تعلل 21 بانک در پرداخت وام 50 میلیونی بافتهای فرسوده
علیرغم گذشت بیش از 3 ماه از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام 50 میلیونی بافتهای فرسوده به بانکها، از 22 بانک عامل تنها یک بانک این وام را پرداخت کرده است.
به گزارش فارس، هیئت دولت در اواخر مهر ماه سال جاری بود که به منظور حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده وام 50 میلیون تومانی ساخت در کلان شهرها را با نرخ سود 9 درصد تصویب و 22 بانک عامل را موظف به پرداخت کرد.
هدف از این مصوبه، احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده، ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی، تأمین مسکن گروههای کمدرآمد و زوجهای جوان است که در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تأمین مسکن در کلان شهرها 500 میلیون ریال، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 300 میلیون ریال تعیین شد.
این تصمیم اتفاق بسیار بزرگی محسوب میشود و میتواند بافتهای حاشیه شهرها را بازسازی کند.
دامنه این تصمیم 300 هزار واحد مسکونی را در بر میگیرد که شامل یک سوم 900 هزار واحد مسکونی است که در کشور ساخته میشود و تصمیم بسیار بزرگی است.
پرداخت این وام همانطور که در بند 6 مصوبه دولت به آن اشاره شده «مشروط» است و براساس سهمیهای که معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تکلیف کرده واجدین شرایط شناسایی و نسبت به پرداخت وام ساخت مسکن اقدام خواهد شد.
در این مصوبه تأکید شده است معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی موظف است به میزان 9 درصد سود تسهیلات مسکن و مابهالتفاوت سود 10 درصد سهم متقاضی در ودیعه اسکان موقت تا سقف سود مصوب تسهیلات بخش مسکن در سالهای 93 و 94 را از محل اعتبارات قانون هدفمند کردن یارانهها در لایحه بودجه سنواتی برای پرداخت به بانکهای عامل منظور و تضمیننامه مورد قبول بانک مرکزی را صادر کند.
حال با گذشت بیشتر از سه ماه از میان 22 بانک عامل تنها بانک ملت پرداخت وام 50 میلیون تومانی بازسازی بافت فرسوده را آغاز کرده است.
گفته میشود این بانک تا پایان امسال بالغ بر پنج هزار فقره وام بازسازی بافت فرسوده را به متقاضیان پرداخت میکند.
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، 22 بانک اعم از دولتی و خصوصی غیر از بانک مسکن 300 هزار فقره تسهیلات بازسازی بافت فرسوده به ارزش 50 میلیون تومان برای تهران، 40 میلیون تومان برای مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر و 40 میلیون تومان برای سایر شهرها را در دستور کار دارد. همچنین 200 هزار فقره تسهیلات ساخت مسکن روستایی نیز از سوی بانکهای عامل به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
بانک ملی، بانک صادرات، بانک تجارت، بانک ملت، بانک سپه، بانک رفاه کارگران، پستبانک، بانک اقتصاد نوین، بانک کارآفرین، بانک پارسیان، بانک سامان، بانک پاسارگاد، بانک گردشگری، بانک سرمایه، بانک سینا، بانک دی، بانک شهر، بانک حکمت ایرانیان، بانک ایران زمین، بانک انصار، بانک خاورمیانه و بانک قوامین 22 بانک عاملی هستند که برای پرداخت تسهیلات تأمین مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری و فرسوده تعیین شدهاند، اما هنوز خبری از آغاز پرداخت تسهیلات در این بانکها منتشر نشده است.