kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۱۱۶
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
بازگشت فوتبال ایران پس از 8 سال به رقابت های دانشجویان جهان

کمبود بودجه مهم‌ترین چالش ورزش دانشگاهی است

سرپرست فدراسیون ورزش های دانشگاهی خواستار تعامل بیشتر وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون های ورزشی در جهت اعزام تیم های ورزشی قدرتمند به بیست و هشتمین یونیورسیاد تابستانی دانشجویان جهان شد.

دکتر محمد پورکیانی در نشست خبری یونیورسیاد تابستانی دانشجویان جهان که قرار است از 12 تا 23 تیرماه 94 در گوانگجو کره جنوبی برگزار شود، با بیان اینکه پس از رقابت های المپیک این مسابقه ها از بالاترین حجم شرکت کنندگان برخوردار است، گفت: 167 کشور عضو یونیورسیاد هستند و حضور این تعداد از کشورها باعث شده رقابت‌های یونیورسیاد از سطح بسیار بالایی برخوردار باشد. این رقابت‌ها در 14 رشته به صورت اجباری و در 8 رشته نیز به صورت اختیاری برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: در رشته‌های فوتبال، والیبال و همچنین تکواندو، تیراندازی، شمشیربازی در بخش آقایان و بانوان، تنیس روی میز، دوومیدانی، ژیمناستیک هنری و قایقرانی در یونیورسیاد تابستانی ورزش دانشجویان جهان شرکت خواهیم کرد.
وی درباره برنامه های فدراسیون ورزش های دانشگاهی برای حضور موفق در بیست و هشتمین یونیورسیاد تابستانی دانشجویان جهان گفت: قرار است هفته آینده با روسای فدراسیون هایی که قرار است رشته آن ها به این یونیورسیاد اعزام شود جلسه خواهیم داشت و در این جلسه نحوه همکاری را مشخص می کنیم. اگر فدراسیون ها پای کار نباشند ما با مشکل جدی روبه رو می شویم و حتی ممکن است در بعضی از رشته ها نتوانیم ورزشکار اعزام کنیم. ان شاءالله تا قبل از پایان سال یک اردو برای تمام رشته های اعزامی خواهیم داشت و سه اردو نیز در سال 94 برگزار می کنیم تا ورزشکارانمان با آمادگی کامل راهی این رقابت ها شوند.
سرپرست فدراسیون ورزش های دانشگاهی با اشاره به اینکه کره جنوبی با اقدامات خود درصدد این است که پذیرای بیشترین حجم از ورزشکاران در این یونیورسیاد باشد گفت: این کشور برای نخستین بار در تاریخ المپیادها پذیرای 20 هزار نفر در دهکده بازی ها خواهد بود که تاکنون این تعداد سابقه نداشته و در هر دوره نهایتا 6 یا 7 هزار ورزشکار شرکت می کردند. آن ها با کاهش هزینه های تیم ها سعی کردند حضور حداکثری ورزشکاران را در این رقابت ها شاهد باشند.
وی که سمت مدیرکلی تربیت بدنی وزارت علوم را نیز داراست، در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه نوسانات مالی در سال های 90 تا 92 باعث شد بیشترین کاهش بودجه در بخش سازمان امور دانشجویان و ورزش دانشگاهی رخ دهد، گفت: این موضوع باعث شد تاثیرات مخرب آن در سال های بعد نیز گریبان ورزش دانشجویی را بگیرد و عملا عدم تامین بودجه مورد نیاز ما را با چالش های جدی روبه رو کرده است و باعث شده نتوانیم به خوبی به اهداف برنامه های از پیش تعیین شده برسم.
سرپرست فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی افزود: متاسفانه به دلیل برخی سوء مدیریت ها در دوره‌های گذشته ما نتوانستیم در 4 دوره حضور پیدا کنیم که این باعث شد تیم های اصلی مانند والیبال، بسکتبال و فوتبال از سهمیه یونیورسیاد خارج شوند و فرصت ارزنده ای از ورزش کشور گرفته شود اما با تلاش و پیگیری های زیاد توانستیم رشته فوتبال و والیبال را وارد این رقابت ها کنیم. در بسکتبال نیز علی رغم همه تلاش ها جزو تیم‌های اصلی قرار نگرفتیم اما امیدواریم در این رشته نیز بتوانیم جواز حضور را کسب کنیم.