احمد توکلی در برنامه دیروز امروز فردا:
قانونشکنی بازنده انتخابات 88 فتنه را رقم زد
احمد توکلی نماینده تهران در برنامه دیروز امروز فردا گفت: قانونشکنی بازنده انتخابات 88 فتنه را رقم زد.
برنامه «دیروز، امروز، فردا» پنجشنبه با حضور احمد توکلی و علیرضا محجوب نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی با موضوع قانونگرایی برگزار شد. احمد توکلی در این برنامه گفت: با اینکه پیامبران و معصومین(ع) به هرچه میگفتند عمل میکردند و از مردم اجر نمیخواستند، در کشور ما امتیازطلبی و عدم عمل به حرفها باعث شده بیاحترامی به قانون زیاد شود و مردم نیز به همین سیاق عمل کنند. توکلی در ادامه گفت: وقتی در جامعه اعمال سلیقه و اعمال نظر وجود دارد، نشان از شباهت به دیکتاتوری دارد. به نظر من تبعیض در اعمال قانون بیشتر از هر چیز به قانون صدمه میزند.
کشور تنها با قانون اداره نمیشود اخلاق ضروری است
وی در ادامه با اشاره به آزادی رسانهها گفت: آزادی رسانهها به این معنی نیست که هرکس هر حرفی دلش خواست میتواند بزند ولی معنیاش این است که هرکس هر حرفی که قانون به او اجازه میدهد باید بتواند بزند. نکته مهم دیگر این است که کشور مثل خانواده است و فقط با قانون اداره نمیشود. قانون کفایت نمیکند و این اخلاق است که نوع برخوردها را شکل میدهد.
توکلی همچنین با اشاره به یکی از اتهامات موسوی به احمدی نژاد در باره قانونستیزی در انتخابات 88 گفت: متاسفانه [موسوی] در آزمایش خودش قبول نشد، یعنی وقتی که شورای نگهبان باید طبق قانون رسیدگی میکرد وی این رسیدگی را نپذیرفت. اشتباه بزرگش که بعد فتنهای را دربر داشت این بود. خدا وی را آزمایش کرد و شد آنچه که نباید میشد. وی افزود: آقای موسوی در آن ایرادی که به رقیبش میگرفت موفق نبود و خود آن ایراد را پیدا کرد. اما جواب سوال اولی که مطرح کردید، جوابش تبعیض در اعمال قانون است. توکلی ادامه داد: کار آقای احمدی نژاد که جلوی دوربین این طوری کاغذ را گرفت و گفت مربوط به خانم آقای رقیبشان است غیرقانونی بود؟ خیر، اما غیراخلاقی بود. البته من نمیخواهم مثل بعضیها بگویم هر طرف مثل هم تقصیر دارند، خیر، آن حادثه آنقدر بزرگ و تلخ و زیانبار بود که بعضی چیزهایی که از دیگران سر زد را کوچک کرد. یعنی در برابر بزرگی آن، کوچک بود.
مردم بر ما نظارت کنند
توکلی تاکید کرد: من میخواهم از مردم خواهش کنم، بر ما نظارت کنند، ما را مورد بازخواست قرار بدهند از ما بخواهند، مطالباتشان را بگویند، شما هم اینها را منعکس بفرمایید.
توکلی در ادامه گفت: در قصه سال88 مشکل فرد بازنده این بود که گفت قانون را قبول ندارد، در صورتی که آن را از قبل پذیرفته بود. این کار آن بلا را سر کشور ما آورد و کاری که آقا آنجا انجام دادند، دفاع از قانون بود حتی روشهای اخلاقی را برای اینکه مسئله حل شود قبول کردند ولی نتیجه نداد ولی از رای مردم صیانت کردند.
فرهنگ قانونمداری باید جزو سلوک ما باشد
علیرضا محجوب نماینده تهران نیز در این برنامه گفت:.تا فرهنگ قانونمداری جزو رفتار و سلوک ما نباشد در کلام و سخن و تعارفات قانونمداری پدید نمیآید. ما بیشتر با قانون با تسامح برخورد میکنیم و این باعث میشود که در عرصههای گوناگون رفتارهای ما قابل پیشبینی نباشد.
وی ادامه داد: زیباترین جمله را رهبری گفتند که اگر قانونمداری نباشد دیکتاتوری پدید میآید. میشود قانون را اساس گرفت و به کسانی که به آن احترام میگذارند بها داد. وقتی قانون اساسی ما را قانونمدار میکند که کلمه به کلمه اش برای ما مهم باشد و معنای کلمهها برای ما جای دعوا باشد نه اصل پرداختن یا نپرداختن به آن.
محجوب همچنین گفت: ما هنوز به اندازه کافی مطیع قانون نیستیم تا مطیع نباشیم فساد و قانونگریزی و انحراف و نارضایتی مردم است.