ایران در تولید ماهیان آب شیرین رتبه اول منطقه را داراست
ایران رتبه اول را در کشورهای منطقه در بخش تولید آبزیان آب شیرین دارد.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران در بیان اینکه 97 درصد تولید آبزیان ایران مربوط به آبزیان آب شیرین است گفت: نگاه شیلات ایران حرکت به سمت آبزیپروری از آب شیرین به آب شور خواهد بود. حسین عبدالحی تلاش برای ارتقای بهرهوری و مکانیزاسیون تجهیزات آبزیپروری را از دیگر برنامههای سازمان شیلات ایران در سالهای آینده عنوان کرد و افزود: استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی هم در ردیف بودجه شیلات ایران قرار گرفته است که میتواند کمک بسیار خوبی برای ارتقای بهرهبرداری شیلات داشته باشد.
معاون آبزیپروری شیلات گفت: تا پایان امسال تولید آبزیان در کشور به 400 هزار تن میرسد در حالی که این رقم در سال گذشته 370 هزار تن بود.
عبدالحی دیروز در همایش آبزیان آب شیرین و امور فنی آبزیپروران در قم افزود: آبزیپروری با هشت درصد بیشترین رشد بخش کشاورزی در جهان را داراست که این میزان در ایران به 13 درصد در سال میرسد.
وی یادآور شد: ایران در بین کشورهای منطقه مقام نخست تولید آبزیان را دارد که 60 درصد تولید آبزیان، کپورماهیان است که به طور متوسط 30 تا 40 کیلوگرم در هر مترمربع تولید میشود.
عبدالحی گفت: نگاه سازمان شیلات در دولت یازدهم این است که از سمت آب شیرین به آب شور حرکت و در مصرف آب صرفهجویی کنیم.
وی گفت: پرداخت آب بها برای تولیدکنندگان آبزیان، بر اساس میزان تولید است و کسانی که تولید بیشتری دارند، آب بهای بیشتری پرداخت میکنند که این مسئله مغایر با سیاستهای بهرهوری است.
معاون آبزیپروری شیلات کشور ابراز امیدواری کرد در آینده ارتقا بهرهوری ملاک پرداخت آببها باشد و کسانی که ارتقا بهرهوری در تولید آبزیان داشته باشند، آب بهای کمتری بپردازند.
به گفته وی، در سالهای گذشته متوسط تولید آبزیان در هر مترمربع، 10 کیلوگرم بود که اکنون به 30 کیلوگرم رسیده است.
وی بیان کرد: امسال یک هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای شیلات در نظر گرفته شده که فرصت خوبی برای افزایش تولید و توسعه آبزیپروری است.