در اقدامی بیسابقه و با نقض کنوانسیونهای بینالمللی صورت گرفت
سفیران و دیپلماتهای غربی در صف اول تظاهرات نارنجیهای اوکراین
بسیاری از دیپلماتهای کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا علناً به جمع مخالفان دولت اوکراین در خیابانها پیوسته و از آنها حمایت کردند.
بسیاری از دیپلماتهای کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا علناً به جمع مخالفان دولت اوکراین در خیابانها پیوسته و از آنها حمایت کردند.
کودتای مخملی اوکراین که از اولین تجربیات آمریکا و متحدانش برای براندازی دولتهای غیرهمسو با غرب بود ولی با شکست روبرو شده بود، بار دیگر و این بار با حضور فیزیکی و علنی سفیران و دیپلماتهای آمریکا و چند کشور اروپایی کلید خورده است. دیروز در ادامه این دخالت غیرقانونی که تجاوز آشکار به حقوق ملتها و حق انتخاب آنهاست، سفرا و دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی با حضور در صف مخالفان دولت اوکراین حمایت خود از مخملیهای نارنجی را بدون پردهپوشی اعلام کردند.
پیش از این نیز برخی رهبران سیاسی آمریکا و آلمان با حضور در جمع تظاهرکنندگان که خواستار سرنگونی دولت «کیف» هستند، تحلیلها راجع به «تلاش غرب برای احیای کودتای مخملی ساقط شده نارنجی» را تقویت کرده بودند. آنطور که ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشته، این دیپلماتهای غربی با نمایندگان برخی جریانهای مخالف دولت دیدار و تصریح کردند معترضان فقط به دنبال احقاق حقوق خود هستند!
مخالفان اوکراینی که از 21 نوامبر 2013 بسیاری از مراکز دولتی، میادین و خیابانها را به تصرف خود درآوردهاند، طرفداران کودتای رنگی (نارنجی) هستند که از سوی همین دولت فعلی ساقط شده است.در همین رابطه روز گذشته خبر رسید که مخالفان، در ادامه فعالیتهای ضد دولتی خود موفق شدند وزارت دادگستری پایتخت را هم بدون مقاومت طرف مقابل تصرف کنند. «النا لوکاش»، وزیر دادگستری اوکراین ضمن تأئید این خبر به مخالفان نسبت به پیامدهای ادامه اشغال ساختمان دادگستری هشدار داد. وی گفت درصورت بیتوجهی مخالفان به این هشدارها از شورای امنیت و دفاع ملی خواهد خواست «وضعیت اضطراری» اعلام کنند.
یک روز پیش از این حادثه نیز گروهی از مخالفان با حمله به یک مرکز مهم نظامی اقدام به تخلیه و تصرف آن کرده بودند. خبرهایی نیز از کشته شدن یک پلیس ضد شورش به ضرب گلوله منتشر شده که صحبتهای هشدارآمیز وزیرکشور اوکراین را به واقعیت نزدیک میکند. به دنبال تشدید اوضاع امنیتی در کیف و گسترش ناآرامیها به مناطق غربی این کشور که با کشته و مجروح شدن شمار زیادی از مردم و نظامیان همراه شده، اوایل هفته جاری رئیسجمهور اوکراین به مخالفان پیشنهاد کرد با پذیرفتن برخی پستهای مهم دولتی مثل پست نخستوزیری، از هواداران خود بخواهند به خانههایشان بازگردند. پیشنهادی که با مخالفتهای صورت گرفته درحد همان پیشنهاد باقی ماند.
یادآور میشود، جرقه ناآرامیهای اوکراین پس از آن زده شده که رئیسجمهور این کشور حاضر به امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا نشد. کیف علت امضا نشدن این توافقنامه اقتصادی را لحاظ شدن «شروط سیاسی» در آن عنوان کرد. آزادی «یولیا تیموشنکو» آخرین رهبر کودتای نارنجی از زندان، یکی از این شروط سیاسی بود که از سوی اتحادیه اروپا عنوان شده است. در این مدت غربیها ضمن حمایت قاطع از مخالفان، پروژه فشار به دولت را آغاز کردهاند که روزبهروز بر آن میافزایند. در همین رابطه روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» نوشت: فشارها به دولت اوکراین روزبهروز درحال افزایش است. آمریکا و اروپا اعلام کردهاند درحال آمادهسازی مقدمات اعمال تحریمهای شدید علیه اوکراین با هدف حمایت از مخالفان هستند!
حرکت رهبران کودتای مخملی اوکراین در بسیاری از موارد با حرکت سران فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 در ایران مشابهت عبرتانگیزی دارد. عوامل و دستاندرکاران کودتای نارنجی نیز، پیوند خود با آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای اروپایی را به گونهای آشکار اعلام میکنند و مانند سران و عوامل فتنه 88 در ایران، از آمریکا خواستار تحریمهای فلجکننده علیه کشورشان شدهاند و حتی به صراحت اعلام کردهاند که با دریافت سلاح از آمریکا علیه دولت کنونی دست به اقدام مسلحانه زده و اوکراین را به خاک و خون میکشند و در همان حال کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا نیز تاکید کرده است که این درخواست آنان را رد نخواهد کرد!
گفتنی است، مرور حوادث اخیر اوکراین از اهمیت مثالزدنی درایت رهبر معظم انقلاب در برخورد با توطئه آمریکایی- اسرائیلی 88 و حضور چند دهمیلیونی مردم در حماسه ماندگار 9دی حکایت میکند.