kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۵۴۰
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴
دبیر کل کانون عالی شورای اسلامی کار:

کاهش حقوق کارگران راه حل مشکل کارفرمایان نیست

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه افزایش قدرت خرید کارگران، بیکاری را کاهش می‌دهد گفت: راه‌حل مشکل کارفرمایان در کم کردن حقوق کارگران نیست.

رحمت‌الله پورموسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مشکل اقتصاد و کارفرمایان دستمزد کارگران نیست که تا حرف افزایش حقوق و دستمزد می‌شود تهدید به تعدیل و اخراج می‌کنند مشکل، عدم حمایت سیستم بانکی و واردات بی‌رویه کالا به کشور است که تولید و اقتصاد را فلج کرده است.
وی اضافه کرد: حقوق و دستمزد ۶۰۰ هزار تومان در حدی نیست که کارگر بتواند با آن هم امرار معاش کند هم از عهده هزینه‌های درمان و تحصیل و مسکن خانواده‌اش برآید.
وی گفت: وقتی قدرت خرید کارگران کاهش می یابد نقدینگی به جامعه وارد نمی‌شود در نتیجه کارگران برای چرخاندن زندگی ناچار به شیفتهای کاری بیشتر و شغل دوم و سوم روی می‌آورند در حالی که اگر قدرت خرید خانوارهای کارگری افزایش پیدا کند، هم اقتصاد جامعه متحول می‌شود و هم نرخ بیکاری کاهش می‌یابد.
پورموسی تصریح کرد: وقتی کمیسیون تلفیق مجلس مصوب می‌کند که یارانه خانوارهای بالای دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قطع شود یعنی زیر این رقم در وضعیت معیشتی مناسبی قرار ندارند و در نظر بگیرید که  کارگری با ۶۰۰ هزار تومان حقوق معجزه می‌کند تا بتواند هزینه‌های خوراک، پوشاک و تحصیل و درمان خانواده‌اش را تامین کند.
دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ادامه با بیان اینکه بند اول ماده ۴۱ قانون کار هر سال مصلحتی محاسبه شده گفت: ماده ۴۱ قانون کار دو بند دارد که بند اول به میزان نرخ تورم و بند دوم محاسبه هزینه سبد خانوار کارگری اشاره کرده ولی در جریان تعیین دستمزد هیچگاه نرخ واقعی تورم در تعیین دستمزد محاسبه نشده است.
وی با مثبت ارزیابی کردن جلسه تعیین دستمزد سال گذشته شورای عالی کار، اظهار کرد: علیرغم آنکه جلسه بیش از هشت ساعت به طول انجامید اما وزیر کار برخلاف دیگر وزرا جلسه را به حالت قهر ترک نکرد و با صبر و حوصله تا لحظه آخر ماند تا با اتفاق نظر همه شرکای اجتماعی و موافقت کارفرما و کارگر رقم دستمزد تعیین شود.
به گفته پورموسی، کارگران از مشکلات کارفرمایان آگاهند ولی انتظار دارند که راه‌حل مشکل کارفرمایان را در کم کردن حقوق کارگران نبینند.