رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به کیهان:
فرار مالیاتی حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان است
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور جزئیات جدیدی از پرونده مفسد اقتصادی موسوم به «ح.الف» را اعلام کرد.
علی عسگری در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه مفسد اقتصادی موسوم به «ح.الف» که اخیرا دستگیر شده آیا نسبت به جعل و یا فروش فاکتورهای صوری اقدام کرده است؟ گفت: این فرد با استفاده از کارت بازرگانی دیگران اقدام به واردات کاغذ میکرده و از طریق صدور فاکتورهای صوری و کاغذی اقدام به اخلال در نظام اقتصادی کشور نموده است.
وی با بیان اینکه اخیرا یک پرونده فساد مالیاتی که رقم فسادش نسبت به پرونده «ح.الف» بزرگتر هم هست را به قوه قضائیه دادهایم، افزود: موارد دیگری هم در این زمینه وجود دارد که به قوه قضائیه معرفی خواهیم کرد.
عسگری سپس با اظهار اینکه «ح.الف» و افرادی نظیر او با انجام فعالیتهایی نظیر جعل، کلاهبرداری و سوءاستفاده از قوانین، فساد اقتصادی ایجاد میکنند گفت: این افراد متاسفانه با اقدامات کلاهبردارانه خود چه بسا همکاران بنده را هم به فساد دچار میکنند.
خبرنگار کیهان در ادامه پرسید: رقم دقیق فرار مالیاتی چقدر است، با توجه به اینکه شما عدد ۱۲ هزار میلیارد تومان را ذکر میکنید، حسین راغفر کارشناس اقتصادی ۸۰ هزار میلیارد تومان را اعلام میکند و صندوق بینالمللی پول هم گزارش داده که فقط ۳۲ درصد مشمولان مالیات در ایران مالیات میدهند. بنابراین میزان دقیق فرار مالیاتی چقدر است؟
رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوال فوق با بیان اینکه رقم معوقات مالیاتی با میزان فرار مالیاتی متفاوت است گفت: آنچه که بنده به عنوان معوقات مالیاتی اعلام کردهام همان ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است یعنی این رقم شامل بدهی مودیان مالیاتی به نظام مالیاتی است. اما در مورد فرار مالیاتی بنده معتقدم بین ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید ناخالص ایران فرار مالیاتی وجود دارد که از نظر دلاری این رقم بین ۱۵ تا ۲۵میلیارد دلار درآمد مالیاتی میتواند داشته باشد.
وی افزود: حالا با ضرب عدد ۲۵میلیارد دلار در ۳۰۰۰ تومان به عنوان نرخ دلار میتوان رقم فرار مالیاتی را به دست آورد.
عسگری در عین حال گفت: آن چیزهایی که دیگران میگویند عدد متقنی نیست و بیشتر برآورد و پیشبینی است ولی من فکر میکنم عدد فرار مالیاتی کمتر از این ارقام نیست.
وی در بخش دیگری از نشست خبری خود اظهار داشت: ۶۰ درصد معوقات مالیاتی شامل جریمههاست و فقط ۴۰ درصد آن اصل مالیات است.
عسگری ادامه داد، بیشترین بدهی مالیاتی مربوط به استان تهران است که البته ۵۵ درصد کل مالیاتهای ایران هم از تهران دریافت میشود.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره ممنوعالخروجی بدهکاران مالیاتی گفت: افراد فعال در بخشهای تولیدی که بیش از ۵۰۰میلیون تومان بدهی داشته باشند ممنوعالخروج میشوند البته این رقم برای فعالیتهای تولیدی که از جنس مشاغل نیستند ۱۰۰ میلیون تومان و برای فعالیتهای سایر اصناف و مشاغل ۱۰ میلیون تومان است.
عسگری سپس با بیان اینکه ۵میلیون و ۲۰۰ هزار مودی مالیاتی در کل کشور داریم افزود: کسانی که مالیات نمیدهند در حقیقت به حقوق ۷۸ میلیون ایرانی ظلم میکنند.
وی در ادامه گفت: در ۱۱ ماه امسال میزان درآمدهای مالیاتی ۵۲هزار میلیارد تومان بوده که بر این اساس ۹۶ درصد درآمدها محقق شده است.
عسگری افزود: درآمدهای مالیاتی تا آخر بهمن ماه امسال ۴۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی همچنین با اشاره به جلسه هفته گذشته خود با مسئولان قوه قضائیه اظهار داشت: در این جلسه مقرر شد پرونده مودیانی که فرار مالیاتی دارند را به قوه قضائیه معرفی کنیم که البته مواردی هم قبلا معرفی شدند و باز هم معرفی میشوند.
عسگری سپس فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره امور مالیاتی را فصلالخطاب کار سازمان متبوعش دانست و گفت: ما باید نکات رهبر معظم انقلاب درباره مالیات را در همه ابعاد دنبال کنیم و نسبت به فرار مالیاتی حساس باشیم چرا که ایشان پرداخت مالیات را یک فریضه و فرار از مالیات را جرم دانستند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان امور مالیاتی فقط زورش به مشاغل خرد میرسد؟ گفت: زور نظام مالیاتی در چارچوب قانون به همه میرسد اما مودیان بزرگ که دنبال فرار یا کتمان مالیات هستند وقتی زمان پرداخت مالیاتشان میرسد داد و بیداد میکنند و به جاهای مختلفی هم متوسل میشوند تا مالیات ندهند اما نظام مالیاتی کار خودش را انجام میدهد.
وی در عین حال گفت: با تصویب نهایی قانون اصلاح نظام مالیاتی در مجلس شورای اسلامی لیست بدهکاران مالیاتی را افشاء میکنیم.