kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۹۹۵
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۱

وزیر اقتصاد: خروج ارز چمدانی با اطلاع مقامات مسئول بوده است

وزیر اقتصاد خروج مقادیر زیادی ارز از کشور به صورت چمدانی توسط بانک مرکزی را تایید کرد.

این تاییدیه علی طیب‌نیا در حالی صورت گرفت که چند روز پیش الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت گفته بود بانک مرکزی بخش زیادی از ارزهایی که براساس توافق ژنو وارد کشور شده بود را با چمدان مجددا از کشور خارج کرده است.
در این باره مجری برنامه نگاه یک تلویزیون از وزیر اقتصاد پرسید: اخیرا برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از خروج مقادیری ارز به صورت چمدانی از کشور خبر دادند و رئیس کل بانک مرکزی هم اعلام کرد که به وظیفه‌اش عمل کرده است شرح ماجرا چه بود؟
طیب‌نیا در پاسخ با بیان اینکه مدیریت منابع و مصارف ارزی جزو وظایف بانک مرکزی است، گفت: کشور نیازهای مختلف از جمله واردات و پرداخت‌های ارزی متعددی دارد. کشور در شرایط تحریم است بنابراین بانک مرکزی از همه امکانات و ابزارها برای مدیریت کارآمد منابع و مصارف کشور استفاده می‌کند و این را براساس وظایف ذاتی خود انجام می‌دهد. طبیعتا این موضوع با اطلاع مقامات مسئول بوده و هیچ اقدام غیرقانونی انجام نگرفته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر اینکه در شرایطی هستیم که باید با واحدهای تولیدی مدارا کنیم افزود: بنا نداریم فشار مالیاتی را روی تولیدکننده افزایش دهیم.
طیب‌نیا اضافه کرد: اگر بنا بر افزایش مالیات باشد این کار را از طریق افزایش مالیات بر مصرف، شناسایی دقیق‌تر اطلاعات اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف و ساماندهی برخی معافیت‌های مالیاتی زائد انجام می‌دهیم.
وی میزان معوقات بانکی را هم حدود 90 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: بخشی از آن بدهکاران بدحسابی هستندکه از سالهای دور مشتریان بدحساب بودند و منابعی را با نرخ‌های ارزان وام گرفتند و تمایلی به بازپرداخت آن هم ندارند. بیشتر معوقات بانکی مربوط به بدهکاران بدحساب است که ارقام درشتی را شامل می‌شود.
طیب‌نیا افزود: کمیته‌ای در بانک مرکزی تشکیل شده است که نمایندگانی از قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی، دستگاه‌های نظارتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در آن عضو هستند و موضوع بدهکاران بانکی در این کمیته بررسی می‌شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بدهکاران خوش‌حساب از بدهکاران بدحساب تفکیک می‌شوند، گفت: سعی می‌کنیم با خوش‌حساب‌ها همراهی و نسبت به تقسیط، استمهال و بخشودگی جرایم آنان اقدام کنیم، اما نسبت به وصول معوقات بدحسابها اقدام خواهیم کرد.