kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۱۷۷
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۸
گزارش خبری تحلیلی کیهان از ترفند دوسویه اسرائیل- آمریکا

ماموریت نتانیاهو حمایت از توافق ژنو در پوشش مخالفت

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که برای سفری 48 ساعته به آمریکا رفته است، امروز در کنگره سخنرانی خواهد کرد. این سخنرانی از روزها قبل مورد توجه بسیاری قرار گرفته و آن را جنجالی توصیف کرده‌اند.

سرویس سیاسی-

رسانه‌های غربی دعوت از بنیامین نتانیاهو به آمریکا را اقدام خودسرانه جمهوریخواهان می‌خوانند که می‌تواند باعث تنش میان روابط تل‌آویو و واشنگتن شود و مقامات مختلف کاخ سفید نیز ظاهراً از این موضوع ابراز نارضایتی کرده‌اند. منابع صهیونیستی ادعا کرده‌اند نتانیاهو می‌خواهد در سخنرانی خود در کنگره دست به افشاگری زده و جزئیات توافق احتمالی میان ایران و 1+5 را فاش کند.
آمریکا و رژیم صهیونیستی در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای 5+1 با ایران، جنگ زرگری ایجاد اشتباه محاسباتی در تیم مذاکره کننده کشورمان را شدت بخشیده‌اند.
طی 2 ماه اخیر، سفر نتانیاهو به آمریکا و سخنرانی در کنگره در کنار حضور در نشست لابی صهیونیستی ایپک موضوع عمده رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی و اروپایی شده با این محور که دولت آمریکا مخالف این سفر است. سفر نتانیاهو دیروز انجام شد. محور اصلی پر رنگ در خط القایی رسانه‌های غربی این است که نتانیاهو مخالف توافق با ایران است و برای بر هم زدن توافق به آمریکا سفر کرده است. این در حالی است که عامل سیاسی و رسانه‌ای صهیونیستی پس از اعلام توافق موقت ژنو تصریح کردند شانتاژ و فضاسازی رژیم تل‌آویو برای گرفتن امتیاز توسط آمریکا از ایران بوده است. اکنون نیز ادعای مخالفت نتانیاهو با توافق، با هدف عملیات فریب علیه تیم مذاکره کننده ایرانی صورت می‌گیرد. این در حالی است که دولت آمریکا در همین 15-16 ماه گذشته قبل از هر دور مذاکره با ایران هیئتی را برای مشورت به تل‌آویو گسیل داشته و پس از مذاکرات نیز گزارش جزئیات را به صهیونیست‌ها داده است.
در حقیقت ملاک قضاوت ایران درباره هر توافقی مشخصاً تثبیت حقوق کامل ایران در زمینه برنامه هسته‌ای و لغو همه جانبه و یکجای تحریم‌ها در ازای شفاف‌سازی و اعتمادسازی است و هر توافقی غیر از این چهارچوب، توافق بد محسوب می‌شود.
این اولین بار نیست که نتانیاهو دست به نمایش‌های عمومی و البته احمقانه می‌زند. دو سال پیش نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل، یک نقاشی از بمب اتمی را به جهانیان نشان داده و مدعی شد ایران در حال دستیابی به چنین بمبی است و باید جلوی آن را گرفت. این موضوع به سوژه‌ای برای تمسخر و لطیفه‌گویی در رسانه‌های جهان بدل شد. به نظر می‌رسد سخنرانی امروز وی در کنگره نیز چیزی شبیه همان نمایش نقاشی بمب اتمی در سال 2012 باشد. اما پشت پرده جنجال و هیاهوی نتانیاهو درباره توافق هسته‌ای احتمالی چیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید به یک سال و نیم پیش برگشت و واکنش وی به توافق موقت را به یاد آورد.
به نظر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توافق ژنو برای ایران توافق قرن بود! او گفت: ایرانی‌ها همه چیز به دست آوردند، بی‌آنکه چیزی بپردازند، آنها به «توافق قرن» در «ژنو»، دست پیدا کردند.
آن زمان کیهان در تحلیل محتوای توافق ژنو نوشت؛ امتیازات نقد بسیاری دادیم و در مقابل وعده‌های نسیه‌ای گرفتیم که تا امروز اغلب آنها یا عملی نشده و یا با کارشکنی طرف مقابل روبرو شده‌اند. برخی رسانه‌ها و جریان‌های داخلی از این توافق به عنوان فتح‌الفتوح یاد کرده و کیهان را به همنوایی با اسرائیل متهم کردند! البته منتقدان کیهان نگفتند این چه توافقی است که هم برای ایران فتح‌الفتوح است و هم اوباما آن را بزرگ‌ترین دستاورد دوران ریاست جمهوری خود می‌خواند!
گذر زمان نشان داد جار و جنجال تل‌آویو چیزی جز شانتاژ رسانه‌ای نبوده و صهیونیست‌ها نه تنها از این توافق گله‌ای ندارند بلکه خواهان استمرار آن نیز هستند. موضوعی که وزیر امور خارجه آمریکا رسماً به آن اذعان کرد.
جان‌کری روز پنجشنبه در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا گفت: « هر کسی که به توافق موقت نگاه کند، متوجه می‌شود این توافق واقعا سازنده بود که از جمله آن بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل می‌خواهد این توافق موقت تمدید شود. این در حالی است که وی ابتدا با آن مخالف بود و آن را توافق قرن برای ایران خطاب کرده بود. این توافق به این صورت نبود بلکه موجب جلوگیری از برنامه آنها و متوقف شدن فعالیت در اراک، تبدیل اورانیوم غنی شده در حد بیست درصد به صفر، دسترسی ما به فردو و اراک و دسترسی به استخراج، کارخانه، تولید و سانتریفیوژها شده است.» جان کری در ادامه اضافه کرد؛ «دانش هسته‌ای ایران را نمی‌توان با بمباران نابود کرد.»
اعتراف وزیر خارجه آمریکا به رضایت تل‌آویو از توافق ژنو به این اظهارات محدود نیست. جان‌کری پیش از پرواز به سوی ژنو برای شرکت در بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، طی مصاحبه‌ای با شبکه «ای.بی.سی» گفت: ما در شرایط کنونی روابط نزدیکتری با اسرائیل در زمینه امنیت در مقایسه با هر زمان دیگری در تاریخ، داریم.
وی در زمینه توافق هسته‌ای با ایران افزود: توافقنامه موقت موجود با ایران، برای اسرائیل خوب بوده است و بنابراین می‌تواند یک توافقنامه بلندمدت باشد. اسرائیل امروز امن‌تر است و این معیاری است که ما برای هر توافقنامه‌ای با ایران در نظر خواهیم گرفت.
جان کری، در حالی این سخنان را به زبان آورد که ساعاتی پیش از آن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، گفت‌وگویی تلفنی داشته‌ است.
اگر چه تحلیل محتوای توافق ژنو به روشنی بیان کننده موضع تل آویو در مورد آن است اما اعترافات افرادی مانند جان کری به روشن شدن هدف نتانیاهو از سخنرانی نمایشی در کنگره را بیش از پیش آشکار می‌کند.
تمام جار و جنجال‌ها درباره دعوت از نتانیاهو و سخنرانی‌اش در کنگره برای جلب توجه افکار عمومی دنیا و معطوف کردن افکار به سوی این سخنرانی است. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی- که با داشتن ده‌ها بمب هسته‌ای حتی حاضر به پیوستن به ان.پی.تی هم نیست!-  بدون شک در این فرصت، سخنرانی قرایی درباره خطرات ایران اتمی و نزدیک بودن زمان دستیابی ایران به بمب اتم خواهد کرد. سخنرانی نتانیاهو در حالی است که کری و ظریف در سوئیس در حال ادامه مذاکرات هستند و وزیر خارجه آمریکا می‌کوشد زیاده خواهی‌های واشنگتن را در قالب توافقی جدید به ایران تحمیل کند. جنجال‌های رژیم صهیونیستی -از جمله سخنرانی امروز نتانیاهو- به مثابه زرورقی برای توافق نامتوازن و باج‌خواهانه است که آمریکایی‌ها روی میز مذاکرات گذاشته‌اند. این زرورق دو ماموریت دارد؛ اول ایجاد اختلال در محاسبات ایران و جا زدن پیشنهادهای باج‌خواهانه غرب به عنوان توافقی خوب و در واقع هل دادن ایران به سوی پذیرش نسخه دوم کلاه گشاد ژنو و دوم فریب افکار عمومی و القای این گزاره که پیشنهادات غرب آنچنان سخاوتمندانه است که جیغ اسرائیلی‌ها را درآورده اما ایران با لجبازی حاضر به پذیرش توافق نیست!
اما صرف نظر از این واقعیت یک سؤال مهم مطرح است و آن اینکه اگر اختلاف ادعایی میان نتانیاهو و اوباما واقعی- و نه فضاسازی- است در این صورت آیا انجام سفر نتانیاهو با وجود مخالفت رئیس جمهور آمریکا به معنای بی‌ارادگی رژیم ایالات متحده (با 330 میلیون نفر جمعیت) در برابر رژیم اشغالگر 4-5 میلیون نفری و لابی صهیونیستی 100 هزار نفری در آمریکا نیست؟ و اگر این گونه باشد اوباما چگونه می‌تواند شخصیتی عاقل و بالغ و مستقل برای امضای توافق با ایران محسوب شود؟!
آغاز مذاکرات در مونترو
سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی و وندی شرمن معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا به همراه هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعدازظهر دیروز در شهر مونترو سوئیس در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به گفت‌وگو نشستند.
در همین حال وزیر خارجه ایران که در ژنو به سر می‌برد در  پاسخ به سوالی درباره دیدار با جان کری گفت که تا جایی که بتوانیم تلاشمان را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات می‌کنیم.
ظریف درباره با وزیر خارجه آمریکا گفت: ما سعی خود را می‌کنیم، تا جایی که بتوانیم تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
ظریف همچنین گفت: آمریکا و دیگران باید بدانند که همه تحریم‌ها باید برداشته شود تا بتوانیم شاهد حصول توافق باشیم. ظریف تاکید کرد که توافق هسته‌ای به اراده سیاسی مذاکره‌کنندگان بستگی دارد. وزیر خارجه ایران ادامه داد؛ ما در دور قبلی مذاکرات پیشرفت داشتیم و اگر اراده سیاسی برای لغو تحریم‌ها وجود داشته باشد ما شاهد حصول توافق در این زمان هستیم.

نتانیاهو در آیپک
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که قرار است فردا در کنگره سخنرانی کند، روز گذشته در اجلاس آیپک -لابی صهیونیسم در آمریکا- سخنرانی کرد.
نتانیاهو گفت: «حرف‌هایی که در مورد مرگ روابط اسرائیل و آمریکا مطرح می‌شود، نه فقط عجولانه، بلکه نادرست است. اتحاد ما قدرتمندتر از هر زمان دیگری است.»
وی با اشاره به سخنرانی‌اش در کنگره، گفت: «نمی‌خواهم در مورد محتوای آن سخنرانی صحبت کنم. هدف از سخنرانی من بی‌احترامی به رئیس‌جمهور یا دفتر ریاست‌جمهوری نیست. من برای هر دوی آنها احترام قائل هستم. از هرآنچه رئیس‌جمهور اوباما برای اسرائیل انجام داده است، قدردان هستم، از همکاری‌های امنیتی گرفته تا حمایت‌ها در سازمان ملل.»
به گزارش فارس، نخست‌وزیر رژیم ‌صهیونیستی در ادامه با برشمردن حمایت‌های آمریکا از اسرائیل، گفت مسئله روابط دوجانبه هرگز در آمریکا موضوعی حزبی نبوده است.
وی همچنین در توجیه مخالفتش با توافق هسته‌ای، گفت: همه ما موافق هستیم که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. اما آمریکا کشوری بزرگ است، یکی از بزرگترین‌ها. اما اسرائیل کوچک است، یکی از کوچکترین‌ها. آمریکا در یکی از امن‌ترین مناطق واقع شده، اما اسرائیل در یکی از خطرناک‌ترین مناطق واقع شده است. آمریکا قدرتمندترین کشور است، اما اسرائیل، هرچند قدرتمند است، اما بسیار آسیب‌پذیر است.
نخست‌وزیر رژیم ‌صهیونیستی در ادامه به سابقه بروز اختلاف میان آمریکا و اسرائیل پرداخت و گفت: با وجود اختلافات مقطعی، دوستی میان ما همواره مستحکم‌تر شده است، دهه به دهه. من اطمینان دارم که پس از این اختلافات، دوستی ما مستحکم‌تر می‌شود.» وی در بخش دیگری از سخنرانی دیروز خود، تلاش کرد تا چهره‌ای انسان‌دوست از اسرائیل به تصویر بکشد و اذعان کرد که این رژیم در طول مرز جولان، تروریست‌های سوری را درمان کرده است. وی این افراد را «مردمی» خواند که در بمباران هوایی زخمی شده‌اند.