دانشگاه فرهنگیان همچنان در کشوقوس سیاسیکاری
دانشگاه فرهنگیان بیش از یک سالونیم است که توسط سرپرست اداره میشود این در حالیاست که حضور افراد به عنوان سرپرست در دانشگاههای کشور به مدت بیش از ۶ ماه غیرقانونی است اما هنوز تکلیف ریاست این دانشگاه مشخص نیست.
سرویس اجتماعی-
24 شهریور سال گذشته بود که محمود مهرمحمدی با حکم علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش به عنوان سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان منصوب شد.
طبق برخی از شنیدهها قرار بود، در جلسه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی تکلیف ریاست دانشگاه فرهنگیان مشخص شود اما این موضوع در این جلسه نیز به سرانجام نرسید تا داستان اداره این دانشگاه توسط سرپرست همچنان ادامه داشته باشد.
بر اساس اخبار منتشر شده، در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث جدی میان حامیان دولتی «مهرمحمدی» سرپرست فعلی دانشگاه فرهنگیان و بخشی از اعضای انقلابی شورا، در گرفته است، تا آنجا که براساس برخی شنیدهها منجر به ترک جلسه توسط حسن روحانی شده است!
مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در واکنش به اخبار پیرامون وقوع حواشی در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و ترک جلسه از سوی رئیسجمهور، با بیان اینکه آقای روحانی جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ترک نکرده است، اظهار داشت: مسئلهای که قدری در این جلسه مورد بحث قرار گرفت ربطی به پیادهروی آقای ظریف نداشت بلکه در رابطه با دانشگاه فرهنگیان بود.
بقای حضور مهرمحمدی سرپرست فعلی دانشگاه فرهنگیان بر کرسی ریاست این دانشگاه مهم به علت برخی رفتارهای شبه سیاسی رخ داده با مخالفت جدی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی زیر سوال است. آموزش و پرورش و دولت از حامیان ادامه فعالیت وی در دانشگاه فرهنگیان هستند اما برخی از چهرههای شورای عالی انقلاب فرهنگی مخالف جدی ادامه فعالیت مهرمحمدی و انتخاب وی به عنوان رئیس در دانشگاه فرهنگیان هستند.
مهرمحمدی پیش از حضورش به عنوان سرپرست در دانشگاه فرهنگیان به عنوان کارشناس حوزه تعلیم و تربیت و مدیر گروه تعلیم و تربیت دانشگاه تربیت مدرس فعالیت میکرد؛ همچنین وی در تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز نقش داشت.
مخالفان ادامه حضور مهرمحمدی در دانشگاه فرهنگیان معتقدند وی از توانایی لازم برای اداره مستقل و غیرجناحی این مرکز مهم تربیت معلم و اساتید دانشگاهی برخوردار نیست و بهترین دلیل این مدعا را عملکرد وی در یکسال و نیم اخیر میدانند.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه میگوید: زمانی که فردی به عنوان رئیس یک دانشگاه انتخاب میشود نباید با ماموریت و اهداف این نهاد در تضاد باشد چرا که در این صورت اداره دانشگاه دچار مشکل میشود. برای پیشرفت دانشگاه فرهنگیان باید فردی را که اعتقاد جدی به «تربیت معلم» دارد به عنوان رئیس این دانشگاه معرفی کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان میکند: دانشگاه فرهنگیان در سند تحول بنیادین مورد تاکید قرار گرفته و از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تایید شده است اما با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت این دانشگاه، سرعت حرکت این مجموعه مناسب نیست.
سایر آموزشها در جهت ارتقاء تربیتی و علمی دانشجو معلمان و شکلگیری شخصیت آنها بوده و خواهان انجام این آموزشها از طریق سایر دانشگاهها و مجامع بینالمللی است.
حمیدرضا حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش نیز که معتقد به تضعیف دانشگاه فرهنگیان طی یک سال و نیم گذشته است، میگوید:با یک مهندسی نیروی انسانی متوجه خواهیم شد آموزش و پرورش همواره 750 هزار نیرو نیاز دارد و با احتساب 30 سال فعالیت هر معلم یعنی هر سال 25 هزار نیرو باید گرفته شود و هر سالی که دانشگاه فرهنگیان کمتر از این مقدار پذیرش کند به این معناست که به دنبال آنند تا دانشگاه فرهنگیان را دور بزنند و آن را تعطیل کنند.
شایان ذکر است پیش از این محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در باره عدم تعیین تکلیف رئیس دانشگاه فرهنگیان، عنوان کرده بود که بحث رایگیری و انتخاب رئیس دانشگاه فرهنگیان به درخواست وزیر آموزشوپرورش چندین جلسه به تعویق افتاده است.
موضوعی که بنا به گفته علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، بنا بود در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با رایگیری درخصوص صلاحیت مهرمحمدی مختومه شود که بنابر اخبار تایید شده، به علت عدم همراهی تیم دولت به آیندهای نامعلوم موکول شده است.