مصباحیمقدم:اتکای بودجه ۹۴ به نفت کم نشده است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اتکای لایحه بودجه ۹۴ به نفت کاهش ندارد و بودجه عمومی دولت از ۱۸۰هزارمیلیارد به ۲۲۴ هزار میلیارد تومان به صورت غیرعلمی افزایش یافته است.
به گزارش فارس، غلامرضا مصباحی مقدم دریک برنامه تلویزیونیلایحه بودجه 94 گفت: قرار بود بودجه مبتنی بر عملکرد ارائه شود، اما از این جهت فعلاً لایحه بودجه فاقد چنین وضعی است.
وی افزود: دولت برخلاف قانون برنامه پنجم و سیاستهای اقتصاد مقاومتی سهم صندوق توسعه ملی را 12 درصد در سال آینده کاهش داد و همان رقم کف 20 درصد از درآمد نفتی را برای این صندوق پیشنهاد کرده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: دولت قرار بود به طرحهای عمرانی توجه ویژهای داشته باشد و طرحهای جدیدی در لایحه بودجه تعریف نکند.
مصباحیمقدم افزود: مقایسه لایحه بودجه با عملکرد سال جاری نشان میدهد بودجه عمومی دولت از 180 هزار میلیارد تومان عملکرد سال جاری برای سال آینده با یک جهش غیرعلمی به 224 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: قرار بود اتکای بودجه به نفت کاهش پیدا کند که از لحاظ ظاهری کاهش دارد، ولی به صورت واقعی کاهش ندارد.
مصباحیمقدم افزود: حمایت از ضعفا در پرداخت یارانه نقدی بیشتر مانند مشمولان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی مدنظر دولت نبوده است و پرداخت یارانه به صورت یکسان پیشنهاد شده است.
وی همچنین اظهار داشت: لایحه بودجه سال 94 چندان برمبنای اقتصاد مقاومتی تنظیم نشده است؛ ظرفیتهای زیادی در کشور داریم و در کنار آن جوانان تحصیل کرده و بیکار هم زیاد هستند.
مصباحی مقدم اظهار داشت: واردات 7 میلیون تن گندم، کنجاله و سویا در این شرایط چه معنایی دارد؟ در بخش کشاورزی بسیاری از محصولاتی که وارد میکنیم، در داخل تولید میشوند، ما در کشور تنوع گیاهان دارویی داریم، اما بخش اعظم واردات مواد اولیه دارو را از هند انجام میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت صادرات استفاده شود افزود: 50 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی باید به 70 میلیارد دلار ارتقا یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه باید درآمد ارزی ناشی از صادرات به واردات گره بخورد، اضافه کرد: در اتکای بودجه به نفت، دولت محافظهکارانه عمل کرده است؛ درآمد نفتی با کاهش مقدار فروش (کمتر از یک میلیون بشکه) و کاهش نرخ آن کاهش یافته است.
مصباحیمقدم اظهار داشت: متأسفانه دولت 30 درصد منابع درآمد عمومی سهم نفت شامل 71 هزار میلیارد تومان از 200 هزار میلیارد تومان را در نظر گرفته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه بودجه را باید براساس واقعیت بست، اظهار داشت: با احتساب نفت 42 دلاری سهم دولت از این منبع 42 هزار میلیارد تومان است که نسبت به منابع بودجه عمومی کمتر از 20 درصد است و در واقع ما در 20 درصد طبق تحریمهای دشمن گام برمیداریم.
مصباحیمقدم ادامه داد: لازم است دولت و مجلس با یکدیگر توافق کنند که درآمد حاصل از فروش نفت را به صندوق توسعه ملی واریز کنند و از این محل به بخش خصوصی و تعاونیها تسهیلات پرداخت شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه امسال میتوان بودجه را بدون نفت بست، گفت: بودجه عمرانی لازم است، با مشارکت بخش خصوصی و دولتی دنبال شود.
مصباحیمقدم بیان کرد: مصوبه اختصاص 10 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی به بانکهای دولتی و پرداخت تسهیلات توسط بانکها تا 3 برابر این رقم به خریداران طرحها مطلوب است.