تظاهرات گسترده مردم آلمان و فرانسه
ریاضت اقتصادی به ثروتمندترین کشورهای اروپایی رسید
تداوم بحران اقتصادی و شکست اروپا و آمریکا در اجرای برنامههای ریاضت اقتصادی چشمانداز بسیار ناامید کنندهای را در مقابل بزرگترین اقتصادهای اروپا و جهان یعنی آلمان، آمریکا و فرانسه گذاشته است.
در حالی که اروپا و آمریکا همواره با چماق تحریم در مقابل نظام جمهوری اسلامی تلاش دارند خواستههای نامشروع خود را به کرسی بنشانند، ولی آمارهای اقتصادی منتشر شده از یک سو و تشدید اعتراضها به ناتوانی دولتهای غربی در برون رفت از بحران کمر شکن اقتصادی به خوبی نشاندهنده این واقعیت است این اقتصادهای بحران زده آمریکا و اروپا هستند که بیشترین ضرر را از تحریم کشورمان میبینند.
در حالی که آلمان و فرانسه القاب قدرتمندترین و ثروتمندترین اقتصادهای حوزه یورو رو یدک میکشند، آمارهای اقتصادی و تظاهرات روزانه ضد ریاضتی مردم در این کشورها نشان از تشدید بحران اقتصادی در بزرگترین اقتصادهای حوزه یورو دارد.
در این ارتباط روزنامه آلمانی«هامبورگر ابند بلات» اخیرا، آمار تکان دهندهای از بخش صنعت آلمان منتشر کرده که نگرانیها درباره یک رکود اقتصادی در این کشور را تشدید کرده است.برخی کارشناسان نیز بزرگترین اقتصاد ملی منطقه یورو را در سراشیبی میبینند.
میزان صادرات آلمان طی ماه اوت سال 2014 بالغ بر 5/8 درصد کاهش یافته است که این میزان بیشترین کاهش از زمان آغاز رکود اقتصادی در سال 2009 در این کشور بوده است.در این مدت و براساس ارزیابی صورت گرفته، صادرات این کشور به کشورهای غیراز اتحادیه اروپا کاهش چشم گیری داشته است.وزارت اقتصاد آلمان در توجیه شاخصهای بد اقتصادی صنعت آلمان بحرانهای سیاست خارجی را در به وجود آمدن چنین شرایطی مسئول دانست.
البته تنها آمارها نشاندهنده وضعیت نامطلوب اقتصادی آلمان نیستند بلکه مردم نیز به ناتوانی دولت از مصون نگه داشتن اقتصاد آلمان از ترکشهای کشنده بحران حوزه یورو معترض هستند.
در همین رابطه هزاران نفر در آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا با ریختن به خیابانها به تسری یافتن برنامههای ریاضت اقتصادی به کشورشان اعتراض و در برابر مقر بانک مرکزی اروپا تظاهرات کردند.
یکی از برگزار کنندگان گفت: مهمترین دلیل این تظاهرات وجود تروئیکای اروپا متشکل از کمیسیون اروپا، صندوق بینالمللی پول و بانک مرکزی اروپاست که مسئول اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی در منطقه یورو هستند و با این اقدامات باعث فقیر شدن عده زیادی میشوند.
همچنین گروهی از شهروندان آلمانی نیز با برگزاری تجمعی در خیابانهای شهر هانوفر نسبت به آمریکایی شدن اروپا اعتراض کردند. شرکتکنندگان در این تظاهرات اعلام کردند که نظم نوین جهانی آزادیهای افراد را محدود میکند.
فرانسه
در فرانسه، دیگر کشور مهم اما بحران زده اروپا هزاران پزشک و کارمند بخش بهداشت و سلامت روز یکشنبه در اعتراض به اصلاح طرح بهداشت و سلامت در خیابانهای پاریس تظاهرات کردند.
به گزارش تسنیم، تظاهرات اعتراض آمیز پزشکان فرانسوی و کارکنان بخش بهداشت و سلامت این کشور در شرایطی برگزار شده است که پلیس تعداد شرکت کنندگان را 19 هزار نفر اعلام کرده ولی سازمان دهندگان تظاهرات، تعداد شرکت کنندگان را بالغ بر 40 هزار نفر برآورد کردند.
پزشکان، پرستاران و دندان پزشکان فرانسوی هفتههاست که نسبت به طرح ریاضتی اصلاح بخش بهداشت و درمان اعتراض دارند. پیش از کریسمس نیز پزشکان فرانسوی و کارکنان بخش بهداشت و سلامت، اعتصاب دو هفتهای را برپا کرده بودند.
همزمان با پزشکان و پرستاران اتحادیههای حملونقل جادهای فرانسه نیز از یکشنبه به منظور وادار کردن رؤسای خود به نشستن بر سر میز مذاکرات با هدف افزایش دستمزدها اعتصاب خود را از سر گرفتند.
به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، قصد اتحادیهها از برگزاری این اعتصاب ازسرگیری مذاکراتی است که در روز 9 فوریه (20 بهمن )گذشته متوقف شد و آنها امیدوارند با ازسرگیری این مذاکرات بتوانند به خواسته خود در مورد افزایش دستمزدها دست یابند.
در آمریکا نیز آمارهای اقتصادی از ناتوانی دولت در مدیریت بحران اقتصادی حکایت دارد در همین ارتباط بلومبرگ در گزارشی نوشت:آمارهای اقتصادی آمریکا در حال حاضر به ناامیدکنندهترین آمارهای اقتصادی جهان تبدیل شدهاند و اقتصاد آمریکا در زمینههای اقتصادی گوناگون عملکرد قابل قبولی نداشته است به گونهای که در حال حاضر برخی از شاخصهای اقتصادی آمریکا به سطوحی پایینتر از سالهای رکود اقتصادی بزرگ در این کشور سقوط کردهاند.
بلومبرگ مینویسد: در حالی که کاخ سفید در حال نشان دادن چهرهای مثبت از روند کنونی اقتصادی در این کشور است، آمارها نشان از ناامیدکننده بودن ارزیابیهای صورت گرفته و شرایط بد اقتصادی در این کشور میدهند.