در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای
روحانی: کسی که 24 خرداد را قبول ندارد نباید در سطح بالای مدیریتی باشد
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: مسئولین باید به رای مردم اعتقاد داشته باشند، و اگر کسی ۲۴خرداد را قبول ندارد صلاح نیست در ردههای بالا مسئولیت داشته باشد.
اجلاس «اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای با تاکید بر نقش استانداران و سفرا» صبح دیروز (یکشنبه) با حضور استانداران و سفرای جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در تالار پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور با بیان اینکه تورم در کشور به زیر ۱۶درصد رسیده است، گفت: مسئولین باید به رای مردم اعتقاد داشته باشند، و اگر کسی ۲۴خرداد را قبول ندارد صلاح نیست در ردههای بالا مسئولیت داشته باشد.
ترکیب این دفعه تیم مذاکرهکننده
نشان از جدیت دارد
وی با بیان اینکه ترکیب این دفعه تیم مذاکرهکننده نشان از جدیت دارد، افزود: هرچه نظرسنجی داشتیم تاکنون،حمایت بالای ۸۰درصد مردمی بوده است.
وی گفت: فعلاً به دنبال این هستیم تا چاله چولههایی که قبلاً به وجود آمده را هموار کنیم تا ماشین توسعه سرعت بگیرد، وقتی زمین هموار میشود دیگر کسی نمیپذیرد که سرعت کم باشد، اکنون استدلال روشن داریم و میگوییم رشد منفی 9درصد را به 2 یا 3 درصد رساندیم.
رئیسجمهور اظهار داشت: گامهای اولیه رونق اقتصادی آغاز شده است و باید سرعت بگیرد و روابط خارجی باید به نقطهای برسد که ما به مردم وعده دادیم یعنی تعامل سازنده ما با جهان که از طرف ما 100درصد آغاز شده و باید شرایطی فراهم کنیم که جهان هم همین حرکت را به سمت ما داشته باشد که این کار شدنی است. وی افزود: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی و پیشرفت در زمینه روابط با دیگران باید چه کنیم؟ اینکه برخی فکر میکنند بدون رابطه با بیرون میتوان به توسعه رسید اشتباه است، میتوان زندگی بخور و نمیر داشت یا از جیب مردم برداشت کرد، میشود 9درصد ثروت مردم را کاهش داد اما بیش از این امکانپذیر نیست، ما اگر میخواهیم زندگی بخور و نمیر با نون و پنیر داشته باشیم میتوان کشور را اداره کرد ولی اگر میخواهیم به رشد قابل قبول 4 یا 5 درصد برسیم باید برنامهریزی گسترده داشته باشیم.
روحانی اظهار داشت: ما سلطه هیچ کس را نمیپذیریم و نخواهیم گذاشت کسی سر ما کلاه بگذارد. ما نمیخواهیم رابطهای با همسایگان داشته باشیم که تنها به نفع ایران باشد، بلکه رابطهای میخواهیم که به نفع ایران و کشورهای همسایه باشد. برد - برد به این معناست. وی افزود: ما میتوانیم از لحاظ علمی و پزشکی به سایر کشورها خدمات بدهیم و نیز از تجربیات آنها استفاده کنیم و این یک وظیفه به دوش سفرا است.
علیکم بالبخش الخصوصی
روحانی خاطر نشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند «علیکم بالبخش الخصوصی». خست به خرج ندهید. همه دولتها آمدند گفتند میخواهیم واگذار کنیم، ولی نشد. شما کار را به بخش خصوصی واگذار کنید و ما هم کار را به شما واگذار میکنیم. سال آینده مخصوصا از لحاظ سیاسی سال حساسی است. باید دو انتخابات برگزار کنید. این نکته هم مغفول ما نیست که رشد و توسعه کشور در سایه امنیت کشور است و امنیت در سایه نیروهای مسلح و قوای انتظامی است. شما به عنوان رئیس شورای تامین استان باید با سایر مسئولان همکاری کنید تا شاهد رشد و توسعه بیش از پیش استانها باشیم. همچنین در افتتاحیه این اجلاس دوروزه عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور، مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه و حجتالاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات به سخنرانی پرداختند.
«عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور در افتتاحیه اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای گفت: هدف سفرا این بود که با برگزاری این همایش کشورهای همسایه با استانهای مجاور ایران که حدود 16 استان بود، در جهت توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی فعالیت داشته باشند.
وی افزود: حقیقتاً حوادثی در منطقه رخ میدهد که دل هر انسانی را میآزارد که قطعاً فعالیتها و همکاریهای مشترک منطقهای میتواند برای بسط و گسترش اقتصادی و تحکیم روابط مؤثر باشد.
وزیر کشور فقر و نابرابری را از دیگر عوامل افراطیگری در منطقه عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با داشتن 16 استان مرزی با کشورهای همسایه بهدنبال ارتقای موقعیت خود در منطقه است. عزم دولت و شخص رئیس جمهور نیز این است که توسعه را به مناطق کمتر توسعه یافته انتقال دهیم و سفر رئیس محترم جمهور آقای دکتر روحانی در یک سال اخیر به استانهای مرزی و عقبافتاده گواه این مطلب است.
تامین امنیت در حوزه اقتصادی
حجتالاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات نیز در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای اظهارداشت: مسئله امنیت نقش مهمی را در توسعه و رشد مبادلات اقتصادی ایفا میکند که احساس میکنیم همکاری سرویسهای اطلاعاتی در جهت گسترش تعاملات سازنده اقتصادی میتواند نقش سازندهای را ایفا کند. وزیر اطلاعات در حاشیه اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای با حضور در جمع خبرنگاران گفت: این جلسه به این معناست که در جمهوری اسلامی اراده جمعی بر این است که بستر را برای حرکت سازنده اقتصادی فراهم کنند که انشالله با ایجاد امنیت پایدار اقتصادی شکوفا و آرامش در این حوزه فراهم شود.
نگاه اقتصادی همپای نگاه سیاسی
به گزارش فارس، مرتضی سرمدی قائم مقام وزارت امور خارجه نیز در همایش اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای با بیان اینکه همه ظرفیتهایی که در کشور است زمانی به شکوفایی میرسد که به بازار داخلی بسنده نکرده و به بازارهای دنیا دسترسی داشته باشیم، یادآور شد: اینجا موضوع روابط خارجی اقتصادی معنا مییابد. اگر شرکتهای ما نتوانند صادرات داشته باشند میزان اشتغال، تولید و جذب سرمایه کاهش مییابد. وی اقتصاد مقاومتی را در گرو نگاه کشور به اقتصاد و ظرفیتهای بیرون خواند و افزود: در وزارت خارجه تلاش میکنیم، نگاه اقتصادی را همپای نگاه سیاسی پیش ببریم و ظرفیتها و نیازهای کشور هدف را کشف و به مرکز منتقل کنیم.