توزیع مواد غذایی در یونان
بحران اقتصادی در اروپا به خط قرمز رسید
جیرهبندی مواد غذایی ،توزیع میوه رایگان بین مردم فقیر، مصادره خانهها، کاهش حقوق و بیمههای بازنشستگی و اجرای برنامههای سختگیرانه ریاضتی در یونان نتیجه نداد و با رسیدن بحران اقتصادی در این کشور به خط قرمز، اکنون زمزمههای اخراج این کشور از منطقه یورو به گوش میرسد.
با اخطار آلمان به یونان برای اخراج این کشور از اتحادیه اروپا به دلیل ناتوانی در اجرای طرحهای ریاضتی برای برون رفت از بحران اقتصادی روند واگرایی در قاره سبز وارد مرحله تازهای شد.
در پی گسترش بحران در منطقه یورو، یونان یکی از کشورهایی بود که با بحرانهای شدید مالی مواجه شد و اقدام به دریافت وام از صندوق بینالمللی پول کرد. البته بحران تنها به یونان سر نزد بلکه تمام قاره سبز را درنوردید و دولتهای اسپانیا، ایتالیا و فرانسه را نیز تا مرز ورشکستگی کامل کشاند. مقامات یونان برای خروج از این بحران برنامههای ریاضت اقتصادی را به دستور اتحادیه اروپا در دستور کار قرار دادند که موجی از نارضایتیهای مدنی و مشکلات سیاسی را به دنبال داشت. فشارهای اتحادیه اروپا و بخصوص آلمان در امور داخلی یونان به حدی بود که مردم این کشور بارها علیه آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در آتن تظاهرات کردند و تصاویر وی و پرچم آلمان را به آتش کشیدند.
ظاهرا اجرای دستورات ریاضتی آلمان از سوی دولت یونان و به خطر افتادن استقلال و حیثیت این کشور و حتی جیره بندی مواد غذایی، مصادره خانهها و بدبختی و بیچارگی اقشار ضعیف جامعه یونان برای آنگلا مرکل زیاد راضیکننده نبوده و برلین تصمیم گرفته است مقدمات اخراج آتن را از حوزه یورو فراهم کند. هفتهنامه اشپیگل آلمان در همین رابطه در گزارشی به نقل از منابع دولتی آلمان نوشت : دولت آلمان معتقد است که از این پس اتحادیه اروپا میتواند در صورت نیاز با خروج یونان از منطقه یورو موافقت کند.
در این گزارش همچنین آمده «آنگلا مرکل» و «ولفگانگ شویبله» صدراعظم و وزیر دارایی آلمان معتقدند که منطقه یورو به اندازه کافی از سال 2012 که بحران اقتصادی در منطقه اوج گرفت، اصلاحاتی را اعمال کرده است تا بتواند از خروج یونان از این منطقه جلوگیری کند.
براساس این گزارش دولت آلمان در این مورد موضع روشنی نگرفته است علاوه بر این همچنان مشخص نیست که چطور اعضای منطقه یورو میتوانند از این منطقه خارج شوند اما همچنان عضو اتحادیه اروپا بمانند. که این مورد را کارشناسان باید حل کنند.
اگر چه یونان با فشار آلمان ممکن است از حوزه یورو خارج شوند ولی کشورهای دیگری نیز هستند که دنبال بهانه میگردند تا از کشتی طوفان زده اتحادیه اروپا پیاده شوند و راه خود را به سمت ناکجاآباد پی بگیرند تا شاید از خطر غرق شدن نجات یابند؛ انگلیس یکی از این کشورها است.
نخست وزیرانگلیس بار دیگر دیروز( یکشنبه) تاکید کرد که وی قصد دارد تا همه پرسی برنامهریزی شده در خصوص ماندن یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را در صورت امکان در سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار کند.
به گزارش تسنیم، کامرون که زیر فشار برخی از اعضای حزب محافظه کار و حزب استقلال انگلیس قرار دارد، قول داده است تا در صورت پیروزی محافظه کاران در انتخابات سراسری ماه می(اردیبهشت) همه پرسی مربوط به ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا را برگزار کند. وی همچنین قول داده است تا مذاکرات مجددی را با اتحادیه اروپا آغاز کند تا قدرت بیشتری را برای لندن کسب کند.
خروج احتمالی یونان از حوزه یورو و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا چالشهای جدیدی را پیش روی اتحادیه قرار خواهد داد و بحران را باز هم تشدید خواهد کرد.