kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۰۱۸
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۰
مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی خبر داد

بهره‌برداری کامل از ۹ سامانه نظارتی تا شهریور ۹۴

مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای راه‌اندازی ۹ سامانه نظارتی در حال پیگیری است، گفت: سامانه‌های چکاوک و سپام به بهره‌برداری رسیده و سایر سامانه‌ها تا پایان شهریور عملیاتی می‌شود.

ناصر حکیمی در گفت‌وگو با  خبرگزاری فارس، درخصوص اجرای مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای راه‌اندازی 9 سامانه اطلاعاتی، اظهار داشت: برخی از این سامانه‌ها مانند چکاوک و سپام هم‌اکنون به مردم خدمات می‌دهند و اکثر این سامانه‌های پیش‌بینی‌ شده همانی است که بانک مرکزی به صورت زمان‌بندی در دستور کار داشت.
وی ادامه داد: زمان‌بندی برنامه چکاوک این بود که تا پایان امسال به اتمام برسد و در حال حاضر در 27 استان عملیاتی شده و در ۳-۴ استان هنوز اجرایی نشده که علت‌های خاصی داشت؛ مثلا در استان خراسان رضوی، مسئولان استان درخواست کردند به دلیل تراکم مسافر در روزهای عید، روند اجرای طرح چکاوک در این استان آرام‌تر باشد.
مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی تصریح کرد: بنابراین برخی سامانه‌های پیش‌بینی شده در مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی عملیاتی شده و یا اینکه در سه ماهه و نهایتا پایان 6 ماهه اول سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه سامانه صیاد (سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک) هم جزو سامانه‌هایی است که تا شش ماه اول سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، گفت: سامانه‌های نظارتی دیگری که در مصوبه ستاد پیش‌بینی شده، درون شبکه‌ای است و چندان مورد استفاده مردم قرار نمی‌گیرد.
حکیمی گفت: برخی سامانه‌ها با هدف اشراف اطلاعاتی نسبت به تراکنش‌ها و عملکرد شبکه‌های الکترونیکی و بانکی پیش‌بینی شده است.
وی تاکید کرد: همه 9 سامانه‌های اطلاعاتی پیش‌بینی شده در مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تا پایان شهریور 94 به بهره‌برداری می‌رسد.
بنا بر این گزارش، براساس مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بانک مرکزی موظف است با بهره‌برداری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، منظومه سامانه‌های نظام هویت‌سنجی الکترونیک بانکی (نهاب)، سامانه پیام‌رسانی الکترونیک مالی (سپام)، سامانه صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک (صیاد)، سامانه چک و اسناد وصولی کاغذی (چکاوک)، سامانه یکپارچه مدیریت اوراق بانکی (سیما)، سامانه پرداخت الکترونیک سیار (سپاس)، نوین سامانه یکپارچه بانک مرکزی (نسیم)، سامانه جامع تسهیلات و سامانه یکپارچه استعلامات مالی (سیام) را راه‌اندازی کند.