طرح نظارتی دولت برای کنترل بازار شب عید
معاون بازرسی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از اجرای طرح نظارتی این سازمان برای کنترل بازار شب عید خبر داد.
مجتبی فراهانی در گفتوگو با فارس گفت: با نزدیک شدن به روزهای پایان سال، حجم تقاضا برای کالاهای اساسی افزایش مییابد و مانند سالهای گذشته طرح نظارتی پایش بازار و خدمات نوروز 94 را از پانزدهم اسفند تا پانزدهم فروردین 94 در سراسر کشور با بیش از 3 هزار نیروی بازرس و حدود 22 هزار ناظر افتخاری اجرا میکنیم.
وی کالاهای مورد هدف در این پایش را انواع لباس و پوشاک، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، میوه و صیفیجات، خوار و بار و شیرینی، شکر و روغن نباتی عنوان کرد و افزود: در بخش خدمات هم شرکتهای مسافرتی اعم از هوایی، زمینی، دریایی و دفاتر فروش آنها و واحدهای اقامتی، رستورانها و غذاخوریها، خشکشویی و قالیشوییها مورد پایش قرار میگیرند.
وی نظارت بر عرضه مستقیم کالا را از دیگر برنامههای سازمان حمایت در برنامه نوروزی برشمرد و گفت: تاکنون برپایی 173 نمایشگاه در سراسر کشور تایید شده که ممکن است این رقم افزایش یابد و در حوزه نظارت یکی از این چالشها برگزاری نمایشگاههای متفرقه در سطح کشور از جمله تهران است که بدون هماهنگی و مجوز برگزار میشود که ضرر و زیان آن به مردم میرسد، چرا که نظارتی بر کیفیت و قیمت کالاهایی که در این نمایشگاهها عرضه میشود وجود ندارد.
وی گفت: طی مکاتباتی که با اصناف داشتیم و ورود مستقیم خودمان این نمایشگاهها را شناسایی کردیم تا زودتر جمع شود.
فراهانی در مورد برپایی فروش فوقالعاده بین واحدهای صنفی نیز اینگونه توضیح داد که با برگزاری فروش فوقالعاده بین اصناف به شرط آنکه جنس بنجل به مردم تحویل ندهند موافقیم. چون در فروش فوقالعاده کالای مرغوبی است که با سود کمتر به فروش برسد نه آنکه جنسهای بیکیفیت در دسترس مردم قرار گیرد و تا کنون سه هزار واحد صنفی پوشاک در پایتخت مجوز گرفتهاند.
معاون بازرسی سازمان حمایت گفت: مردم باید به این نکته توجه کنند که در فروش فوقالعاده باید حتما به پوسترهای رنگی بزرگ که کد واحد صنفی و کد شناسایی دارند توجه کنند و در غیر این صورت این واحدها به صورت غیرقانونی اقدام کردهاند.
به گفته این مسئول در سازمان حمایت، سامانه 124 شکایتهای مردمی را به صورت شبانه روزی دریافت میکند و در عین حال پایگاههای سیار هم در نقاط مختلف شهر برای رسیدگی به مشکلات حضور دارند.
فراهانی همچنین در گفت و گو با ایسنا اعلام کرد: بازرسان سازمان حمایت، اتاق اصناف و اتحادیهها، نظارت لازم را بر فعالیت تمام واحدهای صنفی انجام میدهند و براساس گزارشاتی که بازرسان ارائه کردهاند در 10 ماه گذشته بیشترین تخلف واحدهای صنفی مربوط به گرانفروشی در حوزه نان بوده است.
وی افزود: بعد از گرانفروشی، تخلفاتی که بیشترین میزان را به خود اختصاص داده، عدم صدور فاکتور است. علیرغم اینکه بارها بر صدور فاکتور تاکید شده و به عنوان یک الزام به تمام واحدهای صنفی ابلاغ شده، برخی واحدهای صنفی فاکتور صادر نمیکنند که تخلف است.
فراهانی با بیان اینکه بعد از بازرسیهای انجام شده موارد تخلف به سازمان تعزیرات ارسال میشود، گفت: عدم نصب برچسب، رتبه سوم را در رابطه با تعداد تخلفات واحدهای صنفی در 10 ماه گذشته به خود اختصاص داده است.