را اشغال کرده است.
وی ادامه داد: چرا روزنامه‌ای به علت نوشتن مطلب علیه رژیم کودک‌کش عربستان مؤاخذه گردد و دو بار به همین دلیل دادگاهی شود ولی به کسانی که به مقدسات اهانت می‌کنند حداکثر تذکر داده می‌شود.
نماینده تهران در باره محدودیت نقد مذاکرات ژنو نیز گفت: ممکن است بگویید ممنوعیت نقد مذاکرات ژنو مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است. مگر به سر این مردم چه می‌خواهید بیاورید که نقد آن را ممنوع کرده‌اید؟ اگر مصوبه شورا است چرا آن را کامل اجرا نمی‌کنید؟
وی همچنین اظهار داشت: موضوع سبد کالا در صدا و سیما نقش هولوکاست را پیدا کرده است و حتی نمی‌گذارید تصاویری که خود مردم ارسال کرده‌اند پخش شود.
میرکاظمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: چرا دولت در سالگرد شهادت شهید تهرانی‌مقدم اجازه پخش برنامه مربوط به دستاوردهای موشکی کشور را نداده است.
وی ادامه داد: شما یک مجلس بی‌خاصیت می‌خواهید که فقط تملق‌گویی دولت را بکند که این با روح مجلس و قانون اساسی منافات دارد.
نماینده تهران همچنین تاکید کرد: کجای قانون به معاون اول رئیس‌جمهور اجازه دخالت در مجلس را داده است؟‌ به جای سیاه‌نمایی گذشته مشخص بفرمایید چه گلی به سر مردم زده‌اید که حالا می‌خواهید مجلس را هم بگیرید؟
توضیحات وزیر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پاسخ به سوال نماینده تهران در زمینه پرونده کرسنت گفت: بنده هم شخصا اعتقاد دارم که پرونده کرسنت مسائل و مشکلات زیادی را دارد و در آن سوء‌استفاده‌های زیاد انجام شده و احیاناً ممکن است رشوه‌هایی داده شده باشد.
وی ادامه داد: از دو سال قبل شورای عالی امنیت ملی تصویب کرد که نه مقامات اعم از نمایندگان مجلس، وزرا، مسئولان کشور حق دارند در مورد کرسنت اظهارنظر داشته باشند و نه مطبوعات.
جنتی اظهار داشت: رسماً مصوبه عالی شورای عالی امنیت ملی این است که مطبوعات حق ندارند به این مقوله بپردازند و باید اجازه دهند تا این پرونده روال طبیعی و حقوقی خود را طی کند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه که برای من ملاک است قانون اساسی است که آزادی بیان را برای مطبوعات تنظیم کرده، مگر در مواردی که مخل مبانی اسلام یا حقوق عمومی است.
وی ادامه داد: من فکر می‌کنم که در مورد آزادی مطبوعات ما مسئله چندانی نداریم و در حال حاضر مطبوعات آزاد هستند. روزنامه‌های موافق و موافق دولت هر چه که می‌خواهند می‌نویسند.
جنتی همچنین گفت: نکاتی که در سوال نماینده سوال‌کننده به آن پرداخته شد ارتباطی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولیتی که بنده در قبال مطبوعات کشور دارم، ندارد.
استیضاح فانی
 اعلام وصول شد
طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با 64 امضای نمایندگان مجلس اعلام وصول شد.
این طرح دارای 64 امضا است که طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، هفته آینده در دستور کار پارلمان قرار دارد.
ناتوانی وزیر در جلب رضایت و اعتماد جامعه مهم آموزش و پرورش،  ناتوانی در جلب توجه دولت به اهمیت و نقش آموزش و پرورش، ناتوانی در جلب توجه دولت جهت تأمین منابع مورد نیاز برای هزینه‌های موجود مدارس و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان براساس اصل 30 قانون اساسی از جمله موارد تصریح شده در استیضاح وزیر آموزش و پرورش است.
شکایت دولت
 از 13 نماینده مجلس
عزیز اکبریان نماینده مردم کرج و عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: دولت شکایتی را از اظهارات 13 نفر از نمایندگان به هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس در مورد مقامات دارای دو تابعیت به هیئت ارائه کرده است.
وی ادامه داد: این موضوع در هیئت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیئت این اظهارات و تذکرات نمایندگان را در راستای انجام وظایف نظارتی آنها تشخیص داد.
تذکر به عوامل اجرایی
 درباره پوشش نامناسب
عضو هیئت پارلمانی اروپا
روابط عمومی مجلس شورای اسلامی در اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی دیدار هیئت پارلمانی اروپا در مجلس توضیحاتی ارائه کرد.
در اطلاعیه روابط عمومی مجلس شورای اسلامی درباره حواشی دیدار هیئت پارلمانی اروپا با علی لاریجانی آمده است:  میهمانان خارجی ملزم به رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی هستند و هنگام ورود به کشور، آداب و قوانین به ایشان اعلام می‌شود، اما متاسفانه در این دیدار، این نماینده زن پارلمان اروپا، چند لحظه پیش از حضور در جلسه، پوشش سر خود را تغییر داد و با پوششی غیرمتعارف حاضر شد.
روابط عمومی مجلس تاکید کرده است: رعایت آداب، پروتکل‌ها و قوانین مربوطه، بایستی به ‌صورت جدی به این فرد یادآوری می‌شد که در این زمینه تذکرات لازم به عوامل اجرایی، برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه داده شد.