رئیس موسسه تحقیقات سرم و واکسن رازی:
واردات واکسن طیور 3 برابر نیاز کشور است
واکسن دوگانه نیوکاسل و آنفلوآنزای طیور با حجم تزریقی 0/2میلی لیتر درموسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی شعبه شمال غرب کشور در شهرستان مرند رونمایی شد.
به گزارش ایرنا از تبریز رئیس این موسسه درحاشیه رونمایی از این واکسن گفت: افزایش 2/5 برابری ظرفیت تولید این فرآورده نسبت به مشابه خارجی، کاهش دز و حجم واکسن، صرفه اقتصادی، صرفهجویی ارزی، امکان عرضه ارزانتر محصول و اولویت بخشی به آنتیژن ND از جمله مزایای تولید این واکسن ایرانی است.
دکتر علی آمقی رودسری پیشبینی کرد سالانه 10میلیون دلار با تولید این واکسن جدید صرفهجویی ارزی شود. وی همچنین درخصوص روند دستیابی به این محصول گفت: تغییرات آنتی بادی درجوجهها با دزهای مختلف و بررسی این فرآورده در مقابل آنتی ژن آنفلوآنزا نشان داد که این واکسن دو گانه از بالاترین استاندارد جهانی برخوردار است.
در این مراسم رئیس موسسه تحقیقات سرم و واکسن رازی ایران گفت: سه برابر نیاز کشور واکسن طیور برای واردات ثبت سفارش شده است.
حمید کهرام افزود: یک میلیارد و 300 میلیون دز واکسن دوگانه طیور درکشور مورد نیاز است که 2500 میلیون دز کمتر از نیاز کشور درموسسه سرم و واکسن رازی تولید میشود. وی تصریح کرد: 90 درصد واکسنهای دامی و طیور مورد نیاز در این موسسه تولید میشود، ولی با این وجود 60 محصول خارجی وارد کشور میشود.
کهرام با انتقاد از واردات واکسنهایی که در ایران تولید میشود، گفت:در صورت حمایت مناسب مسئولان برای تولید واکسنهای حیوانی امکان افزایش ظرفیت این نوع واکسنها را در داخل کشور داریم و نیازی به واردات نخواهیم داشت.
رئیس موسسه تحقیقات سرم و واکسنرازی ایران همچنین از تحقیق بر روی تولید واکسن سه گانه خبر داد و افزود: پیشبینی میشود از شش ماه تا یکسال آینده از این محصول نیز رونمایی شود.
از سوی دیگر واحد مرکزی خبر از تبریز گزارش داد کارخانه صنایع سرامیک نسوز در شهرستان مرند با حضور رئیس دفتر بازرسی رهبر معظم انقلاب به بهرهبرداری رسید.
با راهاندازی این کارخانه ایران به جمع کشورهای تولیدکننده این نوع از سرامیکها از جمله آلمان،ایتالیا، چک، چین و ترکیه پیوست.
فرهادی گفت: با افتتاح کارخانه صنایع سرامیک و نسوز برای 40 نفر به صورت مستقیم و 200 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شد. ظرفیت تولیدی این کارخانه 200 هزار رولر و این ظرفیت تا 240 هزار رولر قابل افزایش است.
با تولید رولرهای این کارخانه سالانه 65 میلیون دلار برای کشور صرفهجویی ارزی و درآمدزایی میشود.