نمایندگان مجلس در گفتوگو با کیهان:
ضعفهای مدیریتی را نمیتوان با بهانه تحریم پوشاند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات مقامات دولتی در خصوص گره زدن مشکلات به مذاکرات هستهای و رفع تحریمها تاکید کردند که نمیتوان ضعفهای مدیریتی را به بهانه تحریم پوشاند.
سرویس سیاسی-
در حالی که مذاکرات هستهای ایران و 1+5 برای نگارش متن توافق نهایی در حال برگزاری است، رئیس جمهور روز یکشنبه در همایش هفته محیط زیست با اشاره به موضوع تحریمها گفت: تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست،اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود،منابع آبی زیاد شده و بانکها احیاء شوند!
این اظهارات در حالی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی،کشور ایران با شدیدترین تحریمها مواجه بوده است اما در همین شرایط به پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای گوناگون دست پیدا کرده است.
بدیهی است که هیچکس با لغو تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران مخالف نیست،اما مسئله این است که چگونه با این موضوع برخورد کنیم به گونهای که دشمن را به استمرار عمل ظالمانه ترغیب نکنیم.
اینگونه اظهارات از سوی رئیسجمهور در گره زدن همه مشکلات کشور به مذاکرات هستهای و رفع تحریمها، نه تنها مسير از بين رفتن تحريمهاي ظالمانه را هموار نميکند بلکه آمريکاييها را به حفظ رژيم تحريمها ترغيب مي کند.
در واقع آمريکاييها به هر ميزان احساس کنند که ايران به توافق نهايي نيازمند است به همان ميزان امتيازاتي که قرار است به ايران بدهند را سبکتر و امتيازاتي که از ايران قرار است بگيرند را سنگينتر مي کنند.
کیهان در گفت و گو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخته است.
نباید ضعف مدیریت را
به گردن تحریمها بیندازیم
«منصور حقیقتپور» نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: نگاه معقول به مسائل این را به ما میگوید که تمام مشکلات با هستهای شروع نشده است که حال با توافق هستهای حل شود.
حقیقتپور افزود: ما نمیتوانیم ضعف مدیریت را به مسائل هستهای و تحریمها ربط دهیم.
وی خاطرنشان کرد: چرا هنوز جرأت قطع یارانه پردرآمدها را نداریم. آیا این مسئله هم مربوط به مذاکرات هستهای و تحریمها است؟!
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: آیا ضعف تصمیم گیری در توزیع سبد کالا که منجر به یک آبروریزی بزرگ شد نیز به دلیل وجود تحریم هاست؟!
حقیقتپور تصریح کرد: میبایست ضعف مدیریت و اشکالات برنامهریزیها را بهطور جدی رفع کنیم و اینگونه مسائل را به مذاکرات هستهای گره نزنیم.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی افزود: هیچ کس منکر تاثیر تحریمها نیست ولیکن حدود 30 الی 40 درصد مسائل به وضع تحریمها مرتبط است و مابقی مسائل هیچ ارتباطی با تحریمها ندارد.
پرهیز از ایجاد هیجان کاذب
با هدف تسریع در حصول توافق
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهمی که میبایست از سوی دولت به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد این است که از ایجاد هیجان کاذب و فضاسازی غیرواقعی به منظور تسریع در حصول توافق پرهیز شود. ما توافقی عادلانه و منطقی و منطبق با عزت کشور را میخواهیم و نه یک توافق صرفا زودهنگام.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: ما باید کمر همت را محکم ببندیم و با پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به بهرهبرداری از ظرفیتهای گسترده در داخل کشور بپردازیم و با این اقدام قطعا در میز مذاکره نیز برگ برندههای بیشتری در دست خواهیم داشت.
هر چه امتیاز دهیم
دشمن حریصتر میشود
«ابراهیم کارخانهای» نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: دشمنان نظام جمهوری اسلامی اکنون پرونده هستهای کشورمان را به یک مناقشه تبدیل کردهاند و در پی آن هستند که تا حد امکان از پیشرفت ایران در فناوریهای مختلف جلوگیری کنند.
کارخانهای افزود: ممانعت از استفاده از دانش پیشرفته در هر کشوری به مثابه تهاجم علیه آن کشور میباشد. بنابراین میبایست این تهاجم دفع شود. ولیکن راه حل این نیست که بیاییم و حل مشکلات را به رفتار دشمن موکول کنیم. این روش نه سنجیده است و نه منطقی.
رئیس کمیته هستهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال آن است که با ابزارهای مختلف، چرخ دندههای قدرتمند جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند. به همین منظور اگر هستهای حل شود، موضوعات و اتهاماتی همچون تروریسم و حقوق بشر را مطرح خواهد کرد.
وی تصریح کرد: بنابراین ما در این عرصه هرچه امتیاز دهیم، دشمن حریصتر میشود و هر روز شاهد زیاده خواهی طرف مقابل خواهیم بود.
تکیه بر استحکام ساخت درونی
«عباسعلی منصوری آرانی» نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار کیهان گفت: بدون شک پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استکبار جهانی بطور عام و آمریکا بطور خاص به طرق مختلف در پی تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
منصوری آرانی افزود: جنگ تحمیلی و محاصره اقتصادی تنها دو نمونه از اقدامات دشمن بوده است و این هجمه با روشهای گوناگون همچنان ادامه دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حال با توجه به سابقه و عملکرد دشمن، مهم این است که ما چگونه این فضا را مدیریت کنیم.
وی تصریح کرد: راهکار این موضوع از سوی رهبر معظم انقلاب تشریح شده است و آن تکیه بر «استحکام ساخت درونی» است و قطعا با این رویکرد میتوان بر مشکلات فائق آمد.
نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: به نظر من دو دیدگاه غلط وجود دارد. دیدگاه اول معتقد است که تمامی مشکلات به دلیل وجود تحریم هاست و دیدگاه دوم معتقد است که تحریمها هیچ مشکلی به وجود نیاورده است. اما در این میان دیدگاه صحیح این است که با توجه به وجود تحریمها و لحاظ کردن این اقدام ظالمانه در برنامههای کلان کشور، راه حل را در تقویت نیروی داخلی و در حقیقت پیادهسازی ارکان اقتصاد مقاومتی بیابیم.
ارتباط آب خوردن و تحریم
ناشی از یک سیاست نپخته است
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه با کیهان گفت: بزرگترین اشتباه آقای روحانی و تیم مذاکرهکننده این است که مشکلات کشور و حتی آب خوردن مردم را به برداشتن تحریمها و مذاکرات هستهای گره زدهاند و متاسفانه این رویکرد ناشی از یک سیاست نپخته است.
کوثری افزود: اگر اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید داخلی به صورت جدی در دستور کار دولت قرار بگیرد، مذاکرات با موفقیت بیشتری از سوی تیم مذاکرهکننده دنبال خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: اگر چنین نشود، مجموعه دولت نیز متضرر خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه کارشناسان و نمایندگان مجلس از نتایج لوزان و مقایسه دادهها و ستاندهها راضی نبودند، آمریکاییها در همین وضعیت نیز دبه درآوردند و چند روز پساز تفاهم لوزان درخصوص مذاکرات صورت گرفته خلف وعده کردند.
نماینده مردم تهران در خاتمه گفت: اگر دولت تصمیم دارد که در مذاکرات به موفقیت برسد باید به گونهای عمل کند که دشمن به این نتیجه برسد که ایران به او نیازی ندارد و به وعدههای او چشم ندوخته است.