حجم تجارت کشورهای دی هشت تا 500 تریلیون دلار افزایش مییابد
دبیرکل ایرانی سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور اسلامی (دی هشت) گفت: با اتحاد و همافزایی بخش خصوصی و دولتی کشورهای عضو دی هشت، حجم تجارت خارجی این کشورها تا سال 2018 تا 500تریلیون دلار افزایش خواهد یافت.
سیدعلی محمد موسوی روز دوشنبه در مراسم آغاز به کار این اجلاس در تهران ضمن ابراز امیدواری از نتایج اجلاس، افزود: بیشک برگزاری این نشست کمک میکند تا کشورهای عضو دی هشت زمینههای مناسبی را برای ارتقاء اقتصاد و صنعت خود ایجاد کنند.
وی ادامه داد: ما میتوانیم با کمک همه جانبه اقتصاد و صنعت خود را چه در بخش خصوصی و چه دولتی به جایگاه مهم و سازندهای برسانیم.
دبیرکل سازمان دی هشت با تاکید بر گسترش سطح همکاری بین کشورهای عضو، افزود: همکاری صنعتی جمعی کشورهای عضو دی هشت میتواند گام مهمی در برداشتن موانع باشد و تاثیرات مثبت خود را در اقتصاد کشورهای عضو نشان دهد.
وی ادامه داد: در این نشست ما به دنبال یافتن پیشنهادهای ملموس و اجرایی برای کشورهای عضو هستیم تا با همکاری همه جانبه راهکارهای ضربتی ارائه دهیم.
موسوی تاکید کرد: من معتقدم اتحاد و هم افزایی بخش خصوصی و دولتی کشورهای عضو منجر به افزایش تجارت خارجی کشورها تا سطح 500 تریلیون دلار تا سال 2018 خواهد شد.
این نشست به مدت سه روز در کارگروههای مختلفی در بخش خودروسازی و ماشینآلات، سیمان، آهن و فولاد، صنایع کشاورزی، نساجی و پارچه، صنایع غذایی، پتروشیمی و الکترونیک، فناوری اطلاعات، در هتل آزادی تهران تشکیل جلسه میدهد.
روز اول و دوم نشست دی 8 با حضور کارشناسان برتر برگزار شده و توافقات صورت گرفته در این دو روز، در روز اختتامیه به امضای وزرای صنعت این کشورها خواهد رسید.
همچنین معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تلاش داریم نتایج تصمیمات اتخاذ شده در نشست وزرای صنعت کشورهای عضو دی هشت را عملیاتی کنیم که این امر موجب تقویت و توسعه کشورهای عضو میشود.
محسن صالحینیا، دراین نشست افزود: تقویت موقعیت کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد تنوع و کسب موقعیتهای جدید در روابط بازرگانی، تقویت حضور و تصمیمسازی در سطح بینالمللی، ارتقا توسعه اقتصادی و اجتماعی در کشورها از اهداف اصلی دیهشت میباشد.
صالحینیا گفت: با پیشنهاد ایران برگزاری نشست وزرای صنعت دی هشت به منظور تحکیم تلاشهای صنعتی شکل گرفته و مقرر گردید کلیه مصوبات نشست کارشناسان ارشد صنعت با تصویب اجلاس وزرای صنعت کشورهای عضو، جنبه عملیاتی پیدا نماید.
شایان ذکر است، کشورهای ایران، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه ،مصر، مالزی و نیجریه اعضای دی هشت میباشند.