هشدار شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان:
ساختمانسازی خارج از قاعده میراث خطرناکی را به جامعه تحمیل میکند
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان ضمن تأکید بر خارج از قاعده ساختن واحدهای ساختمانی در شرایط فعلی تصریح کرد: با این وضعیت متوجه میشویم که چه میراث خطرناکی را برای کشور بر جا خواهیم گذاشت.
مهدی مؤذن سهشنبه شب در آیین گشایش یازدهمین نمایشگاه بینالمللی عمران و ساختمان کیش هشدار داد: گرفتاریهای زیادی در صنعت ساختمان داریم و باید آن را بپذیریم.
وی افزود: در شرایط فعلی به طور میانگین هر روز سه هزار واحد ساختمانی تکمیل میکنیم و هر روزی که قوانین و قاعدههایی را که به صلاح ساختمانسازی است به تأخیر بیاندازیم و آن را پیگیری نکنیم باید بپذیریم تمامی این واحدها با شیوهای مشکلدار ساخته میشود و اگر این حجم را در کنار هم بگذاریم متوجه میشویم چه میراثی برای کشور بر جا خواهیم گذاشت.
مؤذن با بیان اینکه رعایت نکردن قوانین درست ساختمانسازی سرمایههای کشور را به هدر میدهد، افزود: چرا تنها به فکر این هستیم که بنزین به هدر نرود، تمامی مصالحی که در ساختمانسازی هم به کار میرود سرمایه ملی است که نباید در حفظ آن خیانت کنیم.
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان با بیان اینکه ساخت سالانه یک و نیم میلیون واحد مسکونی ما را به توازن و تعادل در عرضه و تقاضا میرساند از وجود بیش از 60 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور خبر داد.
وی با تأکید بر اینکه نباید در مورد بافتهای فرسوده بیتفاوت باشیم، گفت: ساختمانهایی وجود دارد که بر اثر ارتعاشات یک کامیون سنگین دچار خسارت و ویرانی میشود که باید نگران این مسئله بود.
مؤذن افزود: 60 تا 70 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد که اگر تبدیل به واحد مسکونی بشود حدود شش تا هفت میلیون واحد مسکونی را در بر میگیرد که در زیر سقفهای سست آنها هموطنان ما زندگی میکنند.
وی اضافه کرد: اگر هر ساله یک و نیم میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود شاید بتوان به توازن و تعادل در عرضه و تقاضا رسید.
مؤذن با تأکید بر اینکه ساختمانسازی نباید براساس سلیقههای فردی انجام گیرد، افزود: تقویت انبوهسازی با روشهای صحیح و اصولی، بهرهمندی از تکنولوژی روز دنیا و روشهای صنعتیسازی و ساخت ساختمانهای سبک، مقاوم باید در دستور کار قرار گیرد.