مدیرکل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست:
فرو نشست زمین در برخی نقاط تهران 90 برابر شرایط بحرانی است
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ریزگردها، با نشستن بر روی کوهها و تیره کردن رنگ برف، خط برف را بالاتر برده و با جذب بیشتر شعاع آفتاب، موجب کاهش ذخایر آبی شده است.
محمد درویش در کارگاه همایش «آب، نبض زندگی» در تبریز، نابودی هزاران اصله از درختان بلوط پارک ملی دنا را از جمله موضوعات تلخ محیطزیست در سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: متاسفانه بخش مهمی از این جنگلها که از نظر پوشش گیاهی و تنوع گونهای در کشور کمنظیر بود، با انتقال خط گاز، نابود شد؛ و به این ترتیب، یکی از فرصتهای ارزشمند محیط زیست کشور، با یک اشتباه ساده فردی، از میان رفت.
وی نابودی غارها به بهانه ایجاد معادن را از دیگر چالشهای محیط زیست کشور دانست و با اشاره به اتلاف شمار قابل توجهی از گونههای با ارزش جانوری اظهار داشت: امروز، مجموع آهو، گوزن، کل، قوچ، مارال، شوکا و بز، در کل کشور به کمتر از 110 هزار راس رسیده است؛ که این تعداد در سال 1350، فقط مجموع کله بز در غرب استان فارس، بیش از 200 هزار راس بود.
وی افزود: یک میلیون نفر از نخلهای اروندرود در بهمنشیر به علت تعدد سدسازی و حجم انتقال آبهای بینحوزهای، نابود شده و امروز، این امر از عوامل مهم توفان گرد و غبار در جنوب کشور به شمار میرود.
درویش زبالههای رها شده در سواحل دریاها را از دیگر مشکلات زیست محیطی کشور عنوان کرد.
وی فرو نشستن زمین را از تهدیدات مهم پایتخت خواند و با بیان اینکه طبق استانداردهای زمینشناسی، نشست زمین به اندازه 4 میلیمتر، به معنی یک شرایط بحرانی است، خاطرنشان کرد: این در صورتی است که امروز میزان فرونشستگی در شرق و جنوب غربی تهران 36 سانتیمتر یعنی 90 برابر شرایط بحرانی است.