با تصویب نمایندگان مجلس پیش بینی شد
درآمد 48 هزار میلیارد تومانی دولت از هدفمندی یارانهها در سال 94
نمایندگان مجلس درآمد دولت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در سال آینده را تا مبلغ ۴۸ هزار میلیارد تومان مصوب کردند.
نمایندگان در جلسه علنی دیروز پارلمان تبصره 21 لایحه بودجه سال 1394 کل کشور را مورد بررسی قرار دادند.
تبصره 21 در مورد نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در سال آینده است که وکلای ملت بخشهای درآمدی این تبصره را به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه مجلس، درآمد حاصل از اجرای مفاد مواد 1 (افزایش قیمت حاملهای انرژی) و 3 ( افزایش قیمت آب و کارمزد جمعآوری و دفع فاضلاب) قانون هدفمندی یارانهها در سال 94 تا مبلغ 480 هزار میلیارد ریال تعیین میشود.
همچنین براساس بند «د» تبصره 21 مصوب شد صددرصد منابع حاصل از افزایش قیمت برق و آب در سالهای 1393 و 1394 به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز شود.
مخالفت مجلس
با پیشنهاد اصلاح قیمت حاملهای انرژی
نمایندگان مجلس با پیشنهاد اصلاح تبصره ۲۱ لایحه بودجه که براساس آن اصلاح قیمت حاملهای انرژی تا ۶۰ درصد فوب خلیج فارس صورت میگرفت مخالفت کردند.
نمایندگان در جریان بررسی به لایحه بودجه سال 1394 کل کشور تبصره 21 ماده واحده این لایحه که در مورد نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال آینده است را بررسی کردند.
در جریان این بررسی، حجتالاسلام مصباحی مقدم پیشنهادی برای جایگزینی تبصره 21 مطرح کرد که براساس آن دولت در سال آینده میتوانست تا مبلغ 62 هزار میلیارد ریال از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها کسب درآمد کند.
همچنین براساس این پیشنهاد، میانگین افزایش قیمت برق و آب برای مصارف خانگی حداقل 60 درصد هزینه تمام شده تعیین میشود و اصلاح قیمت حاملهای انرژی بطور میانگین باید به حداقل 60 درصد فوب خلیج فارس برسد.
در جریان بررسی این پیشنهاد، حجتالاسلام مصباحی مقدم به عنوان پیشنهاددهنده و محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس به عنوان مخالف این پیشنهاد صحبت کردند. همچنین محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان نماینده دولت نیز به این پیشنهاد مخالفت کردند.
نمایندگان ملت در نهایت با 98 رای موافق، 73 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان با پیشنهاد حجتالاسلام مصباحی مقدم مخالفت کردند.
بنزین دو هزار تومانی در صورت پیش بینی درآمد 62 هزار میلیاردی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در جریان بررسی اصلاح این تبصره با اشاره به پیشنهادی برای کسب درآمد ۶۲ هزار میلیارد تومانی از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: برای کسب این درآمد باید قیمت حاملهای انرژی دو برابر شود.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کل کشور ضمن مخالفت با این پیشنهاد مطرح شده طی سخنانی اظهار داشت: اگر دولت بخواهد درآمدش در سال آینده از محل هدفمند کردن یارانهها تا 62 هزار میلیارد تومان افزایش یابد، باید قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد.وی افزود: در سال جاری با توجه به اینکه قیمت حاملهای انرژی را افزایش دادیم جمع درآمد حاصل از این موضوع 33 هزار میلیارد تومان شد و اگر در سال آینده وضعیت ثابت بماند، همین 33 هزار میلیارد تومان پیشبینی میشود و اگر ارقام پیشبینی شده کمیسیون تلفیق در مورد قیمت نفت تحقق یابد، این رقم به 31 هزار میلیارد تومان کاهش مییابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بر همین اساس گفت: اگر قرار باشد درآمد 62 هزار میلیارد تومانی تحقق یابد، یعنی بنزین آزاد باید 2 هزار تومان و بنزین سهمیهای 1400 تومان شود. در واقع اگر بخواهیم درآمد 31 هزار میلیارد تومانی پیشبینی شده به 62 هزار میلیارد تومان برسد در واقع کل مبالغ حاصل از اصلاح قیمتها باید افزایش یابد و در واقع قیمت حاملهای انرژی دو برابر شود. بنابراین اگر دولت با این پیشنهاد مخالف است، به دلیل محافظهکاری نیست بلکه تدبیر و رحم به مردم و توجه به معیشت و شرایط مردم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه علنی دیروز گفت: تحقق درآمد 39 تا 40 هزار میلیارد تومانی از محل درآمدهای هدفمندی یارانهها منوط به آن است که قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهید، براساس آنچه که مجلس تا به حال انجام داده است، قیمت فرآوردههای نفتی 5 درصد افزایش یافته و نیز قیمت گازوئیل هم 20 درصد و قیمت آب و برق هم افزایش یافته است، بنابراین دیگر این امکان وجود ندارد که ما بخواهیم دوباره این افزایشها را انجام دهیم.
نوبخت گفت: اینکه تا مرز 48 هزار میلیارد تومان محل افزایش قیمت حاملهای انرژی باشد، یک تصمیم غیرقابل تحقق است.
بنزین به دو هزار تومان نمیرسد
در ادامه حجتالاسلام مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری با استناد به ماده 79 آییننامه داخلی مجلس نسبت به سخنان نوبخت واکنش نشان داد و گفت: پیشنهاد ما این است که دولت تا مبلغ 62 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کند، بنابراین این مصوبه ارقام پایینتر از این مبلغ را هم شامل میشود به طوری که خود دولت میخواهد 48 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند که این هم باز شامل همین موضوع خواهد شد.
وی تصریح کرد: میگویند براساس این پیشنهاد قیمت حاملهای انرژی حداقل 60 درصد فوب خلیج فارس شود و بعد توجیه میکنند که بنزین باید 2 هزار تومان شود در صورتی که برای رسیدن قیمت حاملهای انرژی به حداقل 60 درصد فوب خلیج فارس نیاز به افزایش قیمت بنزین نیست، لذا نه بنزین به 2 هزار تومان میرسد و نه نیاز است که این اتفاق بیفتد.
وی در پایان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: ایشان فرمودند که اگر قانون هدفمند کردن یارانهها اجرا نشود مانند ساختمانی که زیر برف مانده فرو میریزد، لذا اکنون شاهد فرو ریختن این ساختمان هستیم.
سقف 274 هزار میلیاردی درآمدهای دولت در سال 94
طبق مصوبه مجلس یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تقویت بنیه دفاعی در اختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد.
براساس مصوبه مجلس همچنین سقف درآمدهای دولت در سال آینده ۲۷۴هزار میلیارد تومان تعیین شد.
نمایندگان در مصوبهای دیگر با تخفیف ۵۰ درصدی بلیط هواپیما برای آزادگان و جانبازان در خطوط هواپیمایی مخالفت کردند.همچنین با مصوبه مجلس واردات و فروش فرآوردههای نفتی با رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه هر فرآورده در کشور توسط بخش خصوصی مجاز شد.
هزینه ۱۴.۵ درصدی از ارزش نفت خام برای جبران خسارات زیستمحیطی، تعیین شرایط هزینهکرد افزایش ۵ درصدی فرآوردههای نفتی، مخالفت با پیشنهاد اصلاح تبصره ۲۱ لایحه بودجه که براساس آن اصلاح قیمت حاملهای انرژی تا ۶۰ درصد فوب خلیج فارس صورت میگرفت از دیگر تصمیمات بهارستان نشینها در جلسه علنی دیروز بود.
طبق مصوبه دیگر مجلس در جلسه علنی دیروز وصول خالص هرگونه وجوه دریافتی شرکت دخانیات بابت هولوگرام، به رد دیون صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد اختصاص یافت.بر اساس مصوبه بهارستان همچنین تمامی استخراجکنندگان معادن موظف شدند بابت استخراج انفال متناسب با ارزش افزوده ناشی از استخراج معادن بهره مالکانه یا حقوق دولتی بهرهبرداری پرداخت کنند.
نمایندگان مجلس از سوی دیگر مقرر کردند تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی استخراجکننده سنگ آهن موظفند بابت حق انتفاع پروانه بهرهبرداری از معادن فوق در سال ۱۳۹۴، ۲۵ درصد مبلغ فروش محصولات خود را به خزانهداری واریز کنند.
واریز عواید حاصل از صادرات مواد معدنی نزد خرانهداری کل کشور، اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای افزایش سرمایهی شرکتهای دانش بنیان از دیگر مصوبات نمایندگان در جلسه علنی دیروز بود.
براساس مصوبه مجلس همچنین صندوق توسعه ملی میتواند برای اجرای طرحهای توسعهای در میادین مشترک نفتی و گازی، ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در بانکها سپردهگذاری کنند.