شیشه پس از تریاک دومین ماده مخدرمصرفی در کشور است
مدیرکل دفتر برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: شیشه پس از تریاک دومین مصرف غالب مواد مخدر در کشور است.
به گزارش ایرنا، سعید قاسمیان در همایش اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر در زنجان،گفت: با نمونهگیریهای انجام شده در سال 86، 3/6 درصد مواد مخدر مصرفی در بین جامعه آماری به شیشه اختصاص داشت، که این رقم در سال 90 به 26/2 درصد افزایش یافته که رشد حدود 23 درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: تریاک با 52/2 درصد و شیشه با 26/2 درصد بیشترین مواد مخدر مورد مصرف در کشور هستند که برنامهریزیهای جامع در این خصوص میتواند به کاهش مصرف منجر شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: پارسال در شش هزار و 341 مرکز ترک اعتیاد 764 هزار نفر معتاد پذیرش شدند.
قاسمیان افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالهای بین 65 تا 92، 27 هزار معتاد به ویروس اچآیوی مبتلا شدند که 68 درصد راه انتقال از طریق تزریق با سرنگ مشترک بود و در این میان مصرف شیشه وگرایش به رفتارهای پرخطر ریسک ابتلا به بیماری ایدز را افزایش داده است.
وی با ابراز نگرانی از نبود قوانین مرتبط در مورد روانگردانهای جدید تصریح کرد: نبود این مهم یک تهدید جدی در کشور به شمار میرود و باید به این موضوع مهم توجه کرد.
به گفته این مسئول طی 9 ماه نخست سال جاری 66 تن انواع پیشسازهای مواد مخدر در کشور کشف شده که این موضوع نشاندهنده توزیع و عرضه این نوع مواد توسط مصرفکنندگان بهویژه جوانان است.
مدیرکل برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تحقیقات انجام گرفته نشان میدهد به ازای هر دو زندانی یک نفر به دلیل مواد مخدر در بند بوده و 25 درصد از جرایم نیز به صورت غیر مستقیم مرتبط با مواد مخدر است.
قاسمیان افزود: این ستاد برنامههای متعددی برای کاهش عرضه و شمار مبتلایان به مواد مخدر را در کشور در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت شیوع شناسی اعتیاد ایران در سال گذشته بر اساس تحقیقات انجام گرفته بر روی یک میلیون و325 هزار نفر بود، افزود: نرخ شیوع اعتیاد 2/65 درصد بوده که این روند در حوزههای گوناگون متفاوت بود.