هشدار وزیر نیرو نسبت به افزایش شدید مصرف آب
وزیر نیرو هشدار داد: مصرف آب بسیار بالا رفته و دولت تحمل هزینههای مصرف بالای آب را ندارد.
حمید چیتچیان اظهار داشت: در دولت یازدهم با صدور مجوزی از سوی رهبر معظم انقلاب 1/5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی استان خوزستان اختصاص یافت که این بودجه، حرکت بزرگی برای ایجاد اشتغال، ساماندهی اقتصادی و افزایش درآمد کشاورزان منطقه به شمار میرود.
وزیر نیرو با بیان اینکه کشور در سالهای اخیر با یک خشکسالی بزرگ روبرو بوده ادامه داد: برای نمونه در خوزستان 45 درصد کاهش بارندگی داشتهایم که با کم شدن بارشها آورد رودخانهها نیز کاهش چشمگیری داشته و امکان اجرای برنامههای از قبل پیشبینی شده دشوار شده است.
چیتچیان تصریح کرد: در چنین شرایطی امیدواریم کشاورزان به موضوع صرفهجویی در مصرف آب ارج بگذارند و مدیریت بیشتری در این زمینه داشته باشند تا میزان آب حاصل از صرفهجویی برای ادامه طرح و شکوفایی و توسعه منطقه استفاده شود.
وی با اشاره به افزایش سرانه مصرف آب کشور افزود: متاسفانه مصرف آب در بخشهای مختلف بسیار بالا رفته و دولت تحمل هزینههای مصرف بالای آب را ندارد. وزیر نیرو خطاب به ملت ایران افزود: در صورت صرفهجویی و کاهش میزان مصرف آب. وزارت نیرو میتواند به جای مصرف هزینههای زیاد، پروژههای جدیدی را در کنار پروژههای کنونی اجرا کند.
وزیر نیرو تصریح کرد: در زمان حاضر اگر چه پروژههای مورد نیاز بخش آب را در تمام نقاط کشور اجرا میکنیم، اما از مردم میخواهیم با صرفهجویی ما را در این کار یاری کنند. در شرایطی که درآمدهای نفتی در حد یک چهارم درآمدهای چند سال گذشته است، با صرفهجویی و کاهش هزینهها میتوانیم در برابر تحریمها مقاومت کنیم و با درست مصرف کردن مسیر توسعه کشور هموار میشود.
چیتچیان با اشاره به انتقال آب در حوضههای آبی خوزستان به استانهای دیگر اظهار داشت: من به شما اطمینان میدهم که نه برای کشاورزی و نه صنعت هیچ آب جدیدی به حوضههای دیگر منتقل نمیشود و آب فقط برای شرب و در حد ضرورت منتقل میشود.
وی با بیان اینکه طرحهای آب روستایی در اولویت برنامههای دولت و وزارت نیرو قرار دارد گفت: دولت تدبیر و امید و وزارت نیرو هر چه در توان دارند برای ارائه خدمات در شان روستاهای کشور به کار خواهد گرفت.
وزیر نیرو ادامه داد: در سال 92 که دولت یازدهم روی کار آمد، هیچگونه ردیف متمرکزی برای بخش آب روستایی در نظر گرفته نشده بود، اما در سال 93 با پیشنهاد دولت مبلغ 200 میلیارد تومان و از ردیف طرحهای دارای اولویت 170 میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبرسانی روستایی در نظر گرفته شد و بودجه آب روستایی به 370 میلیارد تومان رسید.
چیتچیان با بیان اینکه این رقم با دو برابر افزایش در مقایسه با گذشته به حدود 400 میلیارد تومان رسیده است افزود: علاوه بر این رقم، 300 میلیارد تومان نیز از محل ردیفها به موضوع آب روستایی اختصاص یافت و همچنین با همت نمایندگان مجلس 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای این طرحها در نظر گرفته شد.
وی تاکید کرد: در سال جاری با اختصاص این اعتبارها در مجموع 2100 میلیارد تومان برای اجرای طرحهای مجتمع آبرسانی روستایی کشور در نظر گرفته شده که میتواند تحول اساسی را در این بخش به وجود آورد و برنامهریزی اجرای این طرحها در دست انجام است.