kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۰
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸

نقش آفريني بزرگ ترين تشکل مردمي در طول سال هاي انقلاب اسلامي (بخش پاياني)

بسيج ، هر لحظه آماده براي خدمتگزاري
بسيج ، هر لحظه آماده براي خدمتگزاري

"خلاصه كلام اگر بر كشوري نواي دلنشين تفكر بسيجي طنين انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گرديد والا هر لحظه بايد منتظر حادثه ماند".
اين سخن امام راحل مان زماني تبلور يافت که بسيج در قالب تفکري ناب به الگويي فراتر از مرزهاي ايران اسلامي مبدل شد و توانست انقلاب را در همه صحنه ها و عرصه ها بيمه کند و کانون بيداري و تکيه گاهي امن براي ملل مظلوم نه تنها در داخل  بلکه حتي در خارج از مرزها باشد.
تاريخ انقلاب اسلامي ثابت کرد فرموده امام خميني‌(ره) مبني بر اين که "قضيه بسيج، همان مساله اي است كه در صدر اسلام بوده است اين مساله جديد نيست ، در اسلام سابقه داشته است و چون مقصد ما اسلام است ، بايد هر جواني يك نيرو باشد براي دفاع از اسلام و همه مردم و هر كسي در هر شغلي كه هست مهيا باشد براي جلوگيري از كفر و هجوم بيگانگان" واقعا مستدل است.
از ميان ميليون ها انساني که در ايران اسلامي زندگي مي کنند تقريبا هيچ فردي را نمي توان يافت که بتواند خدمات بسيجيان را طي سه دهه انقلاب اسلامي انکار کند، چرا که شواهد و مصاديق موفقيت هاي آن ها آن چنان عظيم است که امکان اين انکار را به صفر مي رساند.
لبيک به نداي رهبر رمز جاودانگي بسيج
رضا جواني را در يکي از کتابخانه هاي تهران مي بينيم که با شنيدن موضوع مصاحبه اصرار زيادي دارد تا حتما صحبت هايش را منتشر کنيم. چرا که به عقيده خودش برکات بسيج براي جامعه کم نبوده و تعيين فقط يک هفته براي بزرگداشت بسيج و بسيجيان خيلي ناچيز است.
وي در گفت و گو با گزارشگر کيهان مي گويد: همه چاله هايي که در اين مملکت توسط دشمنان ايجاد شده را بسيجيان پر کرده اند. به عنوان نمونه در جنگ تحميلي اين بسيج بود که نقش ارزنده اي داشت. چه بسيجياني که در خط مقدم بودند و چه آنهايي که از مرد و زن پشت جبهه خدمت مي کردند.
جواني همچنين از بسيجياني ياد مي کند که در روستاها در قالب بسيج سازندگي خدمات ارزنده اي داشتند و در ادامه مي گويد: همين روحيه بي ادعاي آنها بود که من را مجاب کرده بود حتما وقتي بزرگ شدم به جبهه بروم البته با بزرگ شدن مان، عرصه هاي ديگري براي دفاع از کشور فراهم شد.
وي ضمن اشاره به تشکيل کانون هاي امر به معروف و نهي از منکر به عنوان يکي از خدمات ارزنده توسط بسيجيان اين حرکت را در جامعه حال حاضر که بد‌حجابي در آن به عنوان يکي از معضلات اجتماعي است، مورد ستايش قرار مي دهد.
اردوي جهادي، عرصه اي ديگر براي خدمت
عرصه هايي که "جواني" از آن صحبت مي کند و اين روزها براي نسل جوان به امانت گذاشته شده و به قول افرادي که از اين خدمات بهره مند مي شوند بحق، ميراث ارزشمندي است.
اردوهاي جهادي دانشجويان بسيجي که يادآور بسيج سازندگي است اين روزها دل خيلي از روستائيان زحمت‌کش را به دست آورده است و به قول جواد خدارضايي از کشاورزان زحمت کش خدمات ارزشمندي به روستائيان ارائه مي دهد.
جواد خدارضايي از کشاورزان و اهالي يکي از روستاهاي همدان است که بارها شاهد کار گروه هاي بسيجي جهادي در روستاي شان بوده و به قول خودش بيشتر از مردم شهر قدر اين نيروهاي زحمت کش را مي داند.
وي در گفت و گو با گزارشگر کيهان مي گويد: آن‌قدر اين بچه ها بي ادعا هستند که ما را شرمنده مي‌کنند. واقعا کار و وظيفه همان جواناني که اوايل انقلاب در روستاها خدمت مي کردند را الان اين جوانان ادامه مي دهند. دو سال است که اين جوانان بسيجي مي آيند و از تعميرات خانه ها گرفته تا تعمير کلاس درس و مدرسه و برق‌کشي براي مسجد و کوچه هاي روستا همه کار مي کنند.
خدارضايي ادامه مي دهد: روستاي ما تعداد جوانانش زياد نيست و وقتي به اين جا مي آيند واقعا خدمت مي‌کنند و جاي بچه هاي مان که به شهر رفته اند را براي‌مان پر مي کنند. از دندانپزشکي گرفته تا آموزش و حتي مشاوره هاي پزشکي و خانوادگي براي زنان روستا دارند که اصلا فکر نمي کرديم روستا اين چيزها به خودش ببيند.
احمد علي کوهي از ديگر اهالي روستا است که او هم خدمت جوانان بسيجي که کار آموزش کودکان روستا را به عهده گرفته اند و با حداقل ها کارهاي بزرگي مي‌کنند ستايش مي کند و مي گويد: اين بچه ها نور چشم‌ما هستند. اين روستا مدرسه درست و حسابي نداشت. يک معلم داشت که از خود همدان مي آمد و چون راهش دور بود بعضي وقت ها به خاطر بدي آب و هوا کلاس تشکيل نمي شد و بچه ها چند روز بدون معلم مي ماندند. از وقتي اين ها به روستا مي آيند خيلي از کارها انجام شده حتي قول داده اند با آموزش و پرورش صحبت کنند و معلم ديگري براي بچه ها اضافه شود. با آمدن اين جوان‌ها دل ما روشن شده و بچه ها روحيه بهتري براي درس خواندن دارند.
بسيج، فراتر از نيروي نظامي
بسيج يک تفکر است و حداعلاي آن رسيدن به قله بالاي انسانيت تعريف مي شود. عشق به ولايت و ايثار و از خودگذشتگي و ظلم ستيزي و مبارزه با کبر برخي از صفات نيک اين تفکر است. اينها صفات ارزشمند اين تفکر ناب است که براي عينيت بخشيدن به چنين تفکري نياز به ساز و کارهايي داريم.
اميررضا خوانساري، پزشک است و مي گويد که تلاش براي رضاي خدا همان الگويي است که نيروهاي بسيجي آن را در جامعه عينيت بخشيده اند.
وي در گفت و گو با گزارشگر کيهان مي گويد: در هر گوشه و کنار اين کشور را که نگاه مي کنيم همه جا رنگ و بوي بسيج و تفکر بسيجي وجود دارد. در جامعه علمي و اساتيد دانشگاهي، در ميان مخترعان و پزشکان و زحمت کشان و در مناصب مختلف. حتي در ايام محرم و صفر دسته هايي از بسيجيان حضور دارند که واقعا در مقايسه با ديگران از همه بي رياترند و فقط به خدمت‌رساني فکر مي کنند. گاهي لازم است تا عزاداري کنند و گاهي نياز است به بيماران رسيدگي کنند. اگر حادثه‌اي از بلاياي طبيعي رخ دهد حتما به کمک مي آيند و فکر مي کنم لشکري آنلاين هستند که هر لحظه احساس خطر کنند حضور مي يابند.
اگر بخواهيم اين نيروي خودجوش را تعريف کنيم بايد بگوييم پتانسيلي از امت اسلامي هستند که براي رسيدن به هدف عالي تحت لواي رهبرشان آماده لبيک هستند.
شکل گيري بسيج و ايفاي تعهدات به واقع معجزه‌گونه آن در همه ابعاد نظامي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و علمي و ديگر عرصه ها گاه اين انتقادات را از سوي عده معدودي به گوش مي رساند مبني بر اين که بسيج متشکل از نيروهاي نظامي است و جايگاهي سياسي و اجتماعي يا اقتصادي ندارد.
در پاسخ به اين ادعا بايد گفت چطور اقدامات فرهنگي، علمي و اجتماعي و حتي اقتصادي بسيج را مي توان انکار کرد در حالي که هر کجا سازمان ها  و نهادهاي دولتي قادر به رفع مشکل نبوده اند اين بسيج و نيروي عظيم مردمي بوده که توانسته موانع را رفع کند.
محمد افکانه کارشناس سياسي در پاسخ به اين انتقادات، ترجيح مي دهد به ويژگي هاي تفکر بسيج اشاره کند.
وي در همين رابطه مي گويد: بسيج مد نظر امام راحل واقعا شکل گرفت. اين تفکر با دست خالي و اتکا به توانمندي داخلي بر مشکلات و مسايل پيروز شد و توانست بسياري از گره ها را باز کند. همين که ايران توانسته انقلابش را به ديگر کشورها صادر کند از برکت وجود تفکر بسيجي است.
اين کارشناس مسائل سياسي در گفت و گو با خبرنگار سرويس گزارش کيهان اضافه مي کند: علاوه بر لبنان و فلسطين و سوريه کشورهاي مختلفي مثل کشورهاي آمريکاي جنوبي و يا ونزوئلا که حتي از لحاظ فرهنگي و ديني قرابتي با ما ندارند توانسته اند اين روحيه را از ما الگو بگيرند، در مقابل ظلم بايستند و با اتکا به داخل پيشرفت کنند.
اين کارشناس سياسي عقيده دارد با تحليلي هاي مهندسي و نگاه واقع گرايانه به تحولات 33 روزه و 22‌روزه لبنان مي توانيم به اين موضوع پي ببريم که بدون الگوگيري از تجربيات ايران، مطمئنا چيزي جز شکست حزب الله و فلسطين نمي توانست پيش بيايد اما عملا نتيجه عکس آن شد و پيروز شدند. رمز اين موفقيت‌شان را بايد در الگو گيري از روحيه بسيج جست‌وجو کرد که در مواجهه با ظلم ابرقدرت هاي جهان هر چقدر از لحاظ توانمندي نظامي و نفرات کمتر باشيم اما همين که احساس کنيم مي توانيم با اتکا به خداوند و توان نيروهاي مردمي در برابرشان پيروز شويم، به حتم پيروزي نهايي از آن ما خواهد بود.
خدمتي از جنس ناب
اين که گفته مي شود افراد نظامي نبايد وارد شوند بايد به فلسفه شکل گيري بسيج نگاهي بيندازيم که با چه هدفي شکل گرفت و چگونه توانست تفکر و روحيه اش را حفظ کند. ديگر اين که چگونه مراحل دشواري مثل جنگ تحميلي، جهاد اقتصادي، جهاد علمي و سازندگي و نقش فرهنگي را پشت سر گذاشته است.
مقوله نظامي و غير نظامي بودن دو مقوله مجزا هستند. بسيج در يک زمان در قالب نيروي نظامي ايفاي وظيفه کرد و امروز به شکلي ديگر، مهم حفظ همان روحيه است که تفاوتي نکرده است.
ابوالقاسم خشنود معاون سابق هماهنگ کننده بسيج دانشجويي در رابطه با لبيک جوانان اين مرز و بوم به فرمان امام راحل مي گويد: بسيج در اوايل انقلاب در نقش بسيج سازندگي و کمک به مردم سپس در جنگ و بحث سازندگي و اکنون در نقش استقامت در مقابل بدخواهي دشمن و مقابله با فتنه گران نقش آفريني مي کند. در مقايسه با همه نهادها و سازمان هاي دولتي واقعا اين بسيج و نقش اين تشکل مردمي بوده که موثرتر از همه عمل کرده است. بسيج در کمک به نارسايي نهادهاي مختلف نظام نقش موثري داشته و اين نشانه تدبير بي بديل امام خميني(ره) و حمايت هاي رهبر انقلاب است.
وي که در حال حاضر در بسيج مستضعفين مشغول به ايفاي وظيفه است در گفت و گو با گزارشگر کيهان مي گويد: به اميد خدا بسيج امروز به سمتي در حرکت است تا تاثير خود را در بحث تمدن سازي ايفا کند. اکنون بسيج مستضعفين تلاش مي کند جواناني که شايستگي دارند و مي توانند متصدي امور باشند را شناسايي و به خدمت بگيرد.
خشنود ضمن اشاره به استقبال بسيار زياد جوانان از فعاليت در بسيج مي گويد: مسوولين بايد حساب ويژه‌اي براي جوانان باز کنند که تکليف مدار و شايسته و توانمند هستند. ما بايد به دنبال کشف استعدادها باشيم افرادي که توانمندي و علاقه مندي دارند و اگر قدر اين جوانان را بدانيم استقبال از اين هم بيشتر خواهد شد.
عليرضا نادعلي کارشناس سياسي هم شروع نهضت را امتحاني براي رسيدن به حيات طيبه مي داند تا بتواند شيوه هاي اسلامي را استخراج کند و همان طور که حضرت آقا فرمودند به سمت تمدن سازي اسلامي پيش برود.
وي در گفت و گو با گزارشگر کيهان مي گويد: تشکيل بسيج همان فرهنگ ويژه يا خرده گفتمان خاص دفاع مقدس بود که آحاد مختلف به صورت داوطلبانه در پاسخ به ندايي که سال هاي پيش امام حسين عليه‌السلام سرداده بودند و در بيان رهبري تبلور يافت، لبيک گفتند. امروز اين اتفاق در ديگر کشورها افتاده و تقريبا بيداري اسلامي اين را ثابت کرد که نيروهاي مردمي تحت الگوي ناب بسيجي در مواجهه با نظام استکباري توان رويارويي دارند.