گروهی که تلاش می کند وزیر ورزش و رضازاده را مقابل یکدیگر قرار دهد
انتخابات فدراسیون وزنه برداری و آزمون دشوار وزارت ورزش و جوانان
آیا اساسا وزیر ورزش و معاونانش اطلاع دارند که برگزاری زودهنگام انتخابات وزنهبرداری و قراردادن وزیر ورزش و حسین رضازاده مقابل یکدیگر، از اهداف گروهی است که می خواهند به هرقیمتی شده قبای ریاست فدراسیون وزنه برداری را بر تن کنند؟!
محمود محمدی
اختلافات حسین رضازاده و وزارت ورزش و جوانان بر سر شرکت کردن یا نکردن قهرمان ملی کشورمان در انتخابات ریاست فدراسیون وزنه برداری، به اوج خود رسیده است. در یک سو رضازاده اصرار بر حضور مشترک در شورای شهر تهران و ریاست فدراسیون وزنه برداری دارد، در این میان حتی مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز به حمایت از وی پرداخت و گفت: طبق قانون شورا شغل نیست و عضویت در شوراهای شهر و روستا شغل محسوب نمیشود. درباره فدراسیون نیز نه بودجه و نه ردیف و نه جایگاه سازمانی برای رئیس فدراسیون وجود دارد و مهمتر از همه اینکه انتخابی است و انتصابی نیست. روسای فدراسیون حقوق نمیگیرند و دو شغله بودن این افراد انگ است، هرچند که هستند افرادی که در مجلس شورای اسلامی رییس فدراسیون هستند و دو شغله محسوب نمیشوند.
رئیس شورای شهر تهران همچنین عنوان کرد: طرح موضوع دو شغله انحرافی است اما با سازمان بازرسی کل نشستی داشتیم و براساس رای کمیته مرکزی حل اختلاف که قضات آن را بررسی دقیق کردهاند رضازاده میتواند در شورا حضور داشته باشد و این حکم دو صفحهای باید به اطلاع وزارت ورزش برسد چرا که شورا شهریها مظلوم واقع شدهاند و جلوی حضورشان گرفته شده است.
با وجود تمام این استدلال ها وزارت ورزش و جوانان از موضع خود عقب نکشید و روی همان حرف همیشگی اش مبنی بر اینکه "در صورت عضویت در شورای شهر،رضازاده نمی تواند در انتخابات فدراسیون وزنه برداری شرکت کند"، ایستاد تا جایی که وزیر ورزش در آخرین اظهار نظر خود گفت: حسین رضازاده باید بین شورای شهر و فدراسیون یکی را انتخاب کند. حتی اگر او به مدت 5 دقیقه برای جایی دیگر وقت بگذارد به لحاظ قانون دو شغله محسوب میشود. سازمان بازرسی کل کشور اجازه حضور او را در هر دو جا نمیدهد. این چیزی است که قانون تعیین کرده بنابراین حسین رضازاده باید قانون را بپذیرد.
همین فضای سرد میان وزارت ورزش و یک قهرمان ملی به نام حسین رضازاده، موجب گردید که برخی فرصت طلبان به دنبال آن باشند تا انتخابات فدراسیون وزنه برداری را در اسرع وقت برگزار کنند و در نهایت به هدف نهایی خود که رسیدن به ریاست فدراسیون است، دست یابند.
این گروه که در راس آنها مدیری قرار گرفته که اختلافات بسیاری با حسین رضازاده دارد، اعتقاد دارند که با شرایط فعلی اگر انتخابات بعداز تعطیلات فروردین ماه یا حتی چند هفته پس از آن برگزار شود ، رضازاده از میدان رقابت خارج میشود و می توانند بدون دردسر ریاست فدراسیون وزنه برداری را به دست آورند.
آنها برای رسیدن به هدف خود، حتی فعالیتهای گسترده رسانه ای را آغاز کرده اند تا جایی که با استفاده از هر فرصت یا تریبونی این پرسش را از نصرالله سجادی معاونت ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش مطرح می کنند که "پس انتخابات فدراسیون وزنه برداری چه زمانی برگزار می شود؟!"
بازگشت آرامش نسبی
به فدراسیون وزنه برداری
در مقابل تمام این تحرکات، وزارت ورزش و جوانان طبق رویه معمول خود اقدام به انتخاب سرپرست برای فدراسیون وزنه برداری کرد. چهارشنبه ششم اسفند ماه بود که با حکم وزیر ورزش و جوانان ، سرپرست جدید برای فدراسیون وزنه برداری انتخاب شد.
انتخاب سرپرست برای فدراسیون وزنه برداری در حالی بود که دوره چهار ساله ریاست حسین رضازاده بر این فدراسیون به پایان رسیده بود و وزارت ورزش همان کاری را کرد که با سایر فدراسیون های ورزشی انجام داده بود؛ رئیس از کار برکنار شد و سرپرست جدید انتخاب گردید تا انتخابات بدون هیچ گونه شائبه ای برگزار شود.
جدا از بحث برگزاری انتخابات، با اقدام به موقع وزارت ورزش، نه تنها آرامش نسبی به فدراسیون وزنه برداری بازگشت، بلکه مجموعه نیز تا حدودی از حالت انفعال خارج گردید. در چند ماه پایانی ریاست رضازاده بر فدراسیون و مطرح شدن مباحثی در خصوص ماندن یا رفتن وی، باعث شد فدراسیون از برنامه همیشگی خود دور شود. از سوی دیگر مشکلات مالی نیز مزید بر علت شده بود که اردوهای تیم ملی در هر سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان تعطیل شود و برگزاری مسابقات قهرمانی کشور نیز به حالت تعلیق درآید!
در مقابل تمام این مشکلات، نخستین اقدام فدراسیون شروع مجدد تمرینات تیم ملی جوانان بود. تمرینات آغاز شد تا ملی پوشان خود را آماده رقابت های بین المللی کنند. طبق اعلام فدراسیون جهانی وزنه برداری رقابتهای وزنهبرداری جوانان جهان از 16 تا 23 خردادماه در وروکلا لهستان برگزار می شود و ایران یکی از تیم های شرکت کننده در آن است.
از طرف دیگر قرار است تمرینات تیم ملی بزرگسالان نیز بعد از تعطیلات نوروز آغاز گردد تا تیم ملی آماده شرکت در چهل و پنجمین دوره رقابتهای قهرمانی بزرگسالان آسیا شرکت کند. مسابقاتی که برای نخستین بار طی روزهای اول تا هشتم مردادماه در کاتماندوی نپال برگزار میشود.
البته این پایان فعالیت تیم ملی بزرگسالان نیست، سال 1394 رقابتهای وزنهبرداری بزرگسالان جهان نیز از 29 آبانمان تا 8 آذرماه در هوستون آمریکا برگزار می شود و تیم ملی برای جبران ناکامی دوره قبلی مسابقات، تلاش دارد حضوری موفق در این مسابقات داشته باشد.
در کنار توجه به اردوهای ملی، با برنامه ریزی خوب وزارت ورزش، فدراسیون وزنه برداری در عرصه باشگاهی نیز گام های بلندی برداشت تا جایی که شاهد از سرگیری مسابقات قهرمانی کشور در رده جوانان و بزرگسالان بودیم. این مسابقات که مدتی بود برگزار نمی شد، در روزهای پایانی سال 1393 و در حضور تعداد زیادی از پیشکسوتان وزنه برداری برگزار گردید تا جانی دوباره به رقابتهای باشگاهی دمیده شود.
وزارت ورزش از این تحرکات اطلاع دارد؟!
تمام این اقدامات موثر به خواست وزارت ورزش به وقوع پیوست ولی حالا پرسش مهم این است که در کنار تمام این کارها، آیا حواس مسئولان وزارتخانه به تحرکات گروهی که در سطور فوق به فعالیتشان اشاره شد، است؟!
آیا اساسا وزیر ورزش و معاونانش اطلاع دارند که برگزاری زودهنگام انتخابات وزنه برداری و قراردادن وزیر ورزش و حسین رضازاده مقابل یکدیگر، از اهداف گروهی است که می خواهند به هرقیمتی شده قبای ریاست فدراسیون وزنه برداری را بر تن کنند؟!
آنها قصد دارند از آب گل الود، ماهی های درشت شکار کنند، این گروه خوب می دانند که با بودن چهره هایی چون حسین رضازاده شاید معادلاتشان به هم بخورد، پس چه بهتر دیدند که بر شیپور اختلاف وزیر و رضازاده بدمند و در مقابل انتخابات فدراسیون وزنه برداری را به زودی زود برگزار کنند. در این میان مسلما نقش وزیر و در مجموع وزارت ورزش بسیار حساس است. آنها هستند که با اعمال و رفتار خود نشان می دهند که آیا شناخت کافی، عزم جدی و مهمتر از همه توانایی برای مقابله با تحرکات این گروه شناخته شده را دارند، یا اینکه ترجیح می دهند به قیمت حدف رضازاده ها از ورزش، چشم خود را روی سیاسی بازی برخی افراد ببندند؟!