kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۰۵۹
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹
با امضای جمعی از نمایندگان

تحقیق و تفحص مجلس از مدیران دوتابعیتی کلید خورد

جمعی از نمایندگان مجلس با امضای طرحی خواستار تحقیق و تفحص از وضعیت مدیران دوتابعیتی و دارای گرین‌کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و مدیران شرکت‌های دولتی شدند.

به گزارش تسنیم در بخشی از طرح نمایندگان ملت آمده است: قوانین جمهوری اسلامی ایران از جمله ماده 989 قانون مدنی با افراد دو تابعیتی برخورد بازدارنده و موثری را اعمال می‌کند ولیکن متاسفانه شاهد بودیم که در موضوع پرونده فساد سه هزار میلیاردی یکی از مسئولان ارشد سیستم بانکی (آقای خاوری) رئیس بانک ملی ایران که از متهمان اصلی این پرونده بود و تابعیت دو گانه (کانادا) را نیز در اختیار داشت و ظاهرا مسئولان امنیتی و قضایی از آن بی‌اطلاع بودند از کشور فرار و در کانادا ساکن می‌شود و کشور کانادا این مجرم ایرانی را به کشورمان باز نگرداند.
در ادامه این طرح تاکید شده است: موضوع مهم دیگری که این روزها در رسانه‌ها و افکار عمومی مردم سوال ایجاد نموده موضوع مسئولان و مدیران محدودی است که در جایگاه‌های مهم و طبقه‌بندی شده نظام جمهوری اسلامی ایران مسئولیت پذیرفتند و این افراد دارای گرین‌کارت از آمریکا می‌باشند.
نمایندگان امضا‌کننده این طرح افزودند: براساس تعریف حقوقی دولت آمریکا، گرین‌کارت به مجوزی گفته می‌شود که نشان‌دهنده اقامت دائم در ایالات متحده آمریکاست؛ گرین‌کارت آمریکا در واقع اجازه دائم کار، تحصیل، زندگی و مسافرت به آمریکا و استفاده از مزیت‌های شهروندی این کشور می‌باشد؛ با این تعریف و امتیاز حقوقی از دارندگان گرین‌کارت، ایجاد نگرانی شدیدی در بین مردم و نمایندگان به وجود آمده و سوال این است که چه ضرورتی دارد این افراد در جایگاه‌هایی مهم دارای گرین‌کارت از کشورهای متخاصم باشند. این افراد نیز می‌توانند مانند بقیه مردم ویزا بگیرند و سفر کنند.
در بخش دیگری از این طرح تصریح شده است:  نمایندگان مجلس شورای اسلامی براساس وظایف قانونی خود برای جلوگیری از تکرار این حوادث درخواست تحقیق و تفحص جامع در رابطه با این موضوع مهم برای استقلال کشور ایران اسلامی را دارند تا از نفوذ چنین افرادی جلوگیری به عمل آورند و از بروز بحران‌های مدیریتی، اجتماعی و اقتصادی پیشگیری شود.
حساسیت مجلس
 روی افزایش قیمت حامل‌های انرژی
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه نمایشگاه عکس استان کهکیلویه و بویراحمد که در محل دائمی نمایشگاه‌های خانه ملت برگزار شد، در جمع خبرنگاران  با بیان اینکه دولت موادی را در جهت افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه به مجلس داده است، گفت: مجلس روی افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی حساسیت دارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال "فکر می‌کنید بودجه چه‌زمانی در مجلس پایان یافته و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود؟” گفت: فکر می‌کنم اواخر کار بررسی بودجه هستیم. الآن بحث درآمدی را تمام کرده‌ایم و بخش هزینه‌ها هم تقریباً یک‌چهارمش انجام شده است.
وی ادامه داد: امیدوارم ظرف چند روز آینده بررسی بخش هزینه‌ای بودجه هم تمام شود. البته برخی موارد را هم که مراعا گذاشته‌ بودیم، آنها را هم تعیین تکلیف می‌کنیم.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: اگر همت‌ها در این زمینه برای بررسی بودجه قوی باشد، فکر می‌کنم تا پایان این هفته بررسی بودجه تمام شود. اگر هم تمام نشود اوایل هفته آینده مجبوریم که جلسه بگذاریم.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود بعضی قیمت‌ها مانند قیمت حامل‌های انرژی در سال آینده افزایش خواهد داشت و برخی مسئولین نیز مصاحبه‌هایی انجام می‌دهند، نظر مجلس در این زمینه چیست، گفت: در کل مجلس روی گران کردن قیمت‌ها حساسیت دارد، در شرایط فعلی تا جایی که ممکن است ما از طرق دیگری مشکلات را حل می‌کنیم و برای تأمین بودجه کشور منابع تولید خواهیم کرد.
وی همچنین در همین زمینه افزود: البته برخی از مواردی که تغییرات مختصری داشته در لایحه دولت بوده است و دولت پیشنهاد داده و به مجلس ارائه و مجلس هم تصویب کرده است؛ در کل مراقبت برای اینکه یک جهشی در قیمت‌ها به وجود نیاید و کنترل شود، هست.
لاریجانی در پایان به کاهش قیمت نفت اشاره و خاطرنشان کرد: البته مشکلاتی در زمینه فروش نفت و پایین آمدن قیمت آن وجود دارد، اما تلاش داریم از طریق مالیات‌ها منابع تأمین شود.
گفتنی است طی دو ماه گذشته بارها نمایندگان مجلس از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال 94 خبر داده بودند.
در این راستا غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی 28 آذر ماه سال جاری در گفت و گو با مهر از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال 94 برای جبران کسری 13 هزار میلیاردی دولت برای پرداخت یارانه‌ها خبر داده بود.
موسی‌الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز 14 آذر ماه سال جاری درباره اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در مصاحبه با مهر گفته بود: درسال ۹۴ قیمت حامل‌های انرژی ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت و بنزین با نرخ ۱۰۰۰ تومان و گازوئیل با نرخ ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.
با این حال محمد باقر نوبخت در حاشیه جلسه علنی 5 اسفند ماه مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشته بود: فعلا در راستای اجرای هدفمندی، نیازی به افزایش قیمت حامل انرژی نیست. وی درمورد افزایش 5 درصدی قیمت فرآورده‌های نفتی گفت: این 5 درصد هر ساله در قانون بودجه وجود داشته و اکنون آنچه عمل می‌شود همان بنزین 700 تومان سهمیه‌ای و 1000 تومان غیرسهمیه‌ای است، در واقع 5 درصد کسر و به وزارت نفت داده می‌شود.
تقدیر نمایندگان مجلس از سپاه پاسداران
 برای برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)
۲۲۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص) تقدیر کردند.
به گزارش تسنیم، ضرغام صادقی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز مجلس، بیانیه ۲۲۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را که در آن از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل برگزاری موفق رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۹ تقدیر کرده بودند را قرائت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: مانور بزرگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رزمایش پیامبر اعظم(ص) در سوق‌الجیشی‌ترین نقطه دریایی کشورمان ایران عزیز بار دیگر قدرت نظامی ایران را به رخ مستکبران جهان کشانید.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است: با این رزمایش بزرگ و قدرتمندانه بارقه‌ای از امید در دل مستضعفان جهان تابیدن گرفت. این رزمایش به جهانیان نشان داد که علیرغم تحریم‌های سخت مستکبران در پرتو عنایات الهی نسبت به مومنان و با اتکا به جوانان دانشمند، می‌توان به پیچیدگی‌ترین سلاح‌های پیشرفته دست یافت.
نمایندگان ادامه دادند: بکارگیری سلاح‌های پیشرفته و موشک‌های پیچیده و دقیق در این مانور نظامی پیام گویا به سراسر جهان بود که تحریم‌ها هرگز قادر نیستند مانعی برای دستیابی مردان مصمم و آماده‌سازان حکومت واحد جهانی به مدرن‌ترین سلاح‌ها باشند.
در بخش پایانی این بیانیه نیز آمده است: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان مجاهد آن انتخاب زمان و منطقه حساس و شکوه این رزمایش را به فرماندهی معظم کل قوا، حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای مدظله‌ العالی و ملت عزیز ایران اسلامی تبریک عرض می‌نماییم و از خداوند بزرگ موفقیت همه دست‌اندرکاران این اقدام خداپسندانه را خواستاریم.
خبر دیگر اینکه ۲۱۵ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اقدامات گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق علیه آشوریان را محکوم کردند.
مصوبات نمایندگان
در جلسه علنی بهارستان
براساس مصوبه مجلس در جلسه علنی دیروز درسال آینده بخش‌های خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی با سپردن تضمین‌های لازم به بانک‌های عامل می‌توانند از
۳۵ میلیارد دلار تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) استفاده کنند.   همچنین براساس تصویب بهارستان‌نشین‌ها سازمان‌های ایدرو و ایمیدرو مجاز به سرمایه‌گذاری در بخش‌های خصوصی و تعاونی شدند.
 نمایندگان همچنین مصوب کردند ۲۰ درصد از سهم ریالی بخش کشاورزی از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی جهت توسعه زراعت و باغداری از طریق بانک کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.  انتشار تا سقف ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک اسلامی برای اجرای پروژه‌ها و طرح‌های میادین نفت و گاز مشترک با همسایگان و مهار آبهای مرزی، انتشار تا مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی برای اجرای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیمه‌تمام از دیگر مصوبات دیروز مجلس بود. خبر دیگر اینکه براساس مصوبه مجلس تضمین بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت برای اجرای طرح‌های قطار شهری به نسبت ۵۰ درصد دولت و ۵۰ درصد شهرداری‌ها با نرخ مالیاتی صفر است.
نمایندگان مجلس از سوی دیگر دولت را مجاز کردند برای تسویه بدهی مسجل خود بابت طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مابه‌التفاوت قیمت تمام‌شده برق و آب با قیمت تکلیفی فروش آن در سنوات قبل به شرکت‌های برق و آب اسناد خزانه اسلامی صادر کند.
انتشار اوراق صکوک
تا سقف 10 هزار میلیارد ریال
خبر دیگر اینکه براساس تصویب مجلسی‌ها دولت مجاز به انتشار اوراق صکوک اجاره تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال شد.
از سوی دیگر مجلس بانک مرکزی را موظف کرد به‌ محض فروش اوراق مشارکت و صکوک اسلامی ارزی و ریالی از سوی دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها، گزارش آن را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزارت اقتصاد اعلام کند.  
همچنین نمایندگان مجلس مصوب کردند که دولت مجاز به تسویه بدهی اشخاص حقیقی از محل مطالبات وزارتخانه‌ها شود.
 نمایندگان از سوی دیگر به نیروی انتظامی اجازه دادند هزینه صدور و تعویض گواهینامه هوشمند را برای تقویت این نیرو هزینه کند.
اجازه مجلس  به وزارت راه و شهرسازی
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی دیروز وزارت راه و شهرسازی را مجاز کردند به میزان ۱۵ هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آزادراه‌ها و خطوط ریلی اوراق مشارکت منتشر کند.  نمایندگان همچنین مقرر کردند که عوارض واردات خودروهای سواری به میزان ۵ درصد قیمت تحویل روی کشتی در مبدأ (فوب) افزایش یابد.
طبق مصوبه دیگر مجلس ۴ هزار میلیارد ریال از منابع داخلی ایمیدرو، ایدرو و شرکت‌های وزارت نفت برای تقویت سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی و تعاونی برای تأمین و تولید ماشین‌آلات و بومی‌سازی تکنولوژی اختصاص یافت.
روز پرتذکر نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش
در جلسه علنی نوبت عصر مجلس  مجلس و پیش از آغاز بررسی لایحه بودجه سال آینده، چند تن از نمایندگان در تذکرهای شفاهی به وزیر آموزش و پرورش و رئیس‌جمهور، خواستار توجه بیش از پیش به وضعیت معیشتی معلمان و ارائه هر چه سریعتر لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان شدند.
ابتدا غلامرضا نوری، نماینده بستان‌آباد بر لزوم توجه هر بیشتر به مطالبات فرهنگیان و پیگیری نظام رتبه‌بندی معلمان تاکید کرد؛ وی همچنین از قوه قضاییه خواست تا در برخورد با متهمان مفاسد اداری، تسریع شود تا تاثیر آن بر سالم‌سازی و نشاط فضای اداری کشور مشاهده شود.
در ادامه حامد قادر مرزی، نماینده قروه و دهگلان در تذکر شفاهی به وزیر آموزش و پرورش و با یادآوری وضعیت شغلی معلمان، خطاب به وزیر گفت: آقای فانی! آیا شما از وضعیت معیشتی و درآمدی معلمان خبر دارید؟ آیا می‌دانید که پاداش پایان خدمت فرهنگیان نسبت به کارکنان سایر دستگاه‌ها چقدر کمتر است و همین مبلغ کم نیز خیلی دیر پرداخت می‌شود؟
در ادامه محمد مهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در تذکر شفاهی به وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به تجمع امروز جمعی از فرهنگیان در مقابل مجلس، اظهار داشت: این افراد نسبت به سه موضوع گلایه داشتند؛ نخست نسبت به تبعیض بی‌رویه در حقوق کارکنان برخی دستگاه‌ها نسبت به آموزش و پرورش و افزایش حقوق آنها در سال جاری اعتراض داشتند؛ همچنین نسبت به پایین بودن حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش نسبت به سایر دستگاه‌ها گلایه می‌کردند.
وی اعتراض به عدم تحقق نظام رتبه‌بندی معلمان را سومین گلایه تجمع‌کنندگان در برابر مجلس خواند و افزود: در خرداد ماه امسال طرح یک فوریتی نظام رتبه‌بندی فرهنگیان را به صحن مجلس آوردیم، اما نماینده دولت از ما خواست تا اجازه دهیم این کار در قالب یک لایحه دنبال کنند و به مجلس ارائه دهند. بر اساس این گزارش، پس از تذکرهای مکرر این نمایندگان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز از دولت و وزارت آموزش و پرورش خواست تا نسبت به ارائه هر چه سریعتر لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان اقدام کنند.