kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۴۱۵
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷

سلطه فرهنگی(پرسش و پاسخ)

پرسش: براساس آموزه‌های وحیانی مهم‌ترین علل و اسباب سلطه فرهنگی بیگانه بر جوامع اسلامی چیست؟


پاسخ:
در بخش نخست پاسخ به این سؤال با تاکید بر نقش و جایگاه سلطه فرهنگی به عنوان زیربنای سلطه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و... به دو راهکار برای کسانی که مردم را از راه خدا باز می‌دارند و سازوکارهایی را در این رابطه بکار می‌گیرند، شامل: ترویج فرهنگ سکولار و ناآگاهی و بی‌بصیرتی افراد جامعه اشاره کردیم. اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی می‌گیریم.
3- وارونه‌سازی دین
جامعه‌ای که دین اصیل و حقیقی را نشناسد، به راحتی دستاویز حاکمان جور می‌شود، سیاست حاکمان ظالم این است که دین را وارونه جلوه دهند و دین اصیل، حقیقی و اسلام ناب را از مردم پنهان کنند. روایاتی از امام علی(ع) رسیده که به این حقیقت ناگوار اشاره دارد «ای مردم به زودی زمانی بر شما می‌رسد که اسلام واژگونه می‌شود، همانند ظرفی که واژگون شده و آنچه در درون دارد خالی شود»‌(نهج‌البلاغه- خطبه 103)
در عصر بنی‌امیه و بنی‌عباس، اسلام از محتوای حقیقی آن خالی شد، مردم فقط از اسلام نامش را می‌شناختند و با آموزه‌های پیامبر اکرم(ص) و ائمه‌اطهار(ع) بیگانه
بودند.
امام علی(ع) در بیانی دیگر این حقیقت تلخ را به پوستین وارونه تشبیه می‌سازد که ظاهری زیبا و باطنی ترسناک و خشن دارد. «اسلام همچون پوستینی وارونه پوشیده می‌شود» (نهج‌البلاغه، خطبه 108)
دشمنان اسلام، در سلطه فرهنگی، ابتدا کمر به نابودی اسلام ناب نمی‌بندند، بلکه با زیرکی، اسلام ناب را از متحوای ارزشی خود خالی کرده، حقایق را تحریف می‌نمایند و اسلامی خشن، بی‌محتوا، ترسناک، همانند پوستین وارونه به مردم می‌نمایانند.
4- ترویج قرائت‌های گوناگون از دین
دشمنان اسلام در سلطه فرهنگی و جنگ نرم، به تفسیر نادرست و منطبق با هوا و هوس‌های نفسانی دست می‌زنند، و با قرائت‌های گوناگون آنها را با شبهات درمی‌آمیزند تا جامعه از دسترسی به اسلام ناب و اصیل بازماند و میان قرائت‌های گوناگون، صراط مستقیم را تشخیص ندهد. امام علی(ع) در این زمینه می‌فرماید: «حرام خدا را با شبهات دروغین و هوا و هوس‌های فراموشی‌آور حلال می‌شمردند» (نهج‌البلاغه- خطبه 103)
همچنین در مورد بدعت‌ها نیز که ریشه دین را می‌زند فرمود: «چیزی بسان بدعت‌ها دین را ویران نمی‌کند.»