فرمانده سپاه امام صادق(ع) خبر داد
برگزاری موفقیتآمیز رزمایش پرتوی و کنترل آلودگی فرضی نیروگاه اتمی بوشهر
رزمایش پرتوی و کنترل آلودگی فرضی نیروگاه اتمی بوشهر طی دو روز گذشته در این استان به اجرا درآمد.
به گزارش ایرنا همزمان با اجرای سومین رزمایش سراسری پرتوی در استان بوشهر، دوازدهمین رزمایش درون سایتهای هستهای کشور نیز صبح دیروز در سایت نیروگاه اتمی بوشهر به اجرا درآمد.
سرتیپ فتحالله جمیری جانشین قرارگاه رافع و فرمانده سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر تاکید کرد: مرحله عملیاتی سومین رزمایش سراسری پرتوی با حضور اعضای گروههای 9 گانه در جوار نیروگاه آغاز شد. وی گفت: برای انجام این رزمایش از شش ماه پیش برنامهریزی شده بود. این رزمایش در شعاع پنجکیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر در دو روز متوالی و در 3 مرحله برگزار شد که مرحله نخست آن روز جمعه به صورت ستادی و به شکل مانور دورمیزی برگزار شد.
بنابراین گزارش رزمایش عملی این طرح نیز صبح دیروز در سایت نیروگاه با کنترل آلودگیهای فرضی توسط پرسنل نیروگاه انجام شد. وی از برگزاری مرحله سوم این رزمایش دردرون شهر بوشهر توسط دستگاههای اجرایی و اعضای کارگروههای مشترک خبر داد و گفت: اعضای کارگروههای مشترک در این رزمایش اهداف پیشبینی شده را پی میگیرند. حسین درخشنده مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از نیروگاه اتمی بوشهر هم درباره این رزمایش و اهداف آن گفت: در این رزمایش پنج تیم عملیاتی شامل پرتوی، اکتیوزدایی، آتشنشانی، امداد و نجات و اورژانس در چارچوب دستورالعملهای داخلی نیروگاه اتمی، مشارکت جدی دارند. وی گفت: اگرچه نیروگاه اتمی بوشهر با آخرین استانداردهای آژانس هستهای ساخته شده است به طوری که یکی از ایمنترین نیروگاههای دنیاست، اما برگزاری رزمایش دورهای برای کشورهای دارای صنعت هستهای یک الزام بینالمللی است.
سیدمجید جدی مسئول قرارگاه عملیاتی پرتوی کشور نیز عصر جمعه در نشست تبیین عملکرد کارگروههای 9 گانه رزمایش پرتوی در بوشهر تاکید کرد: تیم تخصصی یادشده در صحنه حضور دارند تا از فرصت این مانور بهرهگیری کامل برای شناسایی نقاط قوت و ضعف رزمایش و برنامهریزی برای تقویت بیشتر دستگاههای متولی در استان بوشهر استفاده بهینه شود.
خاطرنشان میشود؛ نیروگاه اتمی بوشهر در بالاترین سطح ایمنی برابر مقررات مربوطه ساخته شده، اما انجام رزمایش پرتوی برابر مقررات بینالمللی برای کشورهای دارنده صنعت هستهای یک ضرورت است.
نیروگاه اتمی بوشهر نخستین نیروگاه هستهای جمهوری اسلامی ایران است که دارای ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق را دارد. بهرهبرداری از نیروگاه اتمی بوشهر در شهریور 90 درمحل این نیروگاه که در فاصله پنج کیلومتری جنوب شهر بوشهر واقع شده است آغاز شد.
هماینک برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر از طریق شبکه سراسری، بخشی از نیازمندیهای انرژی کشور را تامین میکند.
ساخت دو راکتور هستهای دیگر نیز در بوشهر در دستور کار مسئولان سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است.
پیش از این رزمایش پرتوی در استانهای مرکزی و اصفهان نیز توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور انجام شده است.