kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۲۸۶
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳
انتقاد یک اقتصاددان از صدور مجوز واردات

برخی مدیران خودشان بازرگان هستند

یک اقتصاددان با اشاره به تعداد بالای دلالان اقتصادی، گفت: متاسفانه برخی از افراد دولت خودشان بازرگانند.


عبدالمجید شیخی در گفت‌وگو با دانا به موضوع واردات بی‌رویه کالا به ایران اشاره و خاطرنشان کرد: تعرفه‌های وارداتی بیش از سیصد قلم کالا زیر 10 درصد است و تعداد تعرفه‌های وارداتی بالای 10 درصد در کشور ما شاید از تعداد انگشتان دست تجاوز نکند. یعنی دروازه‌ها را به روی کالاهای وارداتی باز کرده‌ایم و در مقابل، برای حمایت از تولید داخلی هیچ اقدامی نمی‌کنیم و در واقع تولید را به شکست می‌کشانیم.شیخی درباره سوال‌هایی که در ذهن کارشناسان در خصوص اقسام واردات وجود دارد عنوان کرد: سوال ما این است که چه لزومی دارد کالای مصرفی مثل منسوجات که مشابه داخلی‌اش وجود دارد با این وضعیت وارد شود؟ و یا اگر به شکل قاچاق وارد می‌شوند پس چرا مشکل قاچاق را جدی نمی‌گیرند و با آن مقابله نمی‌کنند؟
وی درباره مجوزهایی که دولت برای واردات می‌دهد بیان داشت: در این زمینه چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه متاسفانه برخی از افراد دولت خودشان بازرگانند و کالاهایی را وارد می‌کنند، دوم اینکه در حال حاضر اتاق بازرگانی است که به متولیان بخش‌های دیگر فرمان می‌دهد و در نهایت نیز به طور کلی میل به واردات زیاد است و دلالان اقتصادی در واردات کم نیستند.شیخی درباره سود و منفعت این واردات نیز گفت: سود کلان این واردات برای دلالان و آنهایی که ارتباط دارند بسیار خوب است. به عنوان مثال، امسال نهادهای مختلفی از جمله مرکز پژوهش‌‌های مجلس شورای اسلامی به وزیر جهاد کشاورزی خیلی فشار آوردند که اجازه ندهد میوه وارد شود؛ خوشبختانه وزیر نیز عمل کرد. اما دو هفته پیش خبر دادند که پرتقال‌های مصری و خارجی در بازار پیدا شده است و رسانه ملی نیز با بیانیه وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که اینها بدون مجوز وارد شده‌اند.
گفتنی است، پیش از این نزدیکان برخی از اعضای هیئت دولت نیز با شرکت در انتخابات اتاق بازرگانی، شائبه برنامه‌ریزی دولتی‌ها  برای حضور در اتاق بازرگانی را تقویت کرده بود که چندی پیش توسط کیهان بررسی شده بود.
شیخی همچنین در رابطه با اظهارات برخی‌ها که مذاکرات را دروازه بهبود شرایط اقتصادی می‌دانند اذعان داشت: اگر تحریم‌ها برداشته شود، شخصی نظیر وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید وقتی که می‌شود از خارج از ایران کالاهای ارزان‌تر پیدا کرد،‌ لزومی به تولید داخلی نیست! همین بهانه را درخصوص بسیاری از فعالیت‌ها در بحث خودکفایی و خوداتکایی نیز مطرح می‌کند. همچنین رئیس مناطق آزاد نیز می‌گوید که ما هیچ مزیتی برای صادرات نداریم و مثال زشتی هم زد که توهین به ملت ایران بود. یک چنین افرادی که برنامه‌ای ندارند مسلما اگر تحریم‌ها برداشته شود تنها آثاری که خواهد داشت این است که دروازه‌ها را با کمال تواضع به روی کالاهای بنجل خارجی باز می‌کنند و این صنایع نیمه بر جا مانده و نیمه جان را نیز به زمین خواهند زد و از بین خواهند برد.