در پی واکنش فعالان محیط زیستی به واگذاری غیرقانونی آشوراده
سرمایهگذار «نااهل» را به آشوراده راه نمیدهیم
مدیرکل دفتر مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری تأکید کرد: سازمان میراث فرهنگی جزیره آشوراده را به محلی برای آزمون و خطا و آزمایش سرمایهگذارانی که اهلیت و صلاحیتشان احراز نشده تبدیل نمیکند.
مدیرکل دفتر مناطق نمونه با بیان اینکه مکانیزم اجرایی طرح آشوراده هنوز نهایی نشده است، افزود: اهلیت سرمایهگذار در بحث آشوراده موضوع بسیار با اهمیتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
تاجیک با اشاره به اینکه سرمایهگذار آشوراده باید فردی باشد که امتحانش را پس داده و از هر نظر صلاحیت داشته باشد، گفت: سازمان میراث فرهنگی، آشوراده را محلی برای آزمایش سرمایهگذاری که اهلیت و صلاحیتش احراز نشده تبدیل نمیکند.
جلال تاجیک، مدیرکل دفتر مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری اظهار داشت: آشوراده یک موضوع چنددولتی است که حدود 4 ماه پیش با دستور ویژه رئیسجمهور، پیگیری این موضوع با حفظ ملاحظات زیستمحیطی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سپرده شد.
مدیرکل دفتر مناطق نمونه با بیان اینکه اقدامات کارشناسی و تخصصی برای حفظ محیط زیست منطقه در طرح نهایی پروژه آشوراده مورد توجه قرار گرفته است، ادامه داد: این طرح در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهور، مسئولین سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست تایید شد.
وی افزود: سطح اشغال جزیره برای اجرای تاسیسات گردشگری 10 درصد پیشبینی شده است و تمام تاسیسات از نظر ارتفاع و مواد با رعایت ملاحظات زیست محیطی انجام میشود.
تاجیک گفت: ما اجازه نمیدهیم هتل چندین طبقه در آشوراده ساخته شود، تدبیر فعلی سازمان بطور قطع در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و تناسب و تطبیق طرحهای گردشگری با محیط زیست جزیره است.
مدیرکل دفتر مناطق نمونه ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی در ارتباط با بحث منابع طبیعی و جنگلها دغدغه دارد، این سازمان طی یک سال گذشته برای آزاد کردن اراضی که بخش خصوصی با نیت احداث تاسیسات گردشگری اشغال کرده و اقدامی انجام نداده، پیگیریهای جدی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه طرح توسعه آشوراده با ملاحظات زیست محیطی تطبیق داده شده، تصریح کرد: پیادهروی، اسبسواری و طبیعتگردی از جمله طرحهایی است که در آشوراده اجرا میشود، اینگونه طرحها در مناطق زیست محیطی کشورهای مختلف اجرا شده با استقبال بسیاری مواجه شده است.
گفتنی است، اخیراً تفاهمنامهای سوالبرانگیز بین سازمانهای حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی در رابطه با تغییر کاربری یکی از مناطق طبیعتگردی کشور امضا شد که با اعتراض فعالان محیط زیستی مواجه گردید.
در این زمینه، ابتدا مدیران و اعضاء چندین تشکل محیط زیستی در اعتراض به توافق انجام شده بین سازمانهای حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی درخصوص تبدیل جزیره «آشوراده» از منطقه «طبیعتگردی» به منطقه «گردشگری»، ضمن تعیین ضرب الاجل دو روزه، خواستار پاسخگویی صریح وکارشناسانه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور شدند.
این سوالها در قالب نامهای با امضای ۴۵۷ نفر از فعالان مدنی و دوستداران محیط زیست، از سراسر کشور و ممهور به مهر و امضاء ۱۵ تشکل غیردولتی فعال در زمینههای محیط زیست، برای ریاست این سازمان ارسال شد.
در ادامه ریاست سازمان محیط زیست، در مقام پاسخ به این سوالات برآمد و نامهای خطاب به این فعالان نوشت که نتوانست آنان را متقاعد کند.
در پی اصرار مقامات دولتی بر واگذاری این جزیره و تشدید نگرانیها در رابطه با سوءاستفادههای سرمایهگذاران نه چندان خوشنام و فشارهای وارده برای تصاحب امتیاز گردشگری در این منطقه، فعالان محیط زیستی مجددا دست به کار شدند و این بار طی بیانیهای که به امضای 83 سازمان مردمنهاد محیط زیستی رسیده است، با تأکید بر مواد قانونی مبنی بر غیرقانونی بودن واگذاری این منطقه طبیعتگردی، پيشگيري و ممانعت از هر نوع آلودگي و اقدام مخربي كه منجر به از بين رفتن تعادل اكولوژيك طبيعت ميشود را خواستار شدند.