kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۱۸۸
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸
عضو شورای عالی کار:

دستمزد کارگران باید متناسب با افزایش هزینه‌ها رشد یابد

یک عضو شورای عالی کار خواستار افزایش سطح دستمزد کارگران برای سال آینده متناسب با رشد هزینه‌ها شد.


محمدرضا بقائیان در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به جزئیات بیشتر نشست سه‌جانبه اعضای شورای عالی کار اظهار داشت: اولین نشست شورای عالی  کار درباره مزد کارگران برگزار شد و روی عدد خاصی فعلا تبادل نظر نشده است.
وی با اشاره به اینکه عقب‌ماندگی 70 درصدی حداقل مزد کارگران پیشنهاد شد تا در 3 یا 4 سال جبران شود افزود: جامعه کارگری مشکلات بسیار زیادی دارند که امیدواریم با افزایش حقوق بخش ناچیزی از این مشکلات برطرف شود.
این عضو شورای عالی کار با تاکید دوباره بر اینکه اعضای شورای عالی کار روی هیچ عدد خاصی توافق نکردند، تصریح کرد: یکی از نمایندگان کارفرما عددی را اعلام کرده که نظر دولت و یا شورای عالی کار نیست و تنها این صنف می‌تواند نظرات خود را به نقل از خودشان اعلام کنند.
بقائیان با اشاره به اینکه هر ساله میزان حداقل دستمزد با توجه به تورم و سبد معیشتی تعیین شده است، گفت: امسال طبق بند 2 ماده 41 قانون کار تنها سبد معیشتی کارگران مورد تاکید جامعه کارگری است، در حالی که هزینه‌های مربوط به درمان، آموزش، دخانیات و تفریح در این سبد معیشتی نیست و امیدواریم کارفرمایان با توجه به مشکلات زیاد جامعه کارگری در مورد حداقل دستمزد عقب‌ماندگی‌های حقوق کارگران را مورد توجه قرار دهند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار تاکید کرد: دستمزد کارگران باید طوری تعیین شود که حداقل سبد معیشتی کارگران را پوشش داده و به همین منظور در حال جمع‌آوری گزارش مربوط به سبد معیشتی کارگران در کل استان‌ها هستیم.
وی با بیان اینکه پس از رایزنی و تبادل نظر درباره حداقل دستمزد کارگران، اسفندماه زمان تصمیم‌گیری نهایی خواهد بود گفت: فعلا درباره میزان قدرت خرید کارگران سبد معیشتی، تورم و عقب‌ماندگی‌های سال‌های گذشته در حال رایزنی هستیم.
بقائیان با اشاره به نحوه محاسبه گزارش سبد معیشتی کارگران تاکید کرد: در این سبد معیشتی که یک خانواده 4 نفره بتوانند طبق استانداردهای جهانی مایحتاج خود را تامین کنند مبنای افزایش حداقل دستمزد کارگران قرار خواهد گرفت اما کارفرمایان باید نقش دستمزد در قیمت تمام شده که هم‌اکنون زیر 10 درصد است را مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: هم‌اکنون دستمزد تاثیر زیادی در قیمت تمام شده ندارد و این میزان باید متناسب با سطح معیشت جامعه کارگری افزایش منطقی داشته باشد.
عضو شورای عالی کار با بیان اینکه کارفرمایان باید مطالبات خود را از دولت پیگیری کنند گفت: پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها قرار شد از محل صرفه‌جویی بخشی به کارفرمایان اختصاص داده شود تا تمام هزینه‌های مربوط به تولید، به جامعه کارگری تحمیل نشود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه نقش دولت در جلسات شورای عالی کار کمرنگ است و کمتر در این حوزه کمک می‌کند گفت: اگر دولت بخشی از سبد معیشتی کارگران را به کارفرمایان تخصیص می‌داد اکنون هزینه‌های فعلی بر دوش کارفرمایان نبود.
بقائیان در پایان با اشاره به اینکه پیشنهاد شده تا جلسات عالی شورای کار هر دو هفته یکبار تشکیل شود، اظهار امیدواری کرد: با افزایش منطقی حداقل دستمزد کارگران در سال آینده متناسب با سبد معیشتی، تورم و عقب‌ماندگی‌ها بخش ناچیزی از مشکلات جامعه زحمتکش کارگری مرتفع شود.
هزینه زندگی
 3/6 میلیون تومان
در همین حال به گزارش مهر، نتایج جدیدترین بررسی‌های میدانی و مطالعات کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران نشان می‌دهد هزینه ماهیانه یک خانوار 4 نفره کارگری در کشور به 3 میلیون و 609 هزار و 194 تومان افزایش یافته است.
همچنین در صورتی که بخواهیم هزینه‌ها را به صورت قیمت‌های دولتی کالاها و اجناس حساب کنیم، هزینه ها از 3 میلیون و 183 هزار و 408 تومان در ماه کمتر نخواهد شد.
اما علیرغم این هزینه‌ها معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اظهاراتی با بیان این‌که امسال سال سختی برای تعیین دستمزد کارگران خواهیم داشت، اظهار کرد: درصدد هستیم تا در کنار افزایش حداقل مزد قدرت معیشت کارگران نیز افزایش یابد و دستمزد سال آینده به گونه‌ای تعیین شود که قدرت پس‌انداز به کارگران بدهد.
سیدحسن هفده تن در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع دستمزد مقوله‌ای پیچیده و نیازمند کار کارشناسی است ولی امسال تنها افزایش حداقل مزد برای ما مطرح نیست و به دنبال آن هستیم که قدرت خرید و معیشت کارگران افزایش یابد.
وی در عین حال گفت: وزارت کار در بحث دستمزد دخالتی نمی‌کنند و هر دو گروه کارگری و کارفرمایی باید در مورد آن به توافق برسند و بسته پیشنهادی خود را به ما ارائه دهند.