عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد
پیشنهاد تعیین درآمد ثابت نفت در بودجه برای دولت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از پیشنهادات بودجهای این است که درآمد ثابت از محل نفت برای دولت در نظر گرفته شود.
جعفر قادری در گفتوگو با فارس، با اشاره به بررسی لایحه بودجه 94 کشور در کمیسیونهای مختلف کشور اظهار داشت: یکی از مباحث مهم مربوط به کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت است که نمایندگان با این کاهش مخالف هستند.
وی با بیان اینکه چند راهکار پیشروی دولت در بحث صندوق توسعه ملی وجود دارد، گفت: یکی از مباحث این است که این پول به دولت وام داده شود تا مجددا منابع آن بازگردد.قادری ادامه داد: باید مشخص شود دولت با کاهش سهم صندوق درآمد نفت را کجا میخواهد هزینه کند و اگر در مباحث عمرانی است، میتواند بخش خصوصی را به صندوق معرفی کرده و این بخش وام بگیرد و با یک زمانبندی اصل و فرع سرمایه و سود بازگردد.
به گفته این نماینده مجلس یکی از پیشنهادات نیز مربوط به آقای توکلی بود که خواهان قطع ارتباط دولت با نفت است، بدین ترتیب که سهم صندوق توسط وزارت نفت پرداخت و سهم دولت به حساب ارزی برود.
قادری افزود: بر این اساس به میزان 71 هزار میلیارد تومان درآمد نفت در بودجه به صورت ثابت هر سال در بودجه پرداخت میشود که با توجه به قدرت خرید و تورم، وابستگی دولت به درآمدهای نفتی کم شود.
وی ادامه داد: اگر دولت درآمد نسبت به هزینه کم داشت میتواند از منابع صندوق وام بگیرد و اگر منابع بیش از هزینه دولت بود، خود بهخود در اختیار صندوق توسعه قرار گیرد و در عین حال بخش خصوصی از این منابع بهرهمند میشود.قادری با تاکید بر اینکه باید به دولت با توجه به کاهش قیمت نفت کمک کرد و در عین حال درآمدهای نفت در بودجه کاهش یابد،گفت: قیمت 72 دلار نفت در بودجه منطقی نیست و حداکثر باید 60 دلار باشد.
وی با بیان اینکه پیشفرضهای دولت در بودجه درست نیست، بیان داشت: اعتبار طرحهای عمرانی افزایش یافته، اما با کدام منابع باید بر طرحهای عمرانی پرداخت آن هم در شرایطی که بودجه نفت کفاف هزینهها را نمیدهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: بنابراین راه حل این است که به سمت واگذاری داراییهای مالی برویم. اکنون دولت میتواند 15 پالایشگاه خود در بوشهر را بفروشد و نیز 34 هزار میلیارد تومان طلب سهام عدالت را با بدهیها و طلب پیمانکاران تهاتر کند و از این محل با تکمیل فازهای پارسجنوبی اصل و سود این هزینهها به دولت بازگردد.
قادری افزود: اکنون پیشنهاد این است که اعتبار 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی تنها به سه دهک پائین جامعه پرداخت شود و مابقی از طریق اوراق مشارکت به طرحهای عمرانی واریز شود.
وی با بیان اینکه جمعبندی پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه روز دوشنبه به کمیسیون تلفیق میرود، گفت: در حال حاضر بخشی از مباحث جمعبندی و در کمیسیون برنامه و بودجه مصوب شده و کار همچنان ادامه دارد.قادری با اشاره به عدم حضور اقتصاددانان کمیسیون برنامه و بودجه در کمیسیون تلفیق بودجه 94، بیان داشت: به نظر میرسد بحث سیاسی و لابی وجود داشت و این کار با هماهنگی صورت گرفت و کار دیگر نمیشود کرد، تعدادی از آقایان سیاسی خارج از مجلس این مباحث را هماهنگ کردند. پیشتر نیز شیرازه کار به دلیل اصلاح آئیننامه داخلی مجلس و کاهش تعداد نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه در کمیسیون تلفیق برمیگردد.