kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

ایران 2 درصد مرغ دنیا را تولید می‌کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران 2 درصد از مرغ دنیا را تولید می‌کند.

حسن رکنی، دیروز در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر 2میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که در دنیا این میزان حدود 100 میلیون تن است بنابراین 2 درصد تولید مرغ دنیا در ایران اتفاق می‌افتد.
رکنی با بیان اینکه جمعیت ایران 1/2 درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: بنابراین سرانه تولید در کشور ما در تولید مرغ دو برابر میانگین جهانی است.
وی افزود: سرانه تولید مرغ در کشور بین 25 تا 26 کیلوگرم است ولی در دنیا بین 12 تا 13 کیلوگرم است.
رکنی اظهار داشت: از 100 میلیون تن گوشت مرغ حدود 85 درصد صنعتی و 15 درصد در واحدهای سنتی تولید می‌شود.
وی با بیان اینکه کشورهای اطراف فرصت خوبی برای صادرات گوشت مرغ تولیدی کشورمان را فراهم می‌کنند، گفت: از حدود 85 میلیون تن گوشت مرغ صنعتی تولید شده در کشور 10 میلیون تن تجارت و تبادل می‌شود که از این 10 میلیون تن حدود 3 میلیون تن به کشورهای اطراف از جمله عراق و افغانستان صادر می‌شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیش‌بینی شده بود سال گذشته حدود 50 هزار تن واردات گوشت مرغ داشته باشیم اما فقط 15هزار تن واردات داشتیم و 45هزار تن صادرات گوشت مرغ در سال گذشته انجام شد.وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون 55 هزار تن صادرات گوشت مرغ داشته‌ایم و تا این لحظه نسبت به کل صادرات سال گذشته 25درصد رشد داشته‌ایم.
وی افزود: نگاه ما صادرات محور است و باید از وارد کننده به صادر کننده تبدیل شویم، چرا که در این زمینه ظرفیت خوبی داریم و فقط بازار عراق ظرفیت 600 هزار تن برای صادرات گوشت مرغ را دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به جلسه‌ای با رئیس سازمان حج اظهار داشت: برخی کشورها مثل عربستان که زائران ایرانی در آنجا تردد می‌کنند، فرصت خوبی را برای صادرات گوشت مرغ برای ما به وجود می‌آورد به طوری که سالانه بخشی از گوشت مرغ تولیدی را می‌توانیم برای تأمین گوشت مرغ مورد نیاز زائران در آن کشور فراهم کنیم.وی افزود: عربستان سالانه  870 هزار تن نیاز به واردات گوشت مرغ دارد.
وی با اشاره به اینکه اصلاح ساختار در بخش طیور از 6 ماه پیش آغاز شده و هیچ گونه مجوز جدیدی برای واحد جدیدی صادر نشده گفت: در تلاش هستیم تا با استفاده از تسهیلات تمام واحدهای موجود را به روز کنیم و واحدهای قدیمی را به سیستم اتوماسیون مجهز کرده و ساختار آنها را تغییر دهیم. رکنی افزود: در مقاطع فعلی بنا نداریم، گسترش کمی داشته باشیم، بلکه به دنبال افزایش کیفیت هستیم و از 26 هزار واحد 6 هزار واحد را بهینه کرده‌ایم و برای سال جاری با اختصاص 25 درصد تسهیلات بلاعوض درصدد هستیم، تا راندمان واحدهای موجود را بالا ببریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگر از سخنان خود افزود: کشش بازار برای مصرف شیر خام زیاد نیست و سال گذشته در 8 ماهه سال حدود 265 هزار تن صادرات شیر خام انجام شده و در 8 ماهه امسال نیز 486هزار تن صادرات داشته‌ایم.
وی افزود: این ارقام حاکی از رشد 20 تا 30 درصدی صادرات شیر خام نسبت به سال گذشته است که تمایلی به این موضوع نداریم و باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی مصرف لبنیات را در کشور بالا ببریم.وی افزود: اگر به هر علتی مصرف شیر کاهش یابد مشکلات زیادی به لحاظ سلامتی در جامعه ایجاد می‌شود و باید مردم را به سمت مصرف شیر خام تشویق کنیم.
وی در خصوص وجود پالم در شیر گفت: پالم یک روغن گیاهی است و در همه دنیا با مجوز در صنایع غذایی استفاده می‌شود.
رکنی افزود: حدود 6 سال پیش مجوز مصرف روغن پالم در برخی صنایع لبنی مثل پنیر داده شد که اگر مصرف آن طبق اعلام وزارت بهداشت مضر است، باید مجوز آن باطل شود.
وی افزود: به هیچ عنوان در شیر خام پالم وجود ندارد زیرا شیر به طور طبیعی دارای چربی است و از بین بردن چربی طبیعی شیر و اضافه کردن روغن پالم به آن کاری هزینه بر است.
وی افزود: از وزیر بهداشت دعوت کرده‌ایم تا ظرف یکی دو هفته آینده در یکی از واحدهای دامپروری حضور یابد و در خصوص وجود نداشتن پالم در شیر خام به مردم توضیحاتی ارائه کند.