تپه 8 هزار ساله با 20 میلیون تومان رشوه صاف شد
یکی از مقامات مسئول در دزفول از رشوهگیری دو کارمند میراث فرهنگی این شهر برای موافقت با تخریب یکی از کهنترین تپههای باستانی ایران که نخستین نشانههای خط و کتابت ایرانیان کهن در آن پیدا شده است، خبر داد.
به گزارش ایرنا، یکی از تپههای پیرامون اثر باستانی چغامیش در اطراف شهر دزفول اواخر اردیبهشت ماه توسط یکی از کشاورزان تخریب و تسطیح شد.
به دنبال تخریب این تپه باستانی رئيس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول از کار برکنار شد.
این مقام مسئول که خواست نامش ذکر نشود اظهار کرد: دو کارمند میراث فرهنگی در دو بخش مختلف در خصوص تخریب و تسطیح یکی از تپههای چغامیش تخلف کرده و با دریافت 200 میلیون ریال رشوه به کشاورز چراغ سبز نشان دادند.
وی افزود: پس از دریافت رشوه، نظر مساعد و بلامانع بودن تسطیح تپه تاریخی چغامیش به کشاورز اعلام شد، ولی مجوزی (کتبی) در این باره داده نشده است.
وی در ادامه گفت: رئیس برکنار شده میراث فرهنگی دزفول در این تخلفات مقصر نبوده است، ولی با توجه به زمزمههای قبلی احتمال تغییرات، بروز تخلف رشوهگیری، سبب شد این جابهجایی سرعت بگیرد.
اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور نیز به تازگی از نشست هیئت فوقالعاده رسیدگی به تخلفات اداری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به منظور بررسی پرونده تعرض به یکی از تپههای مجاور محوطه تاریخی چغامیش خبر داد.
سایت باستانی چغامیش واقع در دشت خوزستان و در کنار رودخانه دز که قدمت آن به هشت هزار سال پیش میرسد در دوران خود دارای خانههای خشتی بوده و در این منطقه فعالیتهای کشاورزی، بازرگانی و اقتصادی صورت میگرفت.
در این تپهها آثار یک شهر باستانی ساخته شده از خشتهای پخته متعلق به عصر پیدایش خط مشاهده شده است.