kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۴۲۵
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲
همزمان با تشدید تحریم‌ها

دولت، بازرگانان را به گسترش رابطه با آمریکا تشویق می‌کند !

در حالی که مذاکرات هسته‌ای ایران با چند کشور غربی تحت‌الشعاع تهدیدات و کارشکنی‌های آمریکا قرار دارد، خبرهایی مبنی بر ایجاد روابط تجاری غیررسمی جهت افزایش هزینه شکست مذاکرات از سوی دولت به گوش می‌رسد.
سرویس اقتصادی-

رئیس اتاق بازرگانی ایران در همین رابطه از توصیه دولت به فعالان اقتصادی برای آغاز ارتباطات تجاری با آمریکا خبرداد و گفت: ارتباطات غیررسمی زمینه را برای راه‌اندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا فراهم می‌کند.
غلامحسین شافعی در گفت‌وگو با مهر گفت: ده ماه است که از مطرح شدن موضوع راه‌اندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا می‌گذرد اما در این مورد خاص برای راه‌اندازی اتاق بازرگانی مشترک،  نظر اتاق بازرگانی ایران این بود که باید نظر حاکمیت را در نظر گرفت و خود مستقل عمل نکرد. در این مدت نیز همین رویه اتفاق افتاد و مشورت‌های لازم از دولت در این زمینه کسب شد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: بر این اساس توصیه شد در گام اول،  ارتباطی بین بخش‌های خصوصی ایران و آمریکا به وجود آید و تقویت شود تا در آینده، زمینه برای راه‌اندازی این اتاق و شکل‌گیری ارتباطات رسمی فعالان اقتصادی دو کشور فراهم شود.
وی تصریح کرد: این ارتباطات غیر رسمی زمینه را برای اینکه بتوانیم گردهمایی بزرگی را برای حضور فعالان اقتصادی دو کشور و تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا در آینده ایجاد کنیم، فراهم می‌کند.
این قبیل اقدامات دولت در راستای گسترش روابط غیر رسمی و بعضا پنهان اقتصادی علاقه بسیار زیاد جریانی خاص در دولت برای برقراری رابطه با غرب به هر قیمت را نشان می‌دهد که پیش از این در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی نیز نمود پیدا کرده بود. نکته جالب در این رابطه عکس‌العمل غربی‌ها و به طور خاص آمریکا در مواجهه با علاقه زایدالوصف برخی دولتمردان ایرانی برای به ثمر نشستن مذاکرات است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در این زمینه با اشاره به اینکه «اکنون آمریکایی‌ها خود تشکلی خودجوش به نام اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا را ایجاد کرده‌اند» می‌افزاید: «اما هنوز از سوی جامعه اتاق‌های بازرگانی آمریکا، رسمیت ندارد و همانند یک شرکت ثبت شده است که تجار آمریکایی آن را تشکیل داده‌اند.»
سوال اینجاست که این اقدام دولت به جز ایجاد تقاضای دستوری در بین تجار ایرانی برای برقراری رابطه با آمریکا و متعاقبا ایجاد مطالبه برای به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای چه معنی دیگری دارد؟ در حالی که به گفته شافعی، آمریکایی‌ها البته هنوز به صورت رسمی درخواستی برای مذاکره رودررو با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نداشته‌اند.
شایان ذکر است، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، واکنش آمریکایی‌ها به  این درخواست «ارتباطات غیررسمی» استمرار و بعضا تشدید تحریم‌های خصمانه علیه کشورمان، آن هم نه در صنایع نظامی که در حوزه‌هایی است که مستقیما با رفاه مردم ارتباط دارد.
در آخرین مورد، آمریکایی‌ها اقدام به تحریم دو شرکت عراقی و اماراتی کرده است، تنها به این جرم که با یک شرکت هواپیمایی ایرانی برای خرید چند هواپیمای دست دوم همکاری کرده‌اند و ضمنا تهدید کرده است که این هواپیماها در صورت حضور در آسمانی غیر از ایران مصادره خواهند شد.