kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۲۰
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۵

نارنجی‌های طرفدار آمریکا اوکراین را به میدان جنگ تبدیل کردند

نارنجی‌های طرفدار آمریکا برای سرنگونی دولت اوکراین، کیف را به «میدان جنگی تمام‌عیار» تبدیل کرده و شماری از ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند.

نارنجی‌های طرفدار آمریکا برای سرنگونی دولت اوکراین، کیف را به «میدان جنگی تمام‌عیار» تبدیل کرده و شماری از ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند.
ناآرامی‌ها در «کیف»، پایتخت اوکراین به دنبال کشته شدن دستکم پنج‌نفر از معترضان و جراحت صدها تن دیگر وارد مراحل حساس خود شده و تأکید طرفین دعوا بر مواضع خود پیش‌بینی آینده این کشور را سخت کرده است.
براساس خبرها و تصاویر منتشر شده، ده‌ها هزار نفر از مخالفان دولت «کیف» در میادین و خیابان‌های اصلی این شهر تجمع و در برخی مناطق نیز به شدت به زد و خورد با پلیس ضد شورش پرداختند. مخالفان با برپایی آتش و سوزاندن لاستیک و خودرو خواستار استعفای فوری کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند. همزمان با تشدید این ناآرامی‌ها، نخست‌وزیر اوکراین در یک عقب‌نشینی آشکار دیگر اعلام کرد حاضر است استعفا دهد.
راشاتودی روز گذشته با اعلام این خبر افزود، نخست‌وزیر اوکراین پس از کشیده شدن ناآرامی‌ها به روز پنجم (در سال جدید میلادی) اعلام کرد اگر پارلمان موافقت کند حاضر است از سمت خود استعفا کند.
همزمان با این تحولات، رهبران مخالفان که خواستار پیوستن کشورشان به اتحادیه تجاری اروپا هستند اعلام کردند، با وجود وعده‌ها و برگزاری مذاکرات بین طرفین، به اعتراض‌های خود ادامه خواهند داد. طی روزهای گذشته تلاش‌های زیادی از سوی رهبران دو طیف برای یافتن یک راهکار به منظور پایان اوضاع فعلی شده است اما هیچ یک از این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره دراین‌باره اعلام کرد، گروهی از مخالفان با حمله به ساختمان وزارت کشاورزی در کیف آن را تصرف کردند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اما از تصرف چند ساختمان‌ دولتی در غرب این کشور با هدف افزایش فشارها به دولت خبر داده است. این حملات در حالی صورت می‌گیرد که شماری از رهبران مخالفان از طرفداران خود خواسته بودند از درگیری‌های خیابانی بپرهیزند چرا که دولتمردان این کشور شرط آزادی گروهی از بازداشت‌شدگان را پرهیز از ناآرامی اعلام کرده بود.
اوضاع نابسامان اوکراین همچنین با واکنش‌های مختلف بین‌المللی مواجه شده است. رئیس‌جمهور فرانسه که همچون سایر کشورهای غربی تمام قد از مخالفان اوکراینی حمایت می‌کند شورشیان این کشور را گروهی از مردم دانست که «با اعتراضات آرام و مسالمت‌آمیز» به دنبال تحقق خواسته‌های مشروع خود هستند و دولت اوکراین نباید آنها را با «خشونت» سرکوب کند. مقامات فرانسوی تهدید کردند در صورت بی‌توجهی به خواسته مخالفان، سفیر خود را از این کشور فرا می‌خوانند.
رئیس‌جمهور لهستان نیز «کیف» را به «اعمال تحریم‌های بین‌المللی» تهدید کرد و گفت در صورت ادامه سرکوب‌ها، هر زمانی که لازم باشد تحریم‌هایی بر ضد اوکراین اعمال می‌شود. رئیس‌جمهور لهستان همچنین تصریح کرد «مقام‌های اوکراینی باید به خوبی‌‌آگاه باشند که ما در آستانه اعمال تحریم‌ها بر ضد کیف هستیم و این اتفاق هر زمانی ممکن است بیفتد و اگر تنش‌ها و درگیری‌ها بین تظاهرکنندگان و نیروهای دولتی پایان پیدا نکند این تحریم‌ها اعمال خواهد شد. لهستان که دارای مرز مشترک با اوکراین است غالبا به عنوان میانجی بین کیف و اتحادیه اروپا عمل می‌کند.
گفتنی است ناآرامی‌های اوکراین از 21 نوامبر 2013 و به بهانه امضا نشدن توافقنامه تجاری آزاد با اتحادیه اروپا آغاز شد. طرفداران اتحادیه اروپا که هواداران انقلاب ساقط شده نارنجی هستند پس از مشاهده حمایت‌های صریح و بی‌حد و حصر غرب به ویژه آمریکا، رفته‌رفته خواسته خود را به سرنگونی دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودهنگام تغییر دادند. مخالفان حتی پس از اینکه کنگره آمریکا کیف را به تحریم تهدید کرد، اعلام کردند نماینده‌ای را برای کمک به اعمال این تحریم‌ها به کنگره اعزام می‌کنند.
آخرین موضع‌گیری جانبدارانه کاخ‌سفید نیز در بحبوحه ناآرامی‌های اخیر صورت گرفت. به گزارش «روسیاالیوم»، «جو بایدن»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده روابط کیف-واشنگتن می‌تواند تحت تأثیر ناآرامی‌های اوکراین قرار بگیرد! براساس این گزارش، بایدن ضمن تماس با «ویکتور یانوکوویچ»، رئیس‌جمهور اوکراین نسبت به «خشونت‌های» حاکم بر این کشور «هشدار» داد و گفت ادامه این روند ممکن است پیامدهایی برای روابط بین دو کشور داشته باشد. آمریکا و آلمان از جمله کشورهای حامی نارنجی‌های اوکراین هستند که مقامات خود را را به این کشور اعزام کرده‌اند. نمایندگان این دو کشور در میان تظاهرکنندگان حاضر و برای آنها سخنرانی کرده‌اند. رئیس‌جمهور از پارلمان خواسته روز سه‌شنبه جلسه اضطراری تشکیل دهد.