kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۱۶۴
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۸

مردم بحرین همچنان در صحنه انقلاب

بحرین در سال گذشته میلادی شاهد دو تحول مهم در تاریخ این کشور بود. برگزاری همه‌پرسی تعیین سرنوشت که از سوی گروه‌های مخالف حکومت آل‌خلیفه پیشنهاد شده بود و بیش از 90 درصد مردم در آن شرکت و خواستار تعیین سرنوشت خود و شرکت در قدرت سیاسی شدند و دیگری انتخابات نمایشی پارلمانی بود که توسط آل‌خلیفه برگزار شد و مردم بحرین آن را تحریم کردند.



همه‌پرسی تعیین سرنوشت در واقع ادامه انقلاب سال 2011 مردم بحرین بود که مردم در آن تأکید کردند می‌خواهند در قدرت سیاسی بحرین سهیم باشند و قدرت فقط در دست یک گروه اقلیت نباشد. رژیم آل‌خلیفه از زمانی که در سال 1999 به قدرت رسید به مردم این کشور قول اصلاحات سیاسی، اقتصادی و رفع تبعیض علیه شیعیان را داد اما از همان ابتدا نه‌تنها اقدامی برای اصلاحات انجام نداد بلکه با اختناق، سرکوب و فشار علیه شیعیان اوضاع خفقان‌آوری در بحرین حاکم و هرگونه اعتراضی را به شدت سرکوب کرد. مردم بحرین همزمان با آغاز بیداری اسلامی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا خیزش انقلابی خود را آغاز کردند اما تاکنون به دلیل سرکوب شدید از سوی آل‌خلیفه که با حمایت غرب و برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی صورت می‌گیرد موفق نشده‌اند که به خواسته‌های انقلابی خود برسند. با این حال مردم بحرین مأیوس نشده و تأکید کرده‌اند که راه‌ انقلاب و شهدا ادامه دارد و تا رسیدن به خواسته‌های خود خیابان‌ها را ترک نخواهند کرد. آزادی زندانیان سیاسی، خروج نیروهای نظامی کشورهای دیگر از بحرین، انجام اصلاحات سیاسی، اقتصادی و شرکت همه آحاد مردم در تعیین سرنوشتشان از جمله خواسته‌هایی است که مردم بحرین برای تحقق آن هر روز به خیابان‌ها می‌آیند.
دستگیری شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق که بزرگترین جنبش شیعی مخالف حکومت بحرین است در آخرین روزهای سال میلادی گذشته و اعتراضات گسترده داخلی و جهانی نسبت به این اقدام از دیگر تحولاتی است که پیامدهای آن را در سال جدید نیز مشاهده خواهیم کرد.