دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه:
سالانه 42 میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر هدر میرود
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: در ایران سالانه بیش از 22 میلیارد مترمکعب بیشتر از میانگین معمول، آب برداشت میشود.
عیسی کلانتری پنجشنبه در بخش پانل تخصصی سومین نشست فرهنگی و اجتماعی طرح احیای دریاچه ارومیه در بوکان افزود: توان تجدیدپذیری آبهای زیرزمینی و سطحی کشور در سالهای خیلی دور افزون بر 132 میلیارد مترمکعب بود که این میزان بر اساس اعلام اخیر اتاق فکر وزارت نیرو به زیر 90 میلیارد مترمکعب رسیده است. به گزارش ایرنا از مهاباد، وی با اعلام اینکه سالانه در کشور 42 میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر هدر میرود گفت: در 15 سال قبل بیلان آب کشور 47 میلیارد مترمکعب بود که این رقم در پنج سال گذشته به 37 میلیارد و در حال حاضر به 33 میلیارد مترمکعب رسیده است. کلانتری ادامه داد: تکنولوژی و سرمایه در ایران باعث نابودی منابع آبی زیرزمینی شده و دستگاههای حفاری، منابع آبی ما را به تاراج بردهاند.
وی با اشاره به مصرف بیش از 90 درصد از آبهای سطحی در کشور اضافه کرد: این در حالی است که میزان مصرف در دیگر کشورهای جهان 40 درصد است.
وی گفت: در حال حاضر کشور دچار بحران آب شده است به طوری که وضعیت استان خراسانشمالی از وضعیت آذربایجانغربی بدتر است. کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت احیای دریاچه ارومیه گفت: اگر این دریاچه احیاء نشود باید پنج میلیون نفر از جمعیت کشور جا به جا شود که جا به جایی آن برای شهری مانند تبریز در صورت امکان 400 میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت.
وی با اعلام اینکه نسل آینده ما برای استفاده از آب به نسل سوخته تبدیل میشود اظهار کرد: اگر کشور به صورت جدی و مستمر و در مورد آب تصمیمگیری نکند بعد از 15 سال کشور از بیآبی از بین میرود.
کلانتری مجموع آبهای زیرزمینی را 500میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: از این میزان آبهای زیرزمینی 200 میلیارد مترمکعب را آبهای شیرین و لب شور و 300 میلیارد مترمکعب را نیز آب شور تشکیل داده است.
وی ادامه داد: از منابع آبی زیرزمینی شیرین و لب شور نیز تا به امروز بالای 130 میلیارد مترمکعب در کشور برداشت شده است.